News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το πρόσωπο του αφηρημένου Bale που προκαλεί συζήτηση στην Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία του

Η αναταραχή του Bale βρίσκεται στο να μην γνωρίζει αν θα’ναι στην εντεκάδα του Κιέβου και δεν μπορεί να το κρύψει, όπως σ’όλα αυτά που λέγονται για μια πιθανή άφιξη του Neymar και που επηρεάζει το μέλλον του


Ο καθένας θα’λεγε ότι η ομάδα του θα παίξει έναν τελικό Champions League και, συγκεκριμένα, ενάντια σε μια αγγλική ομάδα. Έτσι ώστε θα’πρεπε να παρουσιάζεται πιο ικανοποιημένος ή να εξωτερικεύει, κατά κάποιον τρόπο, την επιθυμία του να βρεθεί στο πιο σημαντικό ραντεβού της σεζόν σε επίπεδο συλλόγων. Γιατί είναι ο Bale σοβαρός λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν απ’το ματς κόντρα στη Λίβερπουλ; Ο Cristiano Ronaldo φαίνεται διαφορετικός, πιο ζωντανός, μ’ένα μόνιμο χαμόγελο και ξεχειλίζοντας ενέργεια σε καθημερινή βάση. Ο Πορτογάλος, προπονείται πια κανονικά μετά τον τραυματισμό που υπέστη στον αστράγαλο στο ματς πρωταθλήματος στο Καμπ Νόου, φωνάζει σε κάθε μία απ’τις προπονήσεις, αστειεύεται με τους συμπαίκτες του και προβάλλει τον ενθουσιασμό και την επιθυμία για να παίξει έναν νέο τελικό. Δεν είναι η περίπτωση του Bale, του άλλου αστέρα της ομάδας, ο οποίος φαίνεται πιο σοβαρός και συγκρατημένος με τις χειρονομίες του. Η τελευταία σκηνή, στα μάτια του Τύπου, ήταν σε μια εκδήλωση του κλαμπ μ’έναν χορηγό στο Valdebebas, όπου όλοι οι παίκτες υποδέχτηκαν μια ομάδα οπαδών για να υπογράψουν αυτόγραφα. Ο Bale έφτασε τελευταίος κι ενάλλαξε τη μετρημένη και τελετουργική έκφραση με σύντομα χαμόγελα. Περισσότερο σκεπτικός παρά επικοινωνιακός. Περισσότερο αφηρημένος παρά συγκεντρωμένος σε μια εκδήλωση όπου οι συμπαίκτες του απολάμβαναν τα γέλια.


Υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα στ’αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης. Υποκινημένη από μια συζήτηση που είχαν οι παίκτες με τον Ζιντάν για να διαγράψουν απ’τα κεφάλια την απογοητευτική Liga και να θέσουν όλη την εστίαση στον τελικό του Champions League εναντίον της Λίβερπουλ. Έχει υπάρξει ομαδική θεραπεία για να διοχετεύσουν όλη την δουλειά σε μια τελευταία υπερπροσπάθεια και να επιτύχουν το μεγάλο στόχο: να γράψουν ιστορία αν κερδίσουν τρία συνεχόμενα Champions League, είναι ένα κατόρθωμα. Η ενότητα είναι τόσο σημαντική όσο και το να αισθάνεται ολόκληρη η ομάδα εμπλεκόμενη και αφοσιωμένη στον δύσκολο αγώνα που πρέπει να παίξει εναντίον της Λίβερπουλ. Σ’αυτή την συνομωσία αυτός ο οποίος δυσκολεύεται περισσότερο ν’ακολουθήσει το κύμα των καλών vibes είναι ο Bale. Δεν είναι ότι ζει στο περιθώριο της ομάδας, αλλά μερικές φορές φαίνεται έτσι και, χάρη στον Modric, ενσωματώνεται καλύτερα στην καλή δυναμική της ομάδας.

Για τον Bale είναι δύσκολο να αποδεχτεί και πάλι ότι μπορεί να μείνει έξω απ’την βασική ομάδα στον τελικό στις 26 Μαΐου στο Κίεβο. Ήταν ήδη ένα πλήγμα να μην βρίσκεται στην εντεκάδα του Κάρντιφ εναντίον της Γιουβέντους και η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε όταν έφθασαν τα σημαντικά νοκ άουτ εναντίον των Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου. Αυτό επηρεάζει, και πολύ, έτσι ώστε ο Ουαλός να μην συμμετέχει στα καλά vibes που υπάρχουν ανάμεσα στους συμπαίκτες του και να φαίνεται πιο απομονωμένος απ’τους υπόλοιπους. Είναι σαφές ότι δεν είναι χαβαλές κι ούτε το προτίθετο ποτέ, αλλά αυτές οι μέρες είναι διαφορετικές, διότι ένας τελικός Champions League πρέπει να προετοιμαστεί με καλύτερη ψυχολογία και πολύ επικοινωνία μεταξύ των συμπαικτών και του προπονητή. Ο Bale δυσκολεύεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το απορροφημένο του πρόσωπο υποδηλώνει ότι είναι ανέμελος.


Δεν επιστρέφει στα σχέδια του Zidane

Εν τω μεταξύ, ο Ζιντάν φυλάει ένθερμα την εντεκάδα και οι παίκτες κάνουν εικασίες για να ερμηνεύσουν με τις ασκήσεις στις προπονήσεις ποιοι είναι οι επιλεγμένοι. Ούτε και πρέπει να σπαζοκεφαλιάζουν πολύ για να ποντάρουν σε κάποιους σταθερούς απ’το κέντρο και μπροστά: Casemiro, Kroos, Modric και Cristiano Ronaldo. Απομένουν δύο θέσεις για τους Benzema, Isco Lucas Vázquez, Marco Asensio και Bale. Αυτή μπορεί να είναι η σειρά ή η κλίμακα που έχει ο Zidane στα σχέδιά του και η οποία θα άφηνε τον Bale στον πάγκο των αναπληρωματικών. Μια Μαδρίτη με τον Isco και τον Benzema ως πρώτο πλάνο και τους Lucas Vázquez και Asensio ως δεύτερη επιλογή. Ο Μπέιλ θα’βλεπε πως τα γκολ του στο Καμπ Νόου κι εναντίον της Θέλτα θα του χρησίμευαν λίγο για να κάνει την ανατροπή και να τρυπώσει ανάμεσα στις προτεραιότητες του Ζιζού.

Η αναταραχή του Bale βρίσκεται στο να μην γνωρίζει αν θα είναι στην εντεκάδα του Κιέβου και δεν μπορεί να το κρύψει, όπως σ’όλα όσα λέγονται για μια πιθανή άφιξη του Neymar και που επηρεάζει το μέλλον του. Αν και δεν μπορεί επίσης να αποκλειστεί ότι αν αυτό το καλοκαίρι δεν προσγειωθεί ο Βραζιλιάνος στην Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορέσει να συμβεί μια έξοδος του Ουαλού επειδή θα’ρθει μια προσφορά, που θα πρέπει να πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ κι ο Florentino θα’δινε το ok, κι επειδή ο Bale εξετάζει επίσης το ότι έχει χάσει πολύ βαρύτητα στα σχέδια του Zidane και θα πρέπει να φύγει, παρά το γεγονός ότι αγαπά την Ισπανία.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.