News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η αποστολή του Lopetegui για να καταφέρει να γίνει και πάλι ο Benzema ένας goleador

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Αλλαγή της νοοτροπίας

Ο Benzema πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία του με τον νέο προπονητή. Ο Lopetegui θα του απαιτήσει να τελειώνει περισσότερες φάσεις επειδή έχει συνθήκες και το απέδειξε ήδη σε άλλες σεζόν


Μία απ’τις επικρίσεις που έκαναν απ’τον σύλλογο στον Ζιντάν ήταν η λίγη αποτελεσματικότητα που είχε ο Μπενζεμά ως goleador και η απάντηση του προπονητή σ’αυτούς που δεν κατανοούσαν την ξηρασία του «9» ήταν πάντα η ίδια: «ο Μπενζεμά κάνει περισσότερα πράγματα απ’το να βάζει γκολ». Ο παίκτης το πίστεψε και στην τελευταία ανανέωσή του (21 Σεπτεμβρίου του 2017) άρχισε να αμύνεται σ’όσους τον επέκριναν ότι δεν είχε πιο ογκώδεις αριθμούς σκοραρίσματος: «Μου λείπει γκολ; Εξαρτάται απ’το πώς βλέπεις το ποδόσφαιρο. Για μένα, ένας σύγχρονος επιθετικός δεν είναι μόνο το γκολ.  Πρέπει να συμμετέχει στο παιχνίδι, ν’ανοίγει χώρους για άλλους και να δίνει ασίστ. Μιλάμε για ποδόσφαιρο, όχι μόνο για τα γκολ. Κατανοώ τους ανθρώπους που επικρίνουν επειδή δεν βάζω πολλά γκολ, αλλά το ποδόσφαιρο είναι περισσότερα πράγματα». Αυτός δεν είναι ο ρόλος που πρέπει να’χει ο Μπενζεμά με τον Lopetegui. Ο νέος προπονητής χρειάζεται επιθετικούς που να βάζουν γκολ και για να δίνουν ασίστ και να δημιουργούν χώρους υπάρχουν πλέον άλλοι, όπως για παράδειγμα ο Isco, ο Asensio, ο Modric ή ο Lucas Vázquez.

Ο Karim Benzema τελείωσε την περασμένη σεζόν με μόλις πέντε γκολ στο πρωτάθλημα κι αυτό είναι ένα απ’τα κλειδιά που εξηγούν γιατί η ομάδα έχασε έδαφος στον αγώνα για τον τίτλο. Ο Benzema μπήκε σ’ένα τούνελ στο οποίο ήταν δύσκολο να τον υπερασπιστεί ο Zidane. Κάτι που ανησύχησε πολύ τον Florentino Pérez και τα στελέχη, που έβλεπαν με λύπη πως τους έλειπε το γκολ κι εξαρτιόνταν πάρα πολύ απ’την ευστοχία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στην σεζόν 16-17, αυτή του νταμπλ (Liga και Champions League) έβαλε συνολικά 19. Είναι το ελάχιστο νούμερο που πρέπει να απαιτείται απ’το «9» της Ρεάλ Μαδρίτης, όσο κι αν αυτός κράτησε το μήνυμα του Ζιντάν.

Ο Benzema πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία του με τον νέο προπονητή. Ο Lopetegui θα του απαιτήσει να τελειώνει περισσότερες φάσεις επειδή έχει συνθήκες και το απέδειξε ήδη σε άλλες σεζόν. Βρίσκεται στην Ρεάλ Μαδρίτης απ’το 2009 και η πρώτη ήταν κακή με 9 γκολ συνολικά. Αλλά στις επόμενες βελτιώθηκε. Ο Μουρίνιο, ο οποίος τον τσιγκλούσε λέγοντας ότι δεν γινόταν να πας "για κυνήγι μ’έναν γάτο" κατάφερε να ξυπνήσει το πιο goleador ένστικτό του. Στις τρεις σεζόν με τον Πορτογάλο τεχνικό έβαλε 26, 32 και 20 γκολ. Με τον Ancelotti διατήρησε τον πήχη των 20 γκολ: 24 και 22 στα δύο χρόνια του Ιταλού προπονητή. Στην σεζόν 2015-16, αυτή των Benítez και Zidane, έφτασε τα 28 και στις δύο τελευταίες έπεσε μέχρι τα 19 και 12 γκολ συνολικά.


Ικανός να κάνει το καλύτερο απ’τα καλύτερα

Γιατί δεν μπορεί να βάλει περισσότερα γκολ ο Benzema; Είναι ένα απ’τα θέματα που εξετάζουν στη Μαδρίτη και η αποστολή του Lopetegui. Ο στόχος είναι να επικεντρώσει το παιχνίδι του περισσότερο στην πυγμή και στο τελείωμα χωρίς να’ναι ασύμβατος με το να’ναι ένας παίκτης που συμβάλλει σ’άλλες πτυχές: να δίνει ασίστ και να συνεργάζεται με τους μέσους. Δεν είναι μια αδύνατη αποστολή να καταφέρει να ξεχωρίσει και πάλι ο Benzema στον τομέα σκοραρίσματος που εξοργίζει τόσο τους οπαδούς και οι οποίοι του το υπενθυμίζουν με αποδοκιμασίες απ’τις κερκίδες όταν δεν τον βλέπουν εύστοχο.

Το να ξαναγίνει ένας goleador είναι ένα θέμα στάσης, νοημοσύνης, επιθετικότητας και φιλοδοξίας. Στα 30 του έχει όλες αυτές τις συνθήκες και τις αρετές και πολλά άλλα που αναγνωρίζουν στο σύλλογο επειδή τον βλέπουν δεσμευμένο, ώριμο, παρακινημένο, φρέσκο ​​και τέλεια ενσωματωμένο σ’ένα ρόστερ όπου καταλαμβάνει πια την κλίμακα του αρχηγού.

Αν έπρεπε να κρατήσουμε μια εικόνα που αντιπροσωπεύει το τι μπορεί να κάνει ο Γάλλος, δεν υπάρχει αμφιβολία στο να επισημάνουμε τη μεγάλη κίνηση που έκανε στο δεύτερο σκέλος των ημιτελικών του Champions League εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βιθέντε Καλντερόν το 2017, όταν σέρβιρε ένα γκολ στον Ίσκο και τα γκολ κατεργαριάς στη Μπάγερν Μονάχου στο Μπερναμπέου στο Champions League αυτής της σεζόν κι αυτό στον τελικό στο Κίεβο στον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ. Όταν θέτει το ραντάρ στο να βάζει γκολ, φαίνεται ότι είναι ικανός.







Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.