News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το καρφί του Bale για να μην τον απολύσουν απ’την Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Αντιστέκεται στο να τον πουλήσουν αυτό το καλοκαίρι

Έβαλε δύο golazos ενάντια στην Celta κι έδωσε μια παράσταση των δυνατοτήτων του στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος στο Bernabéu. Η αλήθεια είναι ότι ο Bale δεν θέλει να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης


Ο Gareth Bale παίζει με την ταμπέλα του πωλείται, από τότε που ο Zidane τον άφησε στον πάγκο στο πρώτο σκέλος των 16 του Champions League εναντίον της Paris Saint Germain. Σ’αυτό το παιχνίδι, ο προπονητής επέλεξε τον Isco κι ο Ουαλός άρχισε να’χει πια ξεκάθαρο ότι δεν έχει θέση στην καλή εντεκάδα. Οι υποψίες του επιβεβαιώθηκαν στο παιχνίδι του επαναληπτικού, στο Parc des Princes, όταν δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό. Το σενάριο το γνωρίζετε ήδη. Αναπληρωματικός στο Τορίνο κατά της Γιουβέντους, άλλη μια σημαντική ενόχληση του παίκτη και μια δηλητηριασμένη καραμέλα στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου όταν μπήκε στην εντεκάδα, αλλά τον έβγαλαν στο ημίχρονο. Ο Μπέιλ δεν ήταν βασικός ούτε και στο Μόναχο και υποβιβάστηκε για να παίξει με τους αναπληρωματικούς και να’ναι ένας ακόμη της δεύτερης μονάδας. Πρέπει να αναζητηθεί ομάδα στον Bale όπως και να΄χει. Είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ζιντάν στον Florentino με τις αποφάσεις του, όσο κι αν ο πρόεδρος το δέχεται με απόρριψη γιατί κατανοεί ότι είναι ένας διαφορετικός παίκτης λόγω του ποδοσφαίρου του κι επειδή δεν είναι διατεθειμένος να τον κακοπουλήσει. Πρέπει να’ρθει μια προσφορά 100 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν χαρίζεται, παρά το ότι το περιουσιακό στοιχείο του Florentino το’χει υποτιμήσει ο Zidane στους σημαντικούς αγώνες.

Ο αγώνας κατά της Θέλτα (6-0) έκλεισε την Liga στο Μπερναμπέου κι ο Bale βρισκόταν στο επίκεντρο κατανοώντας ότι θα’ναι το τελευταίο που θα παίξει μπροστά στην λευκή παροικία. Αν είναι έτσι, αποχαιρέτησε προσφέροντας ένα θέαμα από γκολ. Μια ντομπλέτα, η τέταρτη στη σεζόν, που τον κάνει να φτάνει σε κάποιους αποδεκτούς αριθμούς σκοραρίσματος: 15 στη Liga και 18 σ’όλες τις διοργανώσεις. Δεν είναι καθόλου άσχημα όταν έχει περάσει ένα διάστημα τραυματίας και πολλά λεπτά στον πάγκο. Έβαλε δύο γκολ όπως και δύο ήλιους που αφιέρωσε στο νεογέννητο γιο του (Alex) και πήρε το χειροκρότημα του Bernabéu. Προερχόταν από ένα ακόμα golazo, της ισοπαλίας στο Camp Nou, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν πλέον στον αγώνα λόγω τραυματισμού.

Η αλήθεια είναι ότι ο Gareth Bale δεν θέλει να εγκαταλείψει τη Ρεάλ Μαδρίτης και το’χει ανακοινώσει στο club. Αντιστέκεται και δεν θα κάνει καθόλου εύκολη την αναχώρησή του. Είναι ενοχλημένος με την κατάστασή του και του έχουν εξηγήσει, για να τον καθησυχάσουν, ότι ο Ζιντάν δεν έχει τίποτα προσωπικό εναντίον του κι ότι παίρνει τις αποφάσεις ανάλογα μ’αυτό που θεωρεί καλύτερο για την ομάδα. Μ’αυτό τον τρόπο, ο Ουαλός χρειάζεται να κρατηθεί από ένα καρφί για να δείξει ότι έχει θέση ανάμεσα στους βασικούς και να πείσει τον πρόεδρο να μην πάρει την απόφαση να τον «απολύσει». Η στάση που έδειξε εναντίον της Celta τον ωφελεί τόσο όσο και η δυσκολία που έχει ο Florentino να υπογράψει τον Neymar αυτό το καλοκαίρι. Ο Μπέιλ θέλει να μείνει και να μην σπαταλήσει τις ευκαιρίες του. Την ημέρα του αποχαιρετισμού της Liga στο Bernabéu εξέθεσε τις καλύτερες ικανότητές του: ταχύτητα, τελείωμα, κινητικότητα και ηγεσία. Ήταν ο καλύτερος παίκτης για να αποσταθεροποιήσει το παιχνίδι. Ήταν σε ένταση. Δημιούργησε κίνδυνο, πίεσε και δούλεψε. Έβαλε όλη την όρεξη του κόσμου.


Ο Μπέιλ θα το κάνει δύσκολο

Με αυτά τα επιχειρήματα προτίθεται να το κάνει δύσκολο στον Zidane και να τον δεσμεύσει, για να έχει κάποια πιθανότητα να παίξει βασικός στον τελικό του Champions League ενάντια στην Λίβερπουλ. Τη σήμερον ημέρα, ο οποιασδήποτε θα επέλεγε τον Bale πριν απ’τον Benzema. Αλλά ο Γάλλος πρέπει να παίξει, όπως και να΄χει, επειδή είναι ο καλύτερος γάντζος που έχει ο Cristiano Ronaldo. Εκτός κι αν ο Zidane μας εκπλήσσει και ποντάρει στο 'BBC' απ’την αρχή όπως έκανε στο Camp Nou. Φαίνεται λίγο πιθανό, αλλά αυτό που κάνει ο Μπέιλ δεν είναι τίποτα άλλο απ’το να το κάνει δύσκολο στον προπονητή και στον πρόεδρο, για να τους καταστήσει σαφές στο γήπεδο ότι δεν θέλει να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έφυγε με το χειροκρότημα του κοινού όταν αντικαταστάθηκε απ’τον Lucas Vázquez. Ο Bale θα’ναι μια απ’αυτές τις διασκεδαστικές θερινές σαπουνόπερες που μας διασκεδάζουν για τόσο καιρό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε το χειρότερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων στο Bernabéu με την καλύτερη έκδοση του Bale και μια νίκη που την βοηθά να επανέλθει απ’την κακή εικόνα που προσέφερε στο Sánchez Pizjuán. Όποιος κι αν παίζει, αυτό που έχει καταστήσει σαφές ο Zidane σε όλους είναι ότι τα ματς πρέπει να τα αντιμετωπίζουν με ένταση απ’την αρχή μέχρι το τέλος για να ισοπεδώνουν τους αντιπάλους. Η Celta ξεπεράστηκε. Έτσι πρέπει να προσεγγίσει τον τελικό του Κίεβου η Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον μιας Λίβερπουλ που έχει επίσης επιχειρήματα για να’ναι ένας οδοστρωτήρας με τους τρεις επιθετικούς (Salah, Firmino και Mané). Απομένει ένα παιχνίδι πριν απ’τη μεγάλη μέρα, εναντίον της Βιγιαρεάλ στο γήπεδο του La Cerámica, και σ’αυτή την αναμέτρηση το λογικό είναι να δούμε την ομάδα που θα αντιμετωπίσει τους Άγγλους. Ο Bale υπέβαλε την υποψηφιότητά του.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.