News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το Mundial στα πόδια της Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Του Rubén Jiménez

Οι λευκοί ηγούνται στις στατιστικές


Συνήθως, η Ρεάλ Μαδρίτης έθετε το ραντάρ της σε λειτουργία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ελπίζοντας να πιάσει κύματα ενός μεγάλου αστέρα για να ρίξει τα δίχτυα της στον παίκτη. Αλλά αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία έχει ως πρωταγωνιστές τους παίκτες που φορούν ήδη τη λευκή φανέλα, αυτούς που φτάνουν στο τουρνουά με τρία συνεχόμενα Champions League στις πλάτες τους, πρόθυμοι να αποδείξουν αυτό το καλοκαίρι ότι αυτό που συνέβη τις τελευταίες σεζόν έχει λίγο από τύχη και πολύ από αιτιότητα. Όταν ενώνεις τους καλύτερους από κάθε χώρα στην ίδια ομάδα, το φυσιολογικό είναι να κερδίζεις.

Στα στατιστικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κυριαρχούν οι λευκοί. Αυτός που σκοράρει περισσότερο, αυτός που πασάρει περισσότερο, αυτοί που ακουμπάνε τις περισσότερες μπάλες, που κάνουν τις περισσότερες αποκρούσεις, τις ανακτήσεις, τις ντρίμπλες... Σχεδόν όλες οι κατηγορίες των δεδομένων των δύο πρώτων αγωνιστικών της διοργάνωσης είναι στα χέρια των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε ένα τουρνουά που έχει δείξει ότι τα φαβορί εξασθενούν κι ότι δεν υπάρχει ένας μεγάλος κυρίαρχος, μια διαπεραστική δύναμη εξυψώνεται πάνω απ’τις υπόλοιπες. Το νικητήριο γονίδιο ταξιδεύει απ’το Chamartín στη Ρωσία.

Ο Cristiano είναι ο Pichichi, μαζί με τον Lukaku και τον Κέιν. Το hat-trick του στην Ισπανία είναι η μεγάλη ατομική παράσταση μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τα τέσσερα γκολ του τον βάζουν ως αστέρα του τουρνουά. Έχει βάλει όλων των ειδών. Με πέναλτι, με φάουλ, στην κίνηση, με κεφαλιά, με το δεξί και με το αριστερό. Ενώ στην Αργεντινή αμφισβητείται η ηγεσία του Μέσι, η Πορτογαλία πέφτει παραδομένη στα πόδια του Ρονάλντο, πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, του οποίου αν κάτι του λείπει στο εκτεταμένο φύλλο των υπηρεσιών του στο ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κι εάν ο επιθετικός της Μαδρίτης λάμπει, δεν είναι λιγότερο εκθαμβωτική η απόδοση των λευκών μέσων. Ο Ίσκο, πηδαλιούχος του προορισμού της Ισπανίας, είναι ο ποδοσφαιριστής με την καλύτερη φόρμα στην εθνική του του Hierro. Ο Modric αξιώθηκε ξανά ως ο βασιλιάς χωρίς στέμμα του ποδοσφαίρου με το γκολ του στην Αργεντινή και την ανάπτυξή του ενάντια στους Messi και σία. Και το γκολ του Kroos στη Σουηδία έσωσε την εθνική πρωταθλήτρια κόσμου, προκάλεσε μια πνιγμένη κραυγή στους γερμανικούς λαιμούς κι άφησε με το στόμα ανοιχτό τον υπόλοιπο πλανήτη, θαυμάζοντας την τροχιά μιας μπάλας άμεσου οξυγόνου στο παραθυράκι του Olsen και στους πνεύμονες της Mannschaft.

Αλλά δεν είναι μόνο τα γκολ ή οι αισθήσεις. Τα δεδομένα ενισχύουν την ιδέα ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται στα πόδια της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Isco (261), ο Kroos (242), ο Marcelo (240) και ο Ramos (231) είναι οι τέσσερις παίκτες που έχουν ακουμπήσει τη μπάλα τις περισσότερες φορές στα διάφορα γήπεδα της Ρωσίας. Ο στόπερ είναι, επιπλέον, ο παίκτης που έχει δώσει τις περισσότερες εύστοχες πάσες, με 205 κι ένα 94,47% ακρίβειας, και οι Kroos (δεύτερος και 93,2%), Isco (τέταρτος και 93.47%) και Μαρσέλο (πέμπτος και 86.24%) βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας. Μόνο ο Mascherano παρεμβάλλεται ανάμεσά τους.

Ο Ίσκο, επίσης, βρίσκεται στο βάθρο των ντριμπλών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχει δοκιμάσει 18, μόνο μία λιγότερο απ’τους Neymar και Messi, κι έχει ολοκληρώσει 10, 3 πίσω απ’τον Βραζιλιάνο και μία λιγότερο απ’τον Νιγηριανό Etebo. Η επιρροή του στην Ισπανία είναι ολική, είναι ο ποδοσφαιριστής που ζητάει τη μπάλα, αυτός που την κινεί, αυτός που κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα κι αυτός που την διανέμει καλύτερα. Στα πόδια του βρίσκεται η επιτυχία της La Roja, όπως είναι αυτή της Κροατίας στα πόδια του Modric, αυτή της Πορτογαλίας στα γκολ του Cristiano, αυτή της Γερμανίας στον εγκέφαλο του Kroos...

Αλλά η Μαδρίτη δεν βρίσκεται μόνο στο κατασκευαστικό κεφάλαιο στην πρώτη γραμμή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Marcelo είναι ο δεύτερος παίκτης που έχει ανακτήσει τις περισσότερες μπάλες, 26, μία λιγότερο απ’τον πανταχού παρόν Kanté. Ο Kroos είναι πέμπτος με 20 ανακτήσεις, ο Casemiro έχει 18, ο Varane 17, ο Modric 16... Κι ο Keylor, ο οποίος δεν έχει μπορέσει να εμποδίσει τον αποκλεισμό της Κόστα Ρίκα, είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας σε αποκρούσεις, με 9, τις ίδιες με τον Σμάιχελ, πίσω μόνο απ’τον Μεξικανό Ochoa. Η συνολική δουλειά που έχει αναγκάσει την επέκταση την αίθουσα των τροπαίων του Σαντιάγο Bernabéu λάμπει επίσης κι όταν η μουσική του Champions League αντικαθίσταται απ’τους εθνικούς ύμνους. Σα να φορούσαν κάτω απ’το έμβλημα της ομοσπονδίας αυτό της Μαδρίτης, σαν το σήμα με τα 13 Ευρωπαϊκά Κύπελλα να το’χαν τατουάζ στο μπράτσο τους. Το Mundial στα πόδια τους.








Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.