News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane: "Θα δώσουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να κερδίσουμε τη Barcelona"

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

«Ο Ράμος είναι ο αρχηγός μας και είναι ένα παράδειγμα αφοσίωσης για όλους»

"Ξεκουραστήκαμε καλά απ’το Champions League και είμαστε έτοιμοι για το Clásico", πρόσθεσε ο προπονητής.


Ο Zinedine Zidane εμφανίστηκε στην αίθουσα Τύπου της Ciudad Real Madrid μετά από την τελευταία προπόνηση πριν απ’το Clásico. Ο προπονητής ανέλυσε το παιχνίδι εναντίον της Barcelona: "Είμαστε με μια καλή ένταση και φτάνουμε έχοντας πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε καλά, έχουμε ξεκουραστεί καλά μετά το Champions league και είμαστε έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε".

"Είναι ένας αγώνας στον οποίο διακυβεύονται τρεις βαθμοί. Δεν θα αλλάξει την βαθμολογία, αλλά πρέπει να παίξουμε καλά, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κάνουμε ό, τι είναι δυνατό για να κερδίσουμε. Όσον αφορά τους πληγωμένους παίκτες, θα το κάνουμε όπως πάντα. Εάν κάποιος υποφέρει για κάτι δεν θα παίξει, αλλά έχουμε πολλούς παίκτες για να τους αντικαταστήσουμε. Varane και Isco είναι για να ταξιδέψουν, αλλά θα το κάνουμε αύριο και θα δούμε σήμερα το απόγευμα αν υπάρχει κάποια αλλαγή σε κάποιον παίκτη".

Ο Ράμος θα ισοφαρίσει τον Πίρι σε αυτόν τον αγώνα. Τι σημαίνει ο Ράμος για τη Μαδρίτη;

"Αντιπροσωπεύει πολλά σ’αυτή την ομάδα εξαιτίας αυτού που έχει κάνει ως παίκτης. Είναι εδώ πολλά χρόνια και είναι ο ηγέτης κι ο αρχηγός μας. Είναι σημαντικός για όλους κι αυτό που αντιπροσωπεύει ως παίκτης για όλο το ποδόσφαιρο είναι ένα παράδειγμα αφοσίωσης, κινήτρου για άλλους. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να μοιράζομαι με τον Σέρχιο λίγη απ’αυτήν την καριέρα ως προπονητής, επειδή έπαιξα μαζί του για ένα χρόνο".

Έχετε σκεφτεί να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για το αντίο του Iniesta;

"Όπως είπα τις προάλλες, είναι ένας παίκτης που θαυμάζουμε. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε παίκτης. Όλοι γνωρίζουμε επίσης αυτό που είναι ως άτομο. Αύριο, απλά θα τον χαιρετήσουμε, θα τον συγχαρούμε και θα του ευχηθούμε καλή τύχη για το μέλλον του".

Οι διαιτητές βοηθούν τη Μαδρίτη στην Ευρώπη

"Εσύ το ξέρεις, ρωτάς και δεν πρόκειται ν’ασχοληθώ μ’αυτό. Το μόνο που λέω είναι ότι όλα είναι ψέματα. Αξίζαμε να’μαστε στον τελικό του Champions League γι’αυτό που κάναμε απ’την αρχή της σεζόν. Έχουμε κερδίσει παιχνίδια με δυσκολίες, όπως είναι φυσιολογικό. Δεν μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτό που κάναμε με το θέμα των διαιτητών. Δεν θα αλλάξει αυτό που λέει ο καθένας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εκτιμούμε το τι έχουμε κάνει. Αγωνιζόμαστε και τρέχουμε στο γήπεδο. Εκεί είναι αυτό που κάναμε εναντίον των PSG, Juve και Bayern που δεν είναι λίγο".

Δεν φοβάστε να βάλετε αύριο κάποιους παίκτες μην τυχόν και τραυματιστούν και δεν μπορέσουν να παίξουν στον τελικό;

"Όχι, καθόλου. Δεν το σκέφτομαι αυτό, αν το έκανα, αύριο δεν θα παίζαμε. Πρέπει να παίξουμε ένα παιχνίδι όπως πάντα και να προσπαθήσουμε να δώσουμε το μέγιστο. Αυτός που δεν είναι στο 100% δεν θα παίξει, αλλά οι υπόλοιποι θα το κάνουν".

