News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Την πρώτη αναφορά για την υπογραφή του Benzema την έκανε ο Lopetegui

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Του Alfredo Matilla

Ο τεχνικός, επικεφαλής του διεθνούς σκάουτινγκ του club με τον Καλντερόν το 2006, έδωσε μια λίστα στους Μιγιάτοβιτς και Portugal στην οποία βρισκόταν ο Γάλλος, ο Neymar, ο Huntelaar, ο Γιόβετιτς...


Η As δίνει σήμερα κάθε λεπτομέρεια για το ενδιαφέρον του Carlo Ancelotti να υπογράψει τον Benzema με στόχο την ενίσχυση της νέας Νάπολι. Και πέρα ​​απ’το μισθό του παίκτη στη Μαδρίτη (8,5 εκατομμύρια καθαρά) και την τιμή εξόδου για την οποία η Μαδρίτη θα εξέταζε τη διαπραγμάτευση (50 εκατομμύρια), ο επιθετικός γνωρίζει ήδη ότι, παρά το γεγονός ότι είναι πια 31 ετών κι ενώπιον μιας καλής ευκαιρίας, δεν θα το’χει καθόλου εύκολο να φύγει: ο Julen Lopetegui είναι ένας εραστής του παιχνιδιού του. Μάλιστα, ο προπονητής στον οποίο ο Florentino έχει δώσει τις εξουσίες μετά την αποχώρηση του Zidane ήταν ο πρώτος που έκανε μια θετική έκθεση στο σύλλογο για να υπογράψει τον Karim. Ήταν το 2006.

Εκείνη την σεζόν, ο Ραμόν Καλντερόν υπέγραψε τον Lopetegui ως επικεφαλής του διεθνούς τμήματος scouting σε μια γόνιμη εποχή στην οποία αποκτήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Μαρσέλο, Higuaín και Gago, αλλά η οποία ήταν επίσης και κάπως ταραχώδης θεσμικά. Στα γραφεία της Concha Espina έφτασαν να συνυπάρξουν σε διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις στην αθλητική περιοχή ο πρώην ομοσπονδιακός, Pedja Mijatovic κι ο Miguel Ángel Portugal. Εκείνη την εποχή ο Lopetegui παραχώρησε τα γραφεία στους συναδέλφους του κι αυτός αφοσιώθηκε στο να ταξιδεύει ανά τον κόσμο σε αναζήτηση των νέων εκρηκτικών μαζί με τον αχώριστό του ανιχνευτή Rafa Monfort. Στη Γαλλία ταξίδεψε σε αρκετές περιπτώσεις για να δει ζωντανά τον Benzema, για τον οποίο δεν σταματούσε να μιλάει στον Carlos Bucero (τότε ισχυρό άνδρα στην cantera και τώρα εκπρόσωπό του). Ο Julen ήταν επίσης ένας τακτικός στα διεθνή πρωταθλήματα των χαμηλότερων κατηγοριών στην Ευρώπη και όποτε μπορούσε χτένιζε την Αμερική. Του άρεζε, πάνω απ 'όλα, να πηγαίνει στην Copinha juvenil της Βραζιλίας, όπου διαγωνίζονταν 88 ομάδες το χρόνο και μπορούσε να δει 1.100 παίκτες και στους οποίους ξεχώρισαν πρόσφατα πριν εκραγούν, οι Neymar, Gabriel Jesús, Όσκαρ, Lucas Moura, Ganso, Marquinhos, Ντανίλο και Casemiro.

Έτσι, στα τέλη του 2006 και στις αρχές του 2007, ο Lopetegui παρέδωσε έναν φάκελο στη Μαδρίτη με τα μαργαριτάρια που δεν μπορούσε να χάσει απ’τα μάτια του το club. Μεταξύ των Βραζιλιάνων ήταν ένας άγνωστος Neymar, τον οποίος κατάφερε ήδη να φέρει στο Valdebebas πριν από ένα χρόνο για να δοκιμάσει για μια εβδομάδα, αλλά ξεχώρισαν επίσης τα ονόματα των Rafael Martins, Paulo Henrique ή Ραφαέλ Καριόκα. Απ’την Ευρώπη, ο Μπενζεμά ηγούταν της λίστας: στην έκθεση ξεχώριζε η ποιότητά του, εκθειαζόταν ότι μόλις στα 20 του είχε γίνει ο πρώτος σκόρερ της Λυών και ήταν διεθνής με τη Γαλλία. Επιπλέον, προέτρεπε να διαπραγματευτούν, επειδή η μισή Ευρώπη ενδιαφερόταν γι’αυτόν και στο club του ήθελαν να του επεκτείνουν το συμβόλαιο μέχρι το 2014 για να του ανεβάσουν την ρήτρα στα 40 εκατομμύρια (υπέγραψε το 2009 για 35 εκατομμύρια ευρώ).
  
Σ'εκείνη την έκθεση υπήρχαν και άλλοι παίκτες που κατέληξαν στα λευκά, όπως ο Huntelaar, κάποιος ακόμα που έκανε ή κάνει μια καλή καριέρα (ο Γιόβετιτς, απ'τη Μονακό κι ο Βούτσινιτς, πρώην της Γιουβέντους) και κάποιος άλλος για τον οποίο αναμένονταν περισσότερα όπως ο Pavlyuchenko (πρώην των Σπαρτάκ, Τότεναμ και Λοκομοτίβ), Altidore (πρώην της Βιγιαρεάλ) κι ο Φλέτσερ (Σάντερλαντ).




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.