News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το σχέδιο του Keylor Navas που θριάμβευσε στο παιχνίδι εναντίον της Bayern Múnich

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Από στοχοποιημένος, ήρωας ενάντια στη Μπάγερν

Οι έξοδοι στις εναέριες μπαλιές είναι ένα απ’τα αδύνατα σημεία του Keylor Navas κι αυτό που έκανε κατά της Μπάγερν απέδειξε ότι η συγκεκριμένη δουλειά που πραγματοποιήθηκε έχει αποδώσει


Ο Keylor Navas πραγματοποίησε τον πληρέστερο αγώνα του, από τότε που είναι στην Ρεάλ Μαδρίτης, στο ημιτελικό του Champions League εναντίον της Μπάγερν Μονάχου. Έκανε έτσι την υπέρβαση σε ορισμένες απ'τις πτυχές που αφήνουν αμφιβολίες μεταξύ των επικριτών του, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν καταλήγει να πείσει μέσα στο σύλλογο και αναζητούν μια υπογραφή που να του προκαλέσει περισσότερο ανταγωνισμό ή που μπορεί να του πάρει την θέση του βασικού. Στο τεχνικό επιτελείο του Zidane η απόδοση του Keylor Navas χαρακτηρίζεται ως μία απ'τις πιο πειστικές που είχε ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας λόγω του ότι κυριάρχησε σε όλες τις πτυχές σε ένα παιχνίδι υψηλής πίεσης και νεύρων. Αλλά ξεχωρίζει ιδιαίτερα μια πτυχή που δούλευαν στον τερματοφύλακα. Οι έξοδοι στις εναέριες μπάλες είναι ένα απ'τα αδύνατα σημεία του Keylor κι αυτό που έκανε κατά της Bayern απέδειξε ότι η συγκεκριμένη δουλειά που έγινε με τον tico τις τελευταίες εβδομάδες έχει αποδώσει.

Ο αρχιτέκτονας της εξέλιξης και βελτίωσης του Keylor Navas, αποδεδειγμένη στην αναμέτρηση κατά των Γερμανών με τις καθοριστικές επεμβάσεις του, είναι ο Luis Llopis, προπονητής τερματοφυλάκων κι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Llopis εργάζεται καθημερινά με τους τρεις τερματοφύλακες της πρώτης ομάδας: Keylor Navas, Kiko Casilla και Luca Zidane. Για όλους υπάρχει μια προπόνηση και μια βασική και γενική μέθοδος εργασίας για να τους έχει τέλεια προετοιμασμένους στις διάφορες πτυχές των αντανακλαστικών, της ευκινησίας, του συντονισμού των ποδιών, των χεριών και άλλες πτυχές που σχετίζονται με τη δύναμη και την αντίδραση κάτω απ'τα δοκάρια. Όμως, κάθε τερματοφύλακας έχει κάποιες αποχρώσεις να δουλέψει για να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Κι αυτή του Keylor Navas είναι στις εξόδους απ'το τέρμα, στο πώς πρέπει να κρατάει αποστάσεις, όταν παίζει σε μια ομάδα που τείνει να σπάει λόγω του επιθετικού προσανατολισμού της και, πάνω απ 'όλα, στην ασφάλεια και στην απόφαση να πηγαίνει για τις ψηλές μπαλιές στις πλαϊνές σέντρες. Αυτό είναι που ανησυχεί περισσότερο τον Zidane και τους προπονητές του στους τελευταίους αγώνες του Keylor Navas λόγω των λαθών ή της ανασφάλειας που έδειχνε.

Δύο λάθη σημάδεψαν τον Κοσταρικανό στο Champions League στους προημιτελικούς και στους ημιτελικούς. Το πρώτο, το κακό μπλοκάρισμα της μπάλας σε μια έξοδο σε μια σέντρα από μία πλευρά, στο ματς με την Γιουβέντους στο Μπερναμπέου, που σήμανε το 0-3 των Ιταλών με το γκολ του Matuidi. Το δεύτερο λάθος ήταν το γκολ του Kimmich στο πρώτο σκέλος του ημιτελικού εναντίον της Μπάγερν Μονάχου. Σ’αυτόν τον αγώνα στο γερμανικό γήπεδο, φάνηκαν σκηνές παικτών, μεταξύ αυτών του Sergio Ramos, να μεταδίδουν στον tico ότι έπρεπε να’χει μεγαλύτερη δύναμη σε τέτοιου είδους ενέργειες. Το αδύνατο σημείο του τερματοφύλακα είναι στην αναποφασιστικότητά του στις εξόδους σ’αυτές τις μπάλες που έρχονται από ψηλά απ’τις πλευρές και στο προπονητικό επιτελείο το είχαν εντοπίσει εδώ και καιρό, έτσι έπρεπε να μιλήσουν με τον Keylor και να δουλέψουν σκληρά για το δεύτερο σκέλος ενάντια στους Γερμανικούς.


Ο Zidane διακυβεύει πολλά με τον Keylor

Του Zidane δεν του αρέσει να πρέπει να δίνει τεχνικές συμβουλές στους ποδοσφαιριστές επειδή κατανοεί ότι το ταλέντο, που υπάρχει πολύ στο ρόστερ, δεν βελτιώνεται κι επικεντρώνεται περισσότερο στη σωματική προετοιμασία. Αλλά το θέμα του τέρματος είναι κάτι ιδιαίτερο και στο οποίο διακυβεύει πολλά. Εξ ου και ενεργοποίησε το "σχέδιο Keylor" κι έχει πάει καλά γιατί έχει οδηγήσει στον τελικό του Champions League στο Κίεβο. Το σχέδιο στις προπονήσεις με τον Luis Llopis, η εμπιστοσύνη του Zidane και η ισχυρή προσωπικότητα του Κοσταρικανού έδωσαν τους καρπούς τους στη μονομαχία κόντρα στη Μπάγερν στο Bernabéu. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο καλύτερος της ομάδας του, ο σωτήρας με αποκρούσεις ψηλά και χαμηλά και, το σημαντικότερο, με εξόδους σ’αυτές τις εναέριες μπαλιές στις οποίες φάνηκε ότι έχει αποφασιστικότητα και δύναμη.

Μετά το παιχνίδι, με την πρόκριση στον τελικό του Champions League, η σκηνή στ’αποδυτήρια ήταν μια άλλη πολύ διαφορετική απ’αυτή που παρατηρήθηκε μετά την αγωνιώδη πρόκριση επί της Γιουβέντους. Ο Keylor πήγε απ’το να’ναι ανήσυχος, σοβαρός και θυμωμένος απ’το λάθος του ενάντια στους Ιταλούς, στο να χαμογελάει, να φωνάζει και να αγκαλιάζεται ως ένας ήρωας απ’τον Zidane, τον Llopis και τους συμπαίκτες του. Αυτός είναι ο καλύτερος Keylor Navas που θέλει και για τον οποίο υπερηφανεύεται το τεχνικό επιτελείο που καθοδηγεί ο Zidane και για τον οποίο λένε ότι η καλύτερη έκδοσή του συνηθίζει να εμφανίζεται στους μεγάλους αγώνες. Ένας σταθερός τερματοφύλακας ψηλά και ευκίνητος χαμηλά. Τώρα πρέπει να δείξει την βελτίωσή του στο Clásico του πρωταθλήματος στο Camp Nou εναντίον της Barcelona.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.