News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane: "Είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι και θέλουμε να δώσουμε στους οπαδούς μια χαρά"

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

«Θέλουμε να τα δώσουμε όλα για να υπερασπιστούμε τον τίτλο και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ένα Τσάμπιονς Λινγκ που θέλει να κερδίσει όλος ο κόσμος»

"Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσουμε τον τελικό είναι να παίζουμε· τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει σε ένταση αυτό που είναι ένας αγώνας", πρόσθεσε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.


Ο Zinedine Zidane εμφανίστηκε στην αίθουσα Τύπου της Ciudad Real Madrid μετά την τελευταία προπόνηση πριν απ’τον αγώνα κατά της Celta στο Santiago Bernabéu (Σάββατο, 9:45 μ.μ.). Ο λευκός προπονητής ανέλυσε τον αγώνα: "Είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στο γήπεδο μας και θέλουμε να δώσουμε την τελευταία χαρά στους οπαδούς μας κερδίζοντας τον αγώνα. Το αξίζουν και είναι αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αύριο. Θα δώσουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά σ’αυτούς που θα’ρθουν για να παρακολουθήσουν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι".

Αν η Μαδρίτη κερδίσει το Champions League θα’ναι μια εξαιρετική σεζόν;

"Ξεκινήσαμε τη σεζόν φαινομενικά, κερδίζοντας τρεις τίτλους, δύο στην αρχή και στη συνέχεια το Mundial Συλλόγων. Στο Κύπελλο και στη Liga έχει πάει χειροτέρα, αλλά τώρα είμαστε στον τελικό του Champions League. Τις προάλλες μιλούσα για την Λίγκα, ότι είναι περίπλοκη, ότι είναι η πιο δύσκολη. Φυσικά, είναι 38 αγωνιστικές. Αλλά το Champions League είναι εκπληκτικό. Όλοι το θέλουν και θα παίξουμε τον τρίτο τελικό στη σειρά. Είναι πολύ όμορφο".

Θα υπογράφατε στην αρχή του έτους να’χετε φτάσει έτσι σ’αυτό το ματς;

"Όχι, όπως πάντα στην αρχή της χρονιάς θέλουμε να κερδίζουμε τα πάντα, αλλά πρέπει επίσης να αποδεχόμαστε ότι οι αρνητικές στιγμές είναι μέρος της καριέρας σου και πρέπει να ζήσεις μαζί τους για να βελτιώσεις τα πράγματα. Την επόμενη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης θα θέλει να κάνει ό, τι είναι δυνατό για να αλλάξει αυτό που συνέβη φέτος και να προσπαθήσει να κερδίσει το πρωτάθλημα".

Aspas

"Είναι ένας διεθνής Ισπανός κι ένας πολύ καλός παίκτης. Μου αρέσει και είναι ένα συν για την Celta".

Το μέλλον σας εξαρτάται απ’τον τελικό;

"Δεν λέω ούτε ναι ούτε όχι. Θα συμβεί αυτό που πρέπει να συμβεί, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να σκέφτομαι θετικά και να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να κερδίσω στο Κίεβο. Αυτό που μετράει εδώ είναι τα αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα...".

Φανταζόσασταν όταν αναλάβατε τη Μαδρίτη να παίξετε τρεις συνεχόμενους τελικούς Champions League;

«Μάλλον όχι, αλλά όπως έλεγα πριν, είμαι ένας εργάτης, μου αρέσει το ποδόσφαιρο κι αυτό που κάνω, κι όταν αναλαμβάνεις μια ομάδα όπως η Μαδρίτη, φυσικά και λες ότι μπορεί να κερδίσεις. Πάντα έχω κερδίσει τα πάντα ως παίκτης και γιατί να μην το έκανα ως προπονητής»;

Σας ενοχλούν οι κριτικές στους λιγότερο συνηθισμένους;

"Δεν μπορούμε να το ελέγξουμε και είναι μέρος της ζωής μας. Πρέπει να αποδεχθούμε το να επικρινόμαστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αυτοί που παίζουν λιγότερο είχαν χαρακτήρα κι αυτό που έχουν κάνει το’χουν κάνει καλά. Το σφάλμα είναι όλων, όχι αυτών που παίζουν λιγότερο κι ο πρώτος υπεύθυνος είμαι εγώ. Είναι ένα θέμα κινήτρου, σταθερότητας… είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος, αλλά ο υπεύθυνος είμαι εγώ. Το πιο σημαντικό είναι η καθημερινότητα και να προπονούνται καλά, ώστε όσοι παίζουν περισσότερο να παίζουν καλά".

