News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane, ο βασιλιάς των νοκ άουτ στο Champions League

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Του Fran Villalobos

Δεν έχει χάσει κανένα νοκ άουτ κι έχει τη Μαδρίτη στον τρίτο συνεχόμενο τελικό


"Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά". Η φράση είναι του Zinedine Zidane την ημέρα της παρουσίασής του, στις 5 Ιανουαρίου του 2016, στην οποία ο madridismo έγραψε το γράμμα του στους Μάγους. Εκείνη την ημέρα ξεκίνησε η αναμφισβήτητη βασιλεία των λευκών στην Ευρώπη υπό από τη μπαγκέτα του Γάλλου προπονητή. Έφτασε χωρίς να του δοθεί μεγάλη σημασία και θα παίξει τον τρίτο διαδοχικό τελικό στο Champions League, ένα ορόσημο στην δυνατότητα των εκλεκτών.

Στην πορεία, οκτώ αντίπαλοι έχουν αποτύχει στην προσπάθεια ν’ανατρέψουν τη Μαδρίτη. Η πρώτη ήταν η Roma, και η τελευταία η Μπάγερν (για δεύτερη φορά). Η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γιουβέντους υπέφεραν επίσης δυο φορές τις νικηφόρες ορέξεις της Ρεάλ Μαδρίτης στις τελευταίες τρεις σεζόν. Τα άλλα θύματα ήταν όλων των ειδών και συνθηκών: Βόλφσμπουργκ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι και PSG.

Στην πορεία, ο Zidane έχει βελτιωθεί στον χειρισμό δύσκολων καταστάσεων και στη διαχείριση του ρόστερ του. Ξεκίνησε προσκολλημένος στο BBC και στους βαρέων βαρών των αποδυτηρίων για να φτάσει στον πρώτο τελικό του Champions League και να τον κερδίσει. Μια επιτυχία που ήρθε με μόνο πέντε μήνες στο πόστο και η οποία του εξομάλυνε το δρόμο για το μέλλον. Στη συνέχεια, σχεδίασε ένα πλάνο rotations που δεν είχε ξαναφανεί ποτέ στο Bernabéu για να φτάσει σε άριστη κατάσταση στον δεύτερο τελικό και να καταστρέψει τη Juventus. Ήξερε πώς να πάρει τη μέγιστη απόδοση από ένα ρόστερ ικανό να κερδίσει ταυτόχρονα την Liga.

Για να φτάσει στον τρίτο τελικό, το BBC έπαψε να’ναι άθικτο κι άνοιξε το δρόμο σε εκείνους που το άξιζαν: Isco, Lucas Vázquez, Asensio ή Kovacic. Επιπλέον, τόλμησε να παρέμβει στις εντεκάδες στους πιο καθοριστικούς αγώνες και επίσης στις αλλαγές όταν το απαιτούσε η κατάσταση, χωρίς να παντρεύεται κανέναν. Άντεξε την πίεση, ειδικά όταν τα πράγματα στράβωσαν. Κι ο χρόνος κατέληξε να τον δικαιώσει. "Ο στόχος είναι να κερδίσουμε το Champions League. Πάντα θα’ναι", είπε εκείνη την 5η Ιανουαρίου.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.