News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Andrea Agnelli, ο άνθρωπος που φαίνεται ικανός να πάρει τον Cristiano Ronaldo απ’τον Florentino

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Η Γιουβέντους τεντώνει τη διαπραγμάτευση

Ο Andrea Agnelli βρίσκεται στην ολότητά του και είναι τόσο φιλόδοξος που έχει επιτρέψει στον εαυτό του το καπρίτσιο του Κριστιάνο Ρονάλντο σε μια στιγμή που η Ιταλία πέφτει πολύ μικρή για τη Γιουβέντους


"Η νίκη δεν είναι το σημαντικό. Είναι το μόνο που μετράει". Είναι η φράση επικεφαλίδα του Andrea Agnelli (42 ετών), του προέδρου της Γιουβέντους έχει κάνει σαχ στον Florentino Pérez με τις δεξιότητές του της αποπλάνησης για να πάρει τη δέσμευση του Κριστιάνο Ρονάλντο όταν στην Ρεάλ Μαδρίτης αμφέβαλαν ότι υπήρχε κάποιο club του πρώτου επιπέδου στην Ευρώπη που μπορούσε να εξετάσει και να πείσει τον Πορτογάλο με τις απαιτήσεις που απαιτεί. Ο Florentino προσφέρει και θα προβάλει αντίσταση σ’έναν νεαρό πρόεδρο ο οποίος έχει όνειρα μεγαλείου και για τον οποίο επιβεβαιώνεται ότι έχει μήνες που φλερτάρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο με κλήσεις και μηνύματα για να στήσει ένα αθλητικό πρότζεκτ που να τον πείθει, εκτός απ’το να του δείξει τον θαυμασμό και την αγάπη του. Η σύνδεση Agnelli-Cristiano-Jorge Mendes ήταν σε θέση να τεντώσει την σχέση Florentino-José Ángel Sánchez (εκτελεστικός γενικός διευθυντής του λευκού club και δεξί χέρι του προέδρου). Ζούμε μέρες μιας κόντρας μεταξύ άλφα αρσενικών.

Ο «εγγονός» της οικογένειας Agnelli έχει γίνει τόσο μεγάλος και είναι τόσο φιλόδοξος που έχει επιτρέψει στον εαυτό του το καπρίτσιο του Κριστιάνο Ρονάλντο σε μια στιγμή στην οποία η Ιταλία πέφτει μικρή στη Γιουβέντους και χρειάζεται να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Βρισκόμαστε, κατά κάποιον τρόπο, σε μια περίπτωση παρόμοια με εκείνη της Paris Saint-Germain και των σεΐχηδων. Με την Γαλλία κατεκτημένη, όλο το πρότζεκτ περνά απ’το να χτίσει μια ομάδα που να’ναι ικανή να βασιλεύει στην Ευρώπη, και γι’αυτό έθεσαν σε λειτουργία όλον τον μεταγραφικό μηχανισμό. Η Γιουβέντους βαριέται στην Ιταλία και βγαίνει, περισσότερο από ποτέ, στην κατάκτηση της Ευρώπης. Ο στόχος είναι να εκθρονίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης - τρεις φορές πρωταθλήτρια του Champions League με τον Cristiano στις τάξεις της-.

Ο Andrea είναι ο τέταρτος της γενιάς Agnelli που διοικεί στη Γιουβέντους, απ’τις 19 Μαΐου του 2010, όταν διορίστηκε πρόεδρος. Προηγουμένως το έκανε ο παππούς του Edoardo Agnelli (1923-1935), μετά ο θείος του Gianni Agnelli (1947-1954) κι ο πατέρας του Umberto Agnelli (1955-1962). Το έπος συνεχίζεται με τον Αντρέα, το μέλος της οικογένειας που αισθάνεται ικανός για τα πάντα με τη Γιουβέντους μετά τις αναγνωρισμένες κατακτήσεις του ως διαχειριστής στα γραφεία και στο χόρτο. Στα οκτώ χρόνια της θητείας του έχει εγκαινιάσει ένα νέο στάδιο -το Juventus Stadium- του οποίου ο μοναδικός ιδιοκτήτης είναι ο σύλλογος, έχει φτάσει σε δύο τελικούς Champions League -2015 και 2017- και κέρδισε επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα στην Ιταλία, μεταξύ άλλων τίτλων. Έχει κάνει εκατομμυριούχες πωλήσεις παικτών -Pogba-, μεταγραφές -Higuaín-, ανανεώσεις -Dybala-, κι έχει αλλάξει το λογότυπο και τον ύμνο της Juve. Αλλά η Vecchia Signora χρειάζεται περισσότερα κι ο Andrea έχει καταφέρει να κερδίσει τη συνενοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι διαδοχικές κολακείες στον Cristiano

