News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα «σκατά» για τα οποία μιλάει ο Messi και προσπαθεί να καλύψει στα μέλη ο Bartomeu

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Ο Messi είναι ικανός να παραδεχτεί ότι ο αποκλεισμός απ’τη Ρόμα "ήταν σκατά", ενώ ο Bartomeu τροφοδοτεί ενώπιον των μελών του ότι υπάρχει μια εκστρατεία για να δυσφημιστεί το νταμπλ


Μιλάει λίγα ή καθόλου στους Ισπανούς δημοσιογράφους και φυλάει τις εμφανίσεις του για τον Τύπο της χώρας του. Ίσως γι 'αυτό, ο Messi βγάζει όλα όσα έχει συσσωρευμένα μέσα του και λέει αλήθειες σαν γροθιές που φέρνουν σε δύσκολη θέση τον πρόεδρό του και στιγματίζουν τον προπονητή. Ο Αργεντινός ζηλεύει πράγματα απ’τη Μαδρίτη και του ξεφεύγουν έπαινοι όταν αναφέρεται στην ευκολία που έχει να ανταγωνίζεται στο Champions League ενώ αυτοί μαζεύουν το ένα χτύπημα μετά το άλλο τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Messi περιγράφει ως"σκατά" αυτό που συνέβη στη Roma, στον επαναληπτικό των προημιτελικών όταν αποκλείστηκε η ομάδα και δεν βρίσκει τις εξηγήσεις ή τους λόγους. Εν τω μεταξύ, η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει τον τρίτο διαδοχικό τελικό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού κέρδισε δύο, και είναι ικανή να κάνει ένα κακό πρωτάθλημα, αλλά είναι αυτή που ανταγωνίζεται καλύτερα στην Ευρώπη. Λόγια του Messi και μήνυμα που πρέπει να πάρει ο Bartomeu και που επηρεάζει τον Ernesto Valverde. Πώς θα’χει κάτσει αυτή η σύγκριση στον πρόεδρο; Να το σημειώσει, επειδή ο Messi ζηλεύει πράγματα απ’τη Μαδρίτη και αποφεύγει τις δικαιολογίες που θέτει ο Bartomeu σ’αυτές τις μέρες στις οποίες αρχίζει να κάνει τον απολογισμό της σεζόν.

Ο Bartomeu χρειάζεται να πουλήσει το νταμπλ ως ένα κατόρθωμα και να του δώσει τη μέγιστη αξία στους οπαδούς, προεξοφλώντας, για κάθε περίπτωση, το να κερδίσει και πάλι ακόμα ένα Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό είναι που προσπάθησε σε μια ετήσια εκδήλωση με τα παλαιότερα μέλη του συλλόγου, η οποία αποκαλείται η «Γερουσία της Barcelona» και στην οποία έχει θέσει μια υψηλή βαθμολογία σε μια σεζόν στην οποία έχει κερδίσει την Liga και το Copa del Rey. "Όταν κερδίζουμε, απ’έξω προσπαθούν να μας υποτιμήσουν. Μερικές φορές μιλάνε για διαιτητές, για pasillos και υπερβολικές διαμάχες για να αφαιρέσουν εύσημα. Εμείς κερδίζουμε νταμπλς", τόνισε στην ομιλία του σήμερα. Για το Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει πει ούτε λέξη και υποθέτω ότι ο αποκλεισμός τσούζει τα μέλη και τους οπαδούς που δεν βρίσκουν, όπως ο Messi, μια δικαιολογία για την αποτυχία της Ρώμης. Είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ Messi και Bartomeu. Ο ένας είναι ικανός να κάνει αυτοκριτική κι ο άλλος αποφεύγει το σημαντικό και κάνει την κοινωνική μάζα να πιστεύει ότι υπάρχει μια εκστρατεία, απ’τη Μαδρίτη, για να δυσφημιστεί το νταμπλ.

Ο Messi έχει βάλει το δάχτυλό στην πληγή όταν παραδέχεται ότι αυτό του να νικάνε στην Ισπανία έχει μεγάλη αξία και δυσκολία, αλλά θέτει ως παράδειγμα ανταγωνιστικής ομάδας την Real Madrid του Zidane και δεν τον πονάει να παραδέχεται τα εύσημά της. Ο ισχυρισμός του επηρεάζει τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έχει πληρώσει το «καψόνι» στο Champions League στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη. Ναι, ήταν "σκατά", όπως λέει ο Messi. Όπως ήταν το να μην κερδίσουν το παιχνίδι εναντίον της Levante, στο οποίο ξεκουράστηκε ο Messi, για να μπορέσει να πουλήσει ακόμα καλύτερα το νταμπλ με μια Liga με ρεκόρ αν δεν είχε χάσει κανένα παιχνίδι.


Μετά την πτώση στη Ρώμη, ο Valverde κινδύνευσε

Αυτή της Roma ήταν μια ντροπή και υπήρξε περισσότερη κίνηση από ό, τι έχει ειπωθεί δημόσια. Πρώτα στ’αποδυτήρια, όπου τα ΜΜΕ της Βαρκελώνης (μερικά με επίσημη έκδοση) ενημέρωσαν για την ενόχληση του ρόστερ για τη συντηρητική προσέγγιση και την εντεκάδα. Δεν ήταν κατανοητό ότι ο προπονητής πόνταρε στον Semedo κι όχι στον Sergi Roberto, για παράδειγμα. Ο Bartomeu και το διοικητικό συμβούλιο αμφισβήτησαν επίσης, πίσω απ’τις πόρτες, τον οδυνηρό αποκλεισμό κι ο Valverde έφτασε στοχοποιημένος στον τελικό του Copa del Rey εναντίον της Σεβίλλης. Τόσο πολύ ώστε διέρρευσε ότι εάν τον έχανε, θα μπορούσε να μην συνεχίσει στο πόστο. Κέρδισε και ηρέμησαν τα νερά.

Τώρα, ο Bartomeu προσπαθεί να πουλήσει ότι το νταμπλ περιφρονείται απ’τη Μαδρίτη. Λέει το ρητό ότι «Όταν ο σοφός δείχνει το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοιτάζει το δάχτυλο» κι ο Μέσι δείχνει τη Μαδρίτη, για την οποία, παρεμπιπτόντως, παραδέχεται ότι θα’ταν τρομερό να κατέληγε ο Neymar να παίξει εκεί για το σκληρό χτύπημα που θα σήμαινε για όλον τον barcelonismo. Θα έκανε πιο ισχυρή την λευκή ομάδα και, αν είναι ήδη ικανή να κερδίσει το Champions League χωρίς τον Βραζιλιάνο, μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε με τον Ney. Εδώ, πονάει τον Bartomeu. Το ν’αναφέρει τον Neymar είναι το ν’αναφέρει το φίδι, επειδή ο πρόεδρος της Barcelona φοβάται ότι η Paris Saint-Germain είναι η ομάδα γέφυρα του Neymar για να καταλήξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Θα’ναι αυτό το καλοκαίρι ή το επόμενο, αλλά το σχέδιο που καταστρώθηκε απ’τον Florentino Pérez περνάει απ’την άφιξη του Neymar στη Μαδρίτη μέσω του Παρισιού. Κι ο Μέσι το ξέρει.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.