News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το ερεθιστικό σχέδιο του Neymar για να γίνει ο νέος galáctico της Ρεάλ Μαδρίτης του Florentino

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Του Antonio Sanz

Ο Neymar δεν έχει στο Παρίσι την παραμονή που νόμιζε ο Βραζιλιάνος, τόσο για το αθλητικό όσο και για την καθημερινότητά του εκτός ποδοσφαίρου. Ο Βραζιλιάνος λαχταράει την Ισπανία και η Μαδρίτη το ξέρει


Λοιπόν, ναι, την Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπάρχει κανένας να την αποβάλει απ’τον τελικό του Champions League. Πηγαίνει για τέταρτη φορά σε πέντε χρόνια, τα τρία τελευταία διαδοχικά. Το επίτευγμα είναι ιστορικό, τουλάχιστον σ’αυτόν τον νέο αιώνα. Οι λευκοί, όχι χωρίς δόση βαθιάς ταλαιπωρίας, θα ζήσουν στο Κίεβο μια άλλη άφθονη νύχτα. Όταν έρθει η ώρα να παίξουν το τελευταίο παιχνίδι, λίγους θα τους νοιάζει και πολύ λιγότεροι θα θυμούνται τον βαθμό της ταλαιπωρίας, το πολύ ή λίγο που κόστισε να’ναι και πάλι πρωταγωνίστρια. Αλλά στα γραφεία η δραστηριότητα δεν σταματά. Αναζητείται η ενίσχυση μιας ομάδας πρωταθλήτριας που διατηρεί την αναζήτηση της επιτυχίας. Αλλά γίνεται με μυαλό, με κριτήριο, χωρίς η οικονομία του συλλόγου να υποφέρει σπατάλες. Έτσι το αποδεικνύει μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα απ’την ιταλική αθλητική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport. Σ’αυτήν, παρουσιάζονται οι επενδύσεις των ευρωπαϊκών συλλόγων στην τελευταία δεκαετία. Η κατάταξη αυτή τοποθετεί την Ρεάλ Μαδρίτης του Florentino Pérez στην έκτη θέση, 607 εκατομμύρια ευρώ πίσω απ’τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με 1,584 δισεκατομμύρια ευρώ οδηγεί την κατάταξη. Μετά απ’τους Άγγλους είναι οι FC Barcelona, ​​PSG, Chelsea και Manchester United. Θ’αλλάξει αυτή η κατάταξη το καλοκαίρι αν ο Neymar καταλήξει λευκός;

Δεν ξέρω αν η ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι διατεθειμένη ν’ανέβει θέσεις στην κατάταξη αυτών που ξοδεύουν περισσότερο στην Ευρώπη, αλλά φαίνεται σαφές ότι αυτό το καλοκαίρι θα ξεσηκωθεί για να κουνήσει το δέντρο των μεταγραφών. Μεταξύ των πρώτων στόχων δεν κρύβεται το ενδιαφέρον για τον Neymar. Ο ξεκάθαρος ξεριζωμός που επέδειξε ο Βραζιλιάνος με την Παρί προσκαλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης τουλάχιστον να το δοκιμάσει. Μ’ένα απ’τους Galacticos του σε χαμηλές ώρες -Bale-, ο Florentino έχει κάνει το βήμα, τουλάχιστον, για να φλερτάρει τον ποδοσφαιριστή και τον πατέρα του ποδοσφαιριστή. Γι’αυτό, λίγοι εξεπλάγησαν όταν διάβασαν την πληροφορία του ιστότοπου UOL στη Βραζιλία. Το βραζιλιάνικο μέσο ενημέρωσε για μια συνάντηση στις αρχές Μαρτίου μεταξύ του λευκού προέδρου και του πατέρα του αγοριού. Η πρόθεση της ηγεσίας ήταν να μάθει από πρώτο χέρι τη θλίψη του ποδοσφαιριστή σ’αυτούς τους μήνες, πριν και μετά τον τραυματισμό. Το περιγραφόμενο τοπίο καθιστά σαφές ότι ο Neymar παραδέχεται ότι το Παρίσι δεν είναι ο τόπος που είχε φανταστεί, ότι λαχταράει την Ισπανία, ότι χρειάζεται περισσότερο ανταγωνισμό στο παιχνίδι και ότι παρουσιάζεται και πάλι πρόθυμος ν’αλλάξει τον αέρα. Η Μαδρίτη κρατάει μια φράση που επαναλαμβάνει ο πατέρας ιδιωτικά: «Έχουμε ζήσει πέντε χρόνια σε μόλις πέντε μήνες».

