News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα κοιμάται στο Miami... δίπλα στο μεγάλο όνειρό της

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Του David G. Medina

Μια γιγαντιαία τοιχογραφία του Neymar δίπλα στο ξενοδοχείο της συγκέντρωσης


Το Μαϊάμι δεν είναι η πόλη με το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πάθος στον πλανήτη. Η παρουσία των αμερικανικών franchises αθλημάτων όπως το NBA μονοπωλούν ένα μεγάλο μέρος της αθλητικής προσοχής. Αλλά το ποδόσφαιρο έχει τη θέση του, ως επί το πλείστον στην αποικία, πολυάριθμη, των Ισπανόφωνων, εκείνων που περίμεναν χθες με προσμονή την άφιξης της Ρεάλ Μαδρίτης στην πόλη για να δουν τα ινδάλματά τους να παίζουν εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Αυγούστου.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο CRISTIANO;

Αλλά θα λείψει ένας. Ο κύριος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Επειδή όλοι στο Μαϊάμι, ακούγοντας κάποιον απ'τη Μαδρίτη, ρωτούν την ίδια ερώτηση: «Πού είναι ο Κριστιάνο; Τι συνέβη μ'αυτόν;», λένε με δυσπιστία μπροστά στο τέλος, απρόσμενο για πολλούς, της εποχής του ως madridista. Εδώ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο CR7 είναι μια εικόνα και οι τελευταίες του κατακτήσεις στο Champions League (η διοργάνωση που παρακολουθούν περισσότερο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο) τον τοποθετούν ως το απόλυτο είδωλο. Ως εκ τούτου δεν καταλαβαίνουν το ότι η Μαδρίτη έχει αφήσει να φύγει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Ούτε το ότι ο ίδιος ο παίκτης έχει προτιμήσει να αλλάξει τη δόξα των λευκών για μια άλλη μεγάλη όπως η Juve, αλλά σίγουρα με λιγότερη διεθνή έλξη. Μερικές ερωτήσεις που κάνει ένα μεγάλο μέρος του madridismo απ'όποιο μέρος του κόσμου κι αν είναι.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ

Οι άλλες, λογικά, περνούν απ'το ποιον θα υπογράψει η Ρεάλ Μαδρίτης για να καλύψει τη μακρά απουσία του Πορτογάλου. Οι πολίτες του Μαϊάμι ρωτούν συνεχώς για τα δύο πιο μιντιακά ονόματα για να κληρονομήσουν τη θέση αστέρα του CR7, τους Mbappé, και Neymar... για να καταλήξουν να αποδεχτούν ότι η ομάδα του Florentino Perez θα υπογράψει έναν μικρότερο ποδοσφαιριστή αν και μεγάλο ταλέντο όπως ο Hazard: «Ο Hazard είναι καλός, αλλά δεν είναι Cristiano, έχει φύγει ένα ζωτικό κομμάτι του madridismo», μας εξομολογείται ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου που παραδέχεται ότι φέτος τον παρακινεί λιγότερο να δει τη Μαδρίτη χωρίς τον Κριστιάνο.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ NEY

Ανάμεσα στα ονόματα τα οποία ονειρεύεται ο madridismo κι ο Florentino Perez, αλλά που όλα δείχνουν ότι θα είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι, ξεχωρίζει ο Neymar, το βραζιλιάνικο μαργαριτάρι που καλείται να κληρονομήσει τον ποδοσφαιρικό θρόνο των Cristiano και Messi. Λοιπόν, συμπτώσεις της μοίρας, η λευκή αποστολή ξεκουράζεται δίπλα του. Τουλάχιστον δίπλα σε μια τεράστια τοιχογραφία του αστέρα της PSG που η λευκή αποστολή θα βλέπει όταν θα φεύγει από το East Hotel όπου διαμένει. Είναι εντυπωσιακό γιατί είναι μία απ'τις λίγες ποδοσφαιρικές διαφημίσεις που υπάρχουν σε μια πόλη που δεν δίνει υπερβολική προσοχή στο βασιλιά των σπορ σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά η μιντιακή μορφή του Neymar, αυτή που ο Florentino γνωρίζει ότι θα ταίριαζε τέλεια στη madridista φιλοσοφία, εμφανίζεται για να καταδιώξει τα όνειρα της madridista ομάδας στο Μαϊάμι.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.