Ο Alba υπαινίχθηκε ότι το να μην κάνετε pasillo θα προερχόταν από πάνω. Μήπως σας ζήτησε ο Φλορεντίνο να μην κάνετε pasillo;

"Θα διευκρινίσω το θέμα. Δεν είμαι αυτός που θα αποφασίσει να μην γίνεται pasillo. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων καταλαβαίνω ότι γι 'αυτούς δεν ήταν σημαντικό να κάνουν pasillo. Κάποιοι λένε ότι δεν βρίσκονταν στη διοργάνωση, αλλά πρέπει να κερδίσεις το Champions League για να παίξεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και στο Champions League είμαστε όλοι. Εκεί είναι που χρειάζεται διευκρίνηση το πράγμα. Αυτοί είναι που δεν έκαναν pasillo κι εμείς, με σεβασμό, δεν θα το κάνουμε γιατί δεν το έκαναν. Σεβόμαστε αυτό που έκανε η Barcelona, η οποία έχει κερδίσει το πρωτάθλημα και είναι το πιο δύσκολο για μένα, το λέω πάντα. Τους συγχαίρω κι αυτό είναι σεβασμός. Είναι δικό μου θέμα, όχι του συλλόγου. Αν έκαναν pasillo… Δεν πρόκειται να σπάσω τίποτα απ’ότι υπήρχε πριν. Αλλά ούτε και πρόκειται να κάνουμε ένα πράγμα που δεν έκαναν".

Το pasillo είναι ένδειξη σεβασμού ή γελοιοποίηση;

"Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα. Έχω εξηγήσει τι συνέβη. Υπήρχε ένα πράγμα και πρόσφατα έχει σπάσει. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν η Μαδρίτη αυτή που το έσπασε αυτό".

Είναι πιο όμορφο το πρωτάθλημα απ’το Champions League;

"Πιο δύσκολο, ναι. Το λέω πάντα, δεν αλλάζει τίποτα. Το’χω πει όλη μου τη ζωή".

Πιστεύετε ότι θα μιλάμε λιγότερο για τους διαιτητές όταν μπει το VAR;

«Σίγουρα θα μιλάμε λίγο λιγότερο για τους διαιτητές. Το VAR θα’ναι το επόμενο έτος και θα προχωρήσει περαιτέρω. Πρέπει να το δεχτούμε γιατί είναι η τεχνολογία που υπάρχει και τέλος. Υπάρχουν πράγματα που δεν συμμερίζομαι, αλλά δεν πρόκειται να μπούμε σ’αυτή τη συζήτηση».

Αποτυχία να μην κερδίσετε το Τσάμπιονς Λινγκ;

"Αποτυχία όχι. Δεν θα’ταν μια καλή σεζόν, πάνω απ’όλα λόγω την έναρξής μας στο πρωτάθλημα. Στο τέλος της Liga κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για αποτυχία".

Μπορούν οι παίκτες να πάνε χαλαρά σκεπτόμενοι το Κίεβο;

"Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό, έχουμε τέσσερα παιχνίδια και θα το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο γιατί πρέπει να τελειώσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Πρέπει να προετοιμάσουμε τον τελικό του Champions League κι αυτό γίνεται με τη διατήρηση της έντασης στους αγώνες".

Γιατί η Μαδρίτη έχει πρόσφατα καλύτερη απόδοση στο Camp Nou από ό, τι στο Bernabéu;

"Τίποτα, είναι ένα ακόμα παιχνίδι, εναντίον της Barcelona υπάρχουν σίγουρα περισσότερα κίνητρα. Τον τελευταίο καιρό τα αποτελέσματα ήταν καλά εκεί, αλλά δεν έχει καμία σχέση. Τα πράγματα μπορούν ν’αλλάξουν. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε".

Benzema και Keylor Navas έλαμψαν ενάντια στη Μπάγερν. Γιατί είναι τόσο σημαντικοί γι’αυτή την ομάδα;

«Έχουν μια μεγάλη προσωπικότητα, απομονώνονται καλά απ’την κριτική. Για μένα, οι σπουδαίοι παίκτες κάνουν τη διαφορά στα σημαντικά παιχνίδια. Τα’χουν πάει πολύ καλά στον ημιτελικό. Κατά τη διάρκεια μιας καριέρας υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά έχουν αποδείξει ότι στις στιγμές κλειδιά πρέπει να τους υπολογίζεις. Δεν πρέπει να υπάρχει διαμάχη, έχουν ήδη αποδείξει το επίπεδό τους, είμαι πολύ ικανοποιημένος μαζί τους».

Είναι αυτό το Clásico ντεκαφεϊνέ, λόγω του φόβου των τραυματισμών και των λίγων που διακυβεύονται;

«Άρχισα μιλώντας για τους τραυματισμούς, δεν πρέπει να τους σκεφτόμαστε και πρέπει να παίξουμε με ένταση τον αγώνα, ο οποίος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσουμε τον τελικό. Είναι αλήθεια ότι φέτος η Liga έχει κριθεί και υπάρχει λιγότερη προσδοκία, αλλά είναι φυσιολογικό. Πριν απ’το παιχνίδι θα’ναι έτσι, αλλά μόλις ξεκινήσει δεν πιστεύω να υπάρχει λίγη προσδοκία».




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.