Το ότι η París Saint Germain καταπίνει το αδιανόητο για να κρατήσει ικανοποιημένο τον Βραζιλιάνο δεν ξεφεύγει από κανέναν. Το ότι ο Nasser Al-Khelaifi παραδέχεται κι επιτρέπει όλες τις ιδιοτροπίες που ζητά ο παίκτης είναι προφανές. Το ότι η υπομονή έχει ένα όριο είναι κάτι που δεν μετριέται ακόμα. Η υποψία στο Παρίσι, ωστόσο, είναι ότι ο Neymar ζει όλο και μακρύτερα απ’την πόλη. Ακόμη, υποστηρίζεται ότι δεν αποφεύγει να προκαλέσει ανεύθυνες καταστάσεις για να κουράσει όσους πόνταραν τα πάντα κι απρόσκοπτα για να τον κάνουν ευτυχισμένο, περίσταση που δεν έχουν επιτύχει. Οι δημόσιες αποδείξεις προσκόλλησης που κάνει ο πρόεδρος της PSG δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Το μόνο που κρατά ζωντανό το δεσμό είναι η σύμβαση που υπογράφηκε λίγο λιγότερο από ένα χρόνο πριν. Αυτό, και η δυσκολία να την σπάσει, όπως συνέβη στη Barcelona.

Γιορτές και χαρτιά

Το καλοκαίρι του 2016, το balear νησί της Ίμπιζα φιλοξένησε το πρώτο γαλλικό φλερτ προς τον Νειμάρ. Το’πε ο Wagner Ribeiro, ο πράκτορας κοντά στον πατέρα του παίκτη. Τότε, παρουσιάστηκε η προσφορά που θα τίθεντο σε ισχύ ένα χρόνο αργότερα. Τότε, ο 'Ney' ένιωθε ακόμα ευχαριστημένος με τους Messi και σία. Αλλά άρχισε να σκέφτεται όλα τα παριζιάνικα προνόμια: ότι θα του επέτρεπαν τα πάντα ήταν ένα επαληθεύσιμο γεγονός όπως έχει αποδειχθεί. Γι’αυτό, σήμερα κανείς δεν είναι ικανός να τοποθετήσει το κουδούνι στη γάτα. Ο τραυματισμός που υπέστη ενάντια στη Μαρσέιγ έχει ανακατέψει την κατάσταση. Η απόφαση του παίκτη να εγχειριστεί στη Βραζιλία έλαβε την έγκριση της οντότητας, δεν θα μπορούσε να’ταν διαφορετικά. Στη συνέχεια διάφορες ενέργειες προκαλούν ένα αίσθημα οργής προς το πρόσωπό του όπως ότι δεν απολαμβάνει μαζί με τους συμπαίκτες του την επιτυχία των τίτλων ή τις εικόνες που τον τοποθετούν σε γιορτές ή παίζοντας χαρτιά με το δεκανίκι ως έναν ακόμα προσκεκλημένο. Αλλά όλα είναι ένα σχέδιο απ’το αγόρι. Πρόκειται για τον ερεθισμό και την απελπισία της παριζιάνικης ιδιοκτησίας. Πέρα απ’το ότι η πρόσχαρη συμπεριφορά του περπατά μαζί του, η αδιαφορία που επιδεικνύει μαζί με την έλλειψη δέσμευσης που εμφανίζεται συνθέτει τον τέλειο γρίφο για να προκαλέσει την έξοδο.

Ο δικηγόρος του Neymar, Marcos Motta, παραδέχτηκε στο «Radio Globo» ότι δεν υπάρχει ρήτρα για μονομερή διακοπή της σύμβασης, όπως συνέβη στη Barcelona. Χωρίς ρήτρα, κάτι που επιβεβαιώνει τόσο το παριζιάνικο club όσο και η γαλλική Liga ποδοσφαίρου -τις απαγορεύει στο άρθρο της 202 του εσωτερικού κανονισμού- προκαλούν μια περίπλοκη κατάσταση για τον παίκτη. Ως εκ τούτου, το σχέδιο περνάει απ’την απελπισία της κοινής γνώμης, να παρατηρήσει τη νωθρότητά του, να επικρίνει την αμέλειά του και τελικά να ζητήσει το κεφάλι του. Εν τω μεταξύ, η Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει τη φθορά του παίκτη για να τον υποδεχτεί μετέπειτα σε επαίνους του πλήθους ως τον μεγάλο επιθυμητό πριν καν να υπογράψει για τη Barca. Αλλά δεν είναι όλα τόσο απλά. Η ελπίδα είναι να επαναστατήσει και να κάνει το κράτος του Κατάρ να κατανοήσει ότι τα μέρη έχουν κάνει λάθος, ότι ούτε ο Neymar είναι ευτυχισμένος στο Παρίσι ούτε η PSG θα νιώθει ευτυχισμένη να’χει στις τάξεις της ένα αστέρι που ζει σε πικρία. Αλλά πριν είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Florentino δεν επιδιώκει να τσαντίσει πάρα πολύ αυτόν που μπορεί να κλειστεί και να εμποδίσει τη μεταγραφή. Αλλά με την έγκριση του αγοριού και του πατέρα του θα καταβάλει την προσπάθειά του για να καταλήξει να ντύσει τον Βραζιλιάνο στα λευκά.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.