Πίσω από αυτόν τον ακόρεστο και υπολογιστικό πρόεδρο που έχει αφοσιωθεί στο να κολακεύει τον Cristiano ιδιωτικά, υπάρχει μια ομάδα επαγγελματιών που εργάζονται για να πάρουν την υπογραφή του Πορτογάλου. Τόσο ο Beppe Marotta, -γενικός διευθυντής-, όσο και οι Fabio Paratici -αθλητικός διευθυντής-, Πάβελ Νέντβεντ -πρώην παίκτης και σύμβολο της Juventus- κι ο προπονητής Massimiliano Allegri. Αυτοί έχουν βάλει επίσης το λιθαράκι τους για να δείξουν στον Κριστιάνο Ρονάλντο και στον πράκτορα του -τον Jorge Mendes- ότι στη Γιουβέντους θα βρει τις προκλήσεις που χρειάζεται, τα χρήματα και την αγάπη. Το τελευταίο ήταν ξεκάθαρο όταν στο παιχνίδι στις 3 Απριλίου οι Γιουβεντίνοι οπαδοί σηκώθηκαν όρθιοι για να αφιερώσουν το χειροκρότημα στον Πορτογάλο για το γκολ με το ψαλιδάκι. Τα χρήματα είναι τα ίδια μ’αυτά που του προσφέρει ο Florentino: 30 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά σεζόν που θα προέλθουν απ’την πώληση παικτών κι από χορηγούς.

Ο Andrea Agnelli έχει τα πάντα υπολογισμένα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά του μένει να συμφωνήσει με τον Florentino Pérez, επειδή στους λογαριασμούς της Γιουβέντους βρίσκεται το να πληρώσει 100 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταγραφή με το επιχείρημα που υπερασπίζεται ο Jorge Mendes μπροστά στον José Ángel Sánchez του να του παρέχει διευκολύνσεις αν έφερναν μια προσφορά. Σ’αυτό το ποντάρισμα αντιστέκεται ο Florentino παραπέμποντας στο 1 δις ευρώ της ρήτρας της σύμβασης και σε περισσότερα επιχειρήματα, όπως ότι ο Κριστιάνο δεν είναι προς πώληση, εκτιμάται, είναι ο καλύτερα αμειβόμενος κι αν θέλει να φύγει πρέπει να φέρει μια ανώτερη προσφορά -θα μπορούσε να αξίζει 150 εκατομμύρια ευρώ-, και να δώσει εξηγήσεις στους madridistas οπαδούς.


Σχέση με τους ultras

Ο Florentino Pérez ακούει και μπαίνει στη διαπραγμάτευση ακριβώς όσο πρέπει και χρειάζεται, γιατί δεν υποχωρεί στη μοναδική πρόθεση του Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν θέλει να φύγει για 100 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει περισσότερο ψωμί, όσο κι αν ο μόνος που παίρνει τη μερίδα του λέοντος απ’τα πρώτα επεισόδια μιας πιθανής αποχώρησης του παίκτη είναι το ιταλικό club. Ο Andrea Agnelli έχει καταφέρει οι μετοχές της Γιουβέντους να’χουν μια αύξηση κι ο ενθουσιασμός εκτοξεύεται ανάμεσα στους Γιουβεντίνους, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι ο Florentino δεν διαπραγματεύεται με τους παίκτες που προσπαθούν να τον αποδυναμώσουν με εκβιασμούς. Υπάρχει ένα σαφές σύνθημα στη θέση του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν ο Cristiano πρέπει να μείνει θυμωμένος, δεν πειράζει, γιατί θα αποδώσει το ίδιο ή καλύτερα. Πιστεύει κανείς ότι ο Φλορεντίνο θα επιτρέψει να του αποδοθεί η πώληση του Cristiano ως μια αποτυχία; Όχι, και λιγότερο για 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης σχεδίαζε πως θα’ταν το νέο ρόστερ του Julen Lopetegui -πλέον με τον Odriozola-, έχοντας γλιτώσει το χτύπημα της παραίτησης του Ζινεντίν Ζιντάν, μέχρι που έχει αναδυθεί η μορφή του Andrea Agnelli για να κάνει άνω κάτω τον madridista σύλλογο. Ο «εγγονός» των Agnelli θα πρέπει να κινηθεί και πάλι για να πείσει τον Φλορεντίνο και, ταυτόχρονα, τον Cristiano για να συμφωνήσουν για να προχωρήσει η επιχείρηση. Είναι ένας σκληρός και φιλόδοξος τύπος για τον οποίο θυμούνται ότι αποκλείστηκε το Σεπτέμβριο του 2017 απ’το Εθνικό Δικαστήριο της Ιταλικής Ομοσπονδίας (FIGC), λόγω εύνοιας της μεταπώλησης των εισιτηρίων των ultras και λόγω των υποτιθέμενων επαφών του με τη μαφία της Καλαβρίας, «Ντραγκέτα». Δεν ανεστάλη απ’το πόστο του, αλλά του εμποδίστηκε να εκπροσωπεί το club σε διάφορες συναφείς δραστηριότητες. Αυτός είναι ο Andrea Agnelli, ο πρόεδρος που προκαλεί τον Florentino Pérez με μια στρατηγική φθοράς στην οποία έχει δεσμευμένο τον Cristiano Ronaldo.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.