News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη κλείνει την πόρτα στον Kovacic

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Του Santiago Siguero

Προσκολλάται στη σύμβαση του μέσου, μέχρι το 2021, και σε μια υψηλή ρήτρα

"Θέλω να μείνει ο Mateo, είναι ένας σπουδαίος παίκτης και φίλος" Lucas Vázquez


Υπάρχει υπόθεση Kovacic. Ο παίκτης εξέφρασε χθες, σε μια αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στη MARCA, την επιθυμία του να εγκαταλείψει τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το λευκό club δεν φαίνεται διατεθειμένο να παράσχει διευκολύνσεις. Ο Kovacic έχει μια σύμβαση μέχρι το 2021 και μια ρήτρα ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ, το ελάχιστο όριο που ορίστηκε από το λευκό κλαμπ όταν αντιμετώπισε την επιχείρηση θωράκιση αντισεΐχηδων, πριν από ένα χρόνο. Ένα νούμερο που, σε κάθε περίπτωση, θα υποχρέωνε οποιαδήποτε ομάδα ενδιαφέρεται για την υπογραφή του Κροάτη παίκτη να διαπραγματευτεί με το λευκό club.

Το μέλλον του Kovacic αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για αρκετούς μήνες στην Ρεάλ Μαδρίτης. Από τη μία πλευρά, είναι γνωστό ότι ο παίκτης δεν είναι ικανοποιημένος με το ρόλο του στην ομάδα. Θέλει να’ναι βασικός ή, τουλάχιστον, να απολαμβάνει περισσότερα λεπτά σε σημαντικούς αγώνες. Αλλά αυτό σ’αυτή την τρεις συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Μαδρίτη είναι πολύ ακριβό. Ακόμη και παίκτες όπως ο Bale, ο Isco ή ο Benzema έχουν δει δεσμευμένη την παρουσία τους στην καλή ενδεκάδα της λευκής ομάδας σε μερικά τμήματα της περασμένης σεζόν.

Παρ'όλα αυτά, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Kovacic έφτασε να παίξει 36 παιχνίδια την περασμένη σεζόν, μόνο τρία λιγότερο από ό, τι κατά τη διάρκεια της 2016-17, όταν το σύστημα ακραίων rotations του Ζινεντίν Ζιντάν οδήγησε τη Μαδρίτη στην κατάκτηση ενός ιστορικού νταμπλ Liga-Champions League. Και πρέπει να’χουμε κατά νου ότι ο Κροάτης ήταν τραυματίας για περίπου δύο μήνες. Έχασε συνολικά 14 παιχνίδια. Αν ήταν στην διάθεση του Zidane όλη τη σεζόν, οι αριθμοί του θα μπορούσαν να’ταν ακόμα και πολύ καλύτεροι.

Η Μαδρίτη δεν είναι διατεθειμένη να παράσχει διευκολύνσεις για να απαλλαγεί από έναν παίκτη που υπέγραψε το 2015 για 30 εκατομμύρια ευρώ, εκμεταλλευόμενη την ανάγκη του συλλόγου προέλευσής του, την Ίντερ, που έπρεπε να πουλήσει για να συμμορφωθεί με τους όρους του Financial Fair Play. Ο Kovacic έφτασε στη Μαδρίτη απ’τη μορφή του Rafa Benitez, αν κι ο Μαδριλένος προπονητής μόλις που είχε χρόνο να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες του. Σε κάθε περίπτωση, ο παίκτης ξεπέρασε αυτή την περίσταση κι απέδειξε ότι θα μπορούσε να είναι σημαντικός επίσης και για τον Zidane. Είναι τόσο αλήθεια το γεγονός ότι δεν έχει απολαύσει ποτέ την ετικέτα του αδιαμφισβήτητου στη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο κι ότι ανταγωνίζεται με κάποιους απ’τους καλύτερους μέσους στον κόσμο, όπως ο Modric, ο Kroos ή ο Casemiro. Και οι τρεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως Kovacic που, παρά το ότι δεν είναι βασικός με την Κροατία, έχει συμμετάσχει στα δύο παιχνίδια της βαλκανικής εθνικής στη Ρωσία το 2018.

Από εκεί, ο Kovacic ύψωσε τη φωνή του για να ζητήσει απ’τη Μαδρίτη, δημοσίως, να διευκολύνει μια μεταγραφή. Ο λευκός σύλλογος δεν είναι διατεθειμένος ν’απαλλαγεί από έναν παίκτη μόλις 24 ετών τον οποίο θεωρεί πια όχι ένα μελλοντικό πρότζεκτ, αλλά μια πραγματικότητα στο λευκό club. Τα λόγια του παίκτη δεν έχουν ενοχλήσει ούτε και εκπλήξει γιατί το club γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η επιθυμία του παίκτη είναι να φύγει. Αλλά η Μαδρίτη, κι ο Julen Lopetegui, υπολογίζουν τον παίκτη, πλήρως ενσωματωμένος στη δυναμική του συλλόγου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Kovacic εκφράζει την επιθυμία του να φύγει από τη Μαδρίτη για να αναζητήσει περισσότερα λεπτά. Το περασμένο καλοκαίρι χτύπησε επίσης την πόρτα του συλλόγου για να ζητήσει μια μεταγραφή που δεν συνέβη. Η Μαδρίτη μπόρεσε να πείσει τον Kovacic ότι το καλύτερο ήταν να παραμείνει στο λευκό club και ελπίζει να κάνει το ίδιο κι αυτό το καλοκαίρι. Κατανοεί τη θέση του παίκτη, ένας απ’τους παίκτες του λευκού ρόστερ με το πιο ώριμο μυαλό, αλλά περιμένει να προβληματιστεί και να ξεπεράσει αυτή τη στιγμή έξαψης.

Κροατική σύνδεση

Και είναι ότι η Μαδρίτη εξακολουθεί να σκέφτεται τον Kovacic ως έναν πιθανό μελλοντικό αντικαταστάτη για τον Modric. Η εύρεση ενός αντικαταστάτη του μικρού regista Κροάτη είναι μία απ’τις προτεραιότητες του λευκού συλλόγου, γνωρίζοντας ότι ο Luka είναι 32 ετών κι ότι πρέπει να προετοιμάσει την αντικατάσταση. Η Μαδρίτη έχει κοιτάξει άλλες επιλογές, όπως η περίπτωση του Christian Eriksen, της Τότεναμ, αλλά δεν θέλει να ρισκάρει να αφήσει να φύγει μια πιθανή εναλλακτική που έχει ήδη στο σπίτι. Κι αυτός ο πιθανός διάδοχος δεν είναι άλλος απ’τον Mateo Kovacic, ο οποίος λογικά θα’πρεπε να κάνει ένα βήμα μπροστά στην επόμενη σεζόν, αυτή που θα’ταν η τέταρτη σεζόν του στη Μαδρίτη. Πάντα εφόσον, φυσικά, καταφέρει η Μαδρίτη να τον πείσει να αποφασίσει να μείνει στο Bernabéu.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.