News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι αμφισβητούμενοι ήταν οι ήρωες: Keylor Navas και Benzema

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Καθοριστικοί με τις αποκρούσεις και τα γκολ


Το Κίεβο γράφεται με Κ. Όπως Karim. Όπως Keylor. Οι αρχιτέκτονες για να προκριθεί χθες η Ρεάλ Μαδρίτης στον τρίτο διαδοχικό τελικό της στο Champions League. Τη μέρα κλειδί, τη μέρα που η Μαδρίτη δεν μπορούσε να αποτύχει, ο Γάλλος κι ο Κοσταρικανός, πάντα αμφισβητούμενοι, φόρεσαν στο κοστούμι των ηρώων για να υπογράψουν μια αξέχαστη παράσταση σε κάθε περιοχή τους. Δύο στα δύο απ’τον Benzema. Τέσσερις αποκρουσάρες του tico, ο οποίος αντιστάθηκε στο τελικό στάδιο της Bayern.

"Οι δύο τους το άξιζαν", δήλωσε ο Μαρσέλο στο τέλος του αγώνα, σε πλήρη έκσταση, γνωρίζοντας αυτό που είχαν υποφέρει οι δύο συμπαίκτες του αυτή τη σεζόν. Επειδή η αθλητική ζωή του Benzema και του Navas δεν ήταν καθόλου απλή αυτή τη σεζόν. Ο πρώτος, με τους χειρότερους αριθμούς της καριέρας του στο σκοράρισμα, αποδοκιμάστηκε απ’το Bernabéu σε πολλές φάσεις της σεζόν και του κρέμασαν ακόμη και την ταμπέλα του πωλείται.

Κι ο Keylor, τι να πεις για τον Keylor, για τον οποίο ήταν έτοιμοι να υπογράψουν έναν τερματοφύλακα στην αγορά του χειμώνα -Kepa- στον οποίο επιμένουν να ψάχνουν αντικαταστάτη σεζόν μετά τη σεζόν. Ο Zidane έχει κρατήσει και τους δύο ενάντια στις πιθανότητες και οι δυο τους ανέλαβαν χθες να τον ευχαριστήσουν δίνοντας στην Ρεάλ Μαδρίτης την πρόκριση στον τελικό.

Ο γάτος

Ο Μπενζεμά, ο οποίος παρουσιαζόταν στο παιχνίδι αφού ήταν αναπληρωματικός στον πρώτο αγώνα και με μόλις εννέα γκολ στη συγκομιδή του, ανέκτησε την καλύτερη εκδοχή του με τη μπάλα και της πρόσθεσε αυτό που τόσο του ζητάει το Bernabeu: αυτήν την killer πλευρά, την οποία δεν έχει αλλά που όμως χθες βρήκε και με την οποία έστειλε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κιέβου.

Το πρώτο γκολ, στα δέκα λεπτά, ερχόταν με κεφαλιά, μετά από μια καλή συλλογική κίνηση της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Benzema τελείωνε εκεί όπου ζουν οι επιθετικοί, στο δεύτερο δοκάρι, μια μεγάλη σέντρα του Marcelo απ’τα αριστερά για να κάνει το 1-1. Το δεύτερο γκολ, