News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το γαλάζιο αίμα της Ρεάλ Μαδρίτης την οδηγεί στον τελικό του Κιέβου: στη γενετική δεν την κερδίζει κανείς

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Αποκλείει τη Μπάγερν και θα παίξει στον τρίτο συνεχόμενο τελικό

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει τον τρίτο διαδοχικό τελικό της στο Champions League σε μια νέα επίδειξη του ποιος είναι ο καλύτερος στον κόσμο και γιατί έχει αυτό το γαλάζιο αίμα της γενετικής


Η ηγεμονία παράγει μύθους όπως αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης που θα παίξει τον τρίτο διαδοχικό τελικό της στο Τσάμπιονς Λιγκ αφού ήταν η πρώτη που κέρδισε δύο στη σειρά. Στις 26 Μαΐου, στο Κίεβο θα ψάξει το τρεμπλ. Χάσει ή κερδίσει, αυτό δεν θα μείνει εδώ διότι είναι, απλά, η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι πολύ δύσκολο να καθορίσουμε και να βρούμε μια εξήγηση στη βασιλεία ενός club που είναι πιο άνετο με το εξαιρετικό απ'ό, τι με την απλότητα του συνηθισμένου. Ανταποκρίνεται και δεν είναι καθόλου νωχελική όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τη δυσκολία της πιο δυσπρόσιτης πρόκλησης. Είναι το DNA της Ρεάλ Μαδρίτης: θριαμβεύει στην Ευρώπη καλύτερα από ό, τι στην Ισπανία. Μερικές φορές με περισσότερη εξουσία και λαμπρότητα, όπως απέδειξε ο αγώνας των επαναληπτικών των 16 ενάντια στην Παρί Σεν Ζερμέν και στο πρώτο σκέλος των προημιτελικών στο Τορίνο ενάντια στη Γιουβέντους. Σε άλλες περιπτώσεις, προσκολλημένη στην ικανότητά της, να υποφέρει, του χαρακτήρα, της επιβίωσης και του έπους όπως στον επαναληπτικό κατά της Γιουβέντους στο Μπερναμπέου και σ’αυτούς τους ημιτελικούς κατά της Μπάγερν Μονάχου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ή μ’όλους τους πιθανούς αντιμετωπίζουμε το θρύλο της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας, μιας η οποία συνεχίζει να γράφει ιστορία αφού ήρθε ισόπαλη με τη Μπάγερν (2-2) και προκρίθηκε για έναν ακόμα τελικό.

Ο ρεαλισμός της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό το τέρας που εκφοβίζει και προκαλεί πανικό στις άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, όπως αποδείχθηκε στο δεύτερο γκολ του Benzema, μ’ένα λάθος του Ulreich. Ο Γερμανός τερματοφύλακας που βγήκε άσχημα για μια μπάλα, ίσως νευρικός ή πολύ φοβισμένος μπροστά στην παρουσία ενός Benzema που αποφάσισε να δαγκώσει. Ή ίσως ήταν ο φόβος που προκαλεί το Bernabéu. Ή ποιος ξέρει αν η πίεση του να πρέπει να προκριθείς για έναν τελικό η οποία καταβάλλει τους άλλους, αλλά όχι τη Μαδρίτη. Αυτά τα συμπτώματα δεν τα υποφέρει επειδή έχει γαλάζιο αίμα σ’αυτήν την διοργάνωση. Όπου για να βασιλέψεις πρέπει να αποδείξεις το πραγματικό γονίδιο των πρωταθλητών. Το απέδειξε ο Benzema, χαμένος όλη τη σεζόν και καθοριστικός στον ημιτελικό. Όπως ο Keylor Navas, αιώνια αμφισβητούμενος και καθοριστικός με δύο αποκρουσάρες. Κολοσσιαίος ενάντια στους Γερμανούς.

Είναι, όπως αποδείχθηκε και πάλι ενάντια στους Γερμανούς, η γενετική της Ρεάλ Μαδρίτης. Μια ομάδα που ανταγωνίζεται τον εαυτό της και έχει την ανάγκη να οικοδομήσει ένα μύθο που έχει κίνητρα επέκτασης, κατακτήσεις και λαχτάρα για δόξα. Είναι η ιστορία ενός συλλόγου που αποπλανάει τους οπαδούς και κάθε έναν απ’τους παίκτες που καταφέρνουν να εμποτιστούν και να κατανοήσουν την κληρονομιά που έχουν αφήσει οι προηγούμενες γενιές, μερικές με περισσότερη επιτυχία και τύχη απ’άλλες, αλλά εξίσου παραγωγικές. Απ’την αποτυχία γεννήθηκε ανέκαθεν η υποχρέωση και η υπερηφάνεια να επιβληθούν για την επόμενη μάχη. Το γαλάζιο αίμα της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι το κλειδί της επιτυχίας του καλύτερου συλλόγου στον κόσμο. Αν δεν είσαι ικανός να συνεχίσεις τη δυναστεία της βασιλείας στην Ευρώπη, είσαι καταδικασμένος σε θάνατο και θα’ρθουν άλλοι για να συνεχίσουν τον πόλεμο. Πολλοί προπονητές και παίκτες έπεσαν στην προσπάθεια. Το club δεν παρέλυσε ούτε υπέκυψε. Υπήρξαν πολύ δύσκολες στιγμές, όπως τα 32 χρόνια ήττας κι απογοητεύσεων που πέρασαν μεταξύ του Έκτου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και του Έβδομου στο Άμστερνταμ. Αλλά επέμεινε.


Η επιτυχία του αποκηρυγμένου Benzema

Είναι το μεγαλείο της Ρεάλ Μαδρίτης και η μόνη εξήγηση για να κατανοήσουμε γιατί έχει γαλάζιο αίμα κι όχι το κόκκινο των Γερμανών της Μπάγερν Μονάχου. Σηκώνεται όταν της βάζει γκολ ο Kimmich, στο 3ο λεπτό, για να ισοφαρίσει στο 10ο μ’ένα γκολ με κεφαλιά απ’τον Benzema. Τα δύο madridistas γκολ τα έβαλε ένας παίκτης αποκηρυγμένος απ’τη Γαλλία ο οποίος, τρυπημένος στη Μαδρίτη, φέρει γαλάζιο αίμα. Ναι, αυτή είναι η πραγματική Ρεάλ Μαδρίτης που κάνει ένα πρωτάθλημα πληβείων και βάζει το στέμμα και παίρνει τη σκυτάλη του κουμάντου για να βγει για να κουμαντάρει την Γηραιά Ήπειρο. Όλα ξεκίνησαν με τη χρυσή εποχή των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων και τώρα έχει επεκτείνει και πάλι τις περιοχές της στη μορφή του Champions League με οκτώ συνεχόμενα χρόνια που παίζει στους ημιτελικούς και, με σιδηρά πυγμή, έχει κερδίσει το δέκατο, το ενδέκατο και το δωδέκατο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχει βασιλεία χωρίς αίμα, ιδρώτα και δάκρυα. Το μεγαλείο της Ρεάλ Μαδρίτης για να θριαμβεύσει σε δυσμενή σενάρια και ταλαιπωρίας αποδείχθηκε ενάντια στη Μπάγερν στο Bernabéu. Αποδυναμωμένη πίσω χωρίς τον Carvajal (τραυματίας) και τον Casemiro, αναπληρωματικός με τεχνική απόφαση. Έπρεπε να υποφέρει πολύ για να πάρει την πρόκριση στον τελικό με τον Lucas Vázquez ως δεξιό μπακ, τον Modric να καλύπτει τρύπες απ’την πλευρά του Ribéry και τον Kovacic στη μέση, σε μια παράξενη απόφαση του Ζιντάν, ο οποίος προτίμησε τον Κροάτη κι όχι τον Casemiro. Ένα αγώνα που οδήγησε σ’ένα επικίνδυνο πάνω κάτω με πρωταγωνιστικό ρόλο για τους τερματοφύλακες. Και σ’αυτή τη μονομαχία βγήκε νικητής ο Keylor Navas. Έτσι βασιλεύεις στο Champions League. Κανείς δεν μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι είναι εύκολο ούτε πρόκειται να σου κάνουν pasillo. Πόσες ομάδες θα ήθελαν να’χουν τα ελαττώματα αυτής της Ρεάλ Μαδρίτης που σίγουρα έχει πολλές ατέλειες, αλλά ανταγωνίζεται με το γαλάζιο αίμα που της έχει δώσει ο θεός του ποδοσφαίρου.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.