Είναι δύσκολο να παρακινήσετε την ομάδα με τον τελικό του Κιέβου στο παρασκήνιο; Θα αλλάξει η σωματική προετοιμασία;

"Όχι, θα παίξουμε τα ματς το ίδιο. Το κίνητρο είναι αλήθεια ότι διαφέρει επειδή δεν πρόκειται να κερδίσουμε την Liga, αλλά παίζοντας προετοιμάζεσαι πολύ καλά σε επίπεδο έντασης. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει ένα παιχνίδι. Θα παίξουμε τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της Λίγκας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα δουλέψουμε πράγματα, αλλά με τη μπάλα. Την σωματική κατάσταση την έχουμε δουλέψει ήδη καλά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν πρόκειται να δουλέψουμε στην σωματική κατάσταση απλά και μόνο για να το κάνουμε, μ’ενδιαφέρει η μπάλα".

Το να γίνεται λόγος για μια Μαδρίτη πολύ φαβορί στον τελικό μπορεί να’ναι επικίνδυνο;

"Δεν πρόκειται να αποφύγω τίποτα, δεν σκεφτόμαστε τίποτα, δεν σκεφτόμαστε τον τελικό, το αν είμαστε φαβορί, δεν σκεφτόμαστε τίποτα. Απ’έξω να λένε αυτό που θέλουν, αυτό είναι ένα πράγμα κι αυτό που πιστεύουμε μέσα είναι κάτι άλλο. Έχουμε δύο εβδομάδες για να δώσουμε τα πάντα σ’αυτόν τον τελικό".

Σκοπεύετε να δουλέψετε ειδικά στην άμυνα, δεδομένου ότι φαίνεται το αδύνατο σημείο της Μαδρίτης;

"Δεν πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμάσουμε ιδιαίτερα αυτό, αλλά τον αγώνα πολύ καλά και να αμυνθούμε πολύ καλά για να επιτεθούμε στη συνέχεια. Είμαστε πολύ καλά με τη μπάλα, ακόμα κι αν έχουμε δεχτεί πολλά γκολ, όλος ο κόσμος λέει ότι το πρόβλημα είναι η άμυνα, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Μπορούμε να βελτιωθούμε και να δεχόμαστε λιγότερα, αλλά η άμυνα είναι συμπαγής και είμαι πολύ περήφανος γι’αυτήν. Θα παίξουμε τον τελικό ενάντια σε μια ομάδα πολύ καλή επιθετικά, αλλά θα προετοιμαστούμε. Θέλουμε να δώσουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τον τίτλο και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ένα Champions League που θέλουν να κερδίσουν όλοι".

Είναι ο Neymar συμβατός με τον Κριστιάνο στη Μαδρίτη;

"Δεν το ξέρω, δεν είμαι αυτός που θα το πει σήμερα. Εγώ είμαι προετοιμασμένος για ότι μου απομένει μπροστά. Λυπάμαι, αυτό που απαντάω δεν έχει καμία σχέση με την ερώτηση, αλλά έτσι είναι. Μετά τον τελικό, θα γίνει συζήτηση με το σύλλογο επειδή σίγουρα υπάρχουν αλλαγές, αλλά τώρα δεν μπορώ να μιλήσω για τίποτα. Οι καλοί είναι πάντα συμβατοί. Μια χρονιά μου έλεγαν ότι δεν είμαι συμβατός με τον Djorkaeff κι εγώ έλεγα: "Τι ανοησία". Ανάμεσα στους καλούς υπάρχει πάντα χημεία. Εκτός γηπέδου δεν ξέρω, αλλά στο γήπεδο υπάρχει χημεία ανάμεσα στους καλούς".

Ξέρετε αν ο σύλλογος διαπραγματεύεται ήδη για τον Neymar;

"Δεν ξέρω αν διαπραγματεύονται με τον Neymar, αλλά δεν πιστεύω γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αυτό που κάνουμε τώρα. Δεν έχω ζητήσει τον Neymar επειδή δεν ασχολούμαι μ’αυτό. Πρέπει να ολοκληρώσουμε καλά την σεζόν και τα υπόλοιπα θα’ρθουν μετά".

Αυτό που λέγεται για τον Neymar μπορεί να αποσυντονίσει τ’αποδυτήρια;

"Πάντα θα γίνεται λόγος για μεταγραφές κι αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε μας. Είμαστε πριν από έναν τελικό, τον τέταρτο σε πέντε χρόνια, και εστιάζουμε μόνο σ’αυτά τα πράγματα. Απομένουν δύο παιχνίδια για να προετοιμάσουμε τον τελικό μας και θα τα πάμε καλά για να’χουμε επιτυχία στον τελικό μας".

Δύο εβδομάδες για τον τελικό και γίνεται λόγος για τον Neymar

"Δεν ανησυχούμε, ούτε θα μας ταράξει, όλος ο κόσμος μιλάει κι αυτό δεν θα αλλάξει. Αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να προετοιμάσουμε τον τελικό. Πιστεύω ότι δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τον Neymar".





Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.