News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ως συνήθεια

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca


Την 26η Μάη το βράδυ οι παίκτες της Μπάγερν θα καθίσουν απογοητευμένοι μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League και οι Ριμπερί, Lewandowski ή Müller δεν θα καταφέρνουν ακόμα να εξηγήσουν πώς δεν είναι αυτοί που βρίσκονται στο Κίεβο. Κάτι παρόμοιο θα σκέφτονται και οι παίκτες της Γιουβέντους. Ακόμη κι εκείνοι της PSG. Κατά τη διάρκεια της περισσότερης ή της λιγότερης διάρκειας των 180 λεπτών που αντιμετώπισαν τους λευκούς ήταν καλύτεροι, κυριάρχησαν, είχαν ευκαιρίες, αλλά...

...Αλλά είναι η Ρεάλ Μαδρίτης αυτή που θα παίξει τον τέταρτο τελικό της στο Champions League σε πέντε σεζόν, τρεις εκ των οποίων στη σειρά, εγκαθιστώντας μία ηγεμονία άγνωστη υπό τη νέα μορφή της διοργάνωσης που, σύμφωνα με ορισμένους, είναι πιο εύκολο να κατακτήσεις απ’ότι μια Liga. Να ρωτήσετε τη Μπάγερν, τη Γιουβέντους, την PSG ή τη Barcelona εάν είναι εύκολο να κερδίσεις ένα Champions League.

Πώς επιβιώνεις στο τεντωμένο σχοινί τη μία φορά μετά την άλλη; Φαίνεται ανεξήγητο. Σ’ένα τρομερό θέαμα ανάμεσα σε δύο μεγάλες της Ευρώπης οι οποίες αμύνθηκαν σαν μικρές αλλά επιτέθηκαν χωρίς έλεος, οι παίκτες του Ζιντάν ήταν χθες το βράδυ στο έλεος της Μπάγερν όπως έχουν φανεί λίγες φορές τους τελευταίους καιρούς. Ξεπεράστηκαν σε όλες τις πτυχές: κατοχή (60%), τελικές (22), σουτ εντός στόχου (10), ένταση (117 χλμ έναντι 113), έλεγχο του παιχνιδιού (57 κερδισμένες μονομαχίες), ακόμη και στην φιλοδοξία για το σκοράρισμα (26 σέντρες στην περιοχή). Σε όλα, εκτός φυσικά απ’το σκορ. Ολόκληρη η Ευρώπη διαπίστωσε για άλλη μια φορά ότι δεν αρκεί να’σαι καλύτερος όταν παίζεις ενάντια στη Μαδρίτη, δεν αρκεί απλώς να το αξίζεις.

Πείτε το ένστικτο επιβίωσης, εμπειρία, αντίσταση στην ήττα, τύχη του πρωταθλητή, τυφλή εμπιστοσύνη στις πιθανότητές του, γκολ του Cristiano, αποκρούσεις του Keylor, πνίξιμο του αντίπαλου τερματοφύλακα... Στο τέλος η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάντα κάτι περισσότερο απ’τον αντίπαλό της. Ό, τι κι αν είναι.

Ίσως να μην είναι τίποτα περισσότερο από συνήθεια. Αυτή του να παίζει έναν στους τέσσερις τελικούς απ’το 1955 που ιδρύθηκε το παλιό Ευρωπαϊκό Κύπελλο.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.