News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Προς υπεράσπιση του Champions League

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Των José Luis Calderón και David Pecker

Η προτεραιότητα του Zidane είναι να’χει τους τέσσερις βασικούς αμυντικούς του στο Κίεβο


Με τον τελικό του Κιέβου πλέον στον madridista ορίζοντα, η προτεραιότητα του Zidane είναι να’χει στην διάθεσή του τους τέσσερις υπέροχούς του στην άμυνα για ν’αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ. Όπως θα’λεγε κι ο προπονητής, όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, αλλά την εξασφάλιση των Carvajal, Ramos, Varane και Marcelo για τις 26 Μαΐου την θεωρεί θεμελιώδη. Είναι η πιο άθικτη γραμμή του και με λιγότερες εναλλακτικές σε περίπτωση που πρέπει να αντικαταστήσει κάποιον απ’τους βασικότατούς του. Τούτου λεχθέντος, όλες οι προφυλάξεις θα’ναι λίγες για να’χει τους τέσσερις απ’την αρχή στο Κίεβο.

Η άμυνα, όπως και το τέρμα, είναι η μόνη γραμμή που σώζεται απ’τις αλλαγές που έχει ενσωματώσει ο Zidane καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι Carvajal, Ramos, Varane και Marcelo είναι αδιαπραγμάτευτοι. Ο προπονητής έχει ξεσηκώσει το κέντρο -ο Casemiro βγήκε απ’την εντεκάδα ενάντια στη Bayern- και την επίθεση -το BBC πάει καιρός που έπαψε να’ναι άθικτο-, αλλά πίσω παραμένει πιστός στο πολυτελές κουαρτέτο του. Γι’αυτό θέλει να αποφύγει τυχόν αναποδιές.

Επιπλέον, η άμυνα είναι η γραμμή στην οποία έχει ο Zidane περισσότερα προβλήματα στην αναζήτηση εναλλακτικών. Υπάρχουν πολλοί κεφαλαιώδεις παίκτες στο σύστημα του Γάλλου τεχνικού, αλλά σε άλλες θέσεις έχει πολλούς περισσότερους πόρους και περισσότερους παίκτες που μπορούν να καλύψουν με εγγυήσεις ορισμένες απουσίες. Πίσω δεν έχει τόσες εγγυήσεις κι ως εκ τούτου η ανησυχία να φροντίσει για το καλό του κουαρτέτο.

Αδιαπραγμάτευτοι

Ο Ζιντάν σταυρώνει τα δάχτυλά του 23 μέρες πριν το Κίεβο, μεταξύ άλλων πραγμάτων επειδή η σεζόν έχει τιμωρήσει πολύ τη Μαδρίτη στην άμυνα. Μεταξύ ποινών και τραυματισμών, ο προπονητής μόλις που έχει καταφέρει να’χει εξ αρχής σε 16 περιπτώσεις την βασική άμυνα στα 57 παιχνίδια της σεζόν μεταξύ όλων των διοργανώσεων. Μάλιστα, οι τέσσερις έχουν τραυματιστεί σε διαφορετικές στιγμές της σεζόν.

Χωρίς να πάμε παραπέρα, το αποφασιστικό μέρος του Champions League ήταν μια δοκιμασία για τον προπονητή. Ξεκίνησε ήδη ενάντια στην Παρί Σεν Ζερμέν χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στον Carvajal λόγω της ποινής που κουβαλούσε απ’την φάση των ομίλων, στη συνέχεια ήρθε η απουσία του Ράμος για τον επαναληπτικό ενάντια στην Γιουβέντους και στη συνέχεια ο τραυματισμός του Carvajal στο πρώτο σκέλος εναντίον της Bayern και η επακόλουθη απουσία στον επαναληπτικό του Bernabéu, μαζί μ’εκείνη του Nacho και η οποία τον ανάγκασε να πειραματιστεί με τον Lucas Vázquez ως μπακ.

Αυτό είναι ακριβώς αυτό που θέλει να αποφύγει ο Ζιντάν με κάθε κόστος, αν και πλέον για το Κίεβο θα’χει τον Nacho, την ασφαλέστερη επιλογή σε περίπτωση που δεν μπορέσει να υπολογίζει σ’έναν απ’τους βασικούς και η οποία του λύνει το πρόβλημα σε οποιαδήποτε απ’τις αμυντικές θέσεις.

Καθοριστικοί

Marcelo και Carvajal δίνουν στην ομάδα πολλά στην επίθεση. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο Βραζιλιάνος, ένας απ’τους κύριους υπεύθυνους που η Μαδρίτη βρίσκεται σ’ένα ακόμα τελικό, με τρία γκολ και δύο ασίστ απ’τους 16 και μετά, αφήνοντας τη σφραγίδα του στους τρεις γύρους εναντίον των Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Μπάγερν. Ο Carva, με δύο ασίστ, συνέβαλε επίσης το κατιτίς του.

Το ζευγάρι Ramos-Varane στο κέντρο της άμυνας είναι ένας τοίχος στο Champions League. To ρεσιτάλ εναντίον της Μπάγερν ήταν εντυπωσιακό, κρατώντας την ομάδα ενάντια στη γερμανική επίθεση τόσο στο Μόναχο όσο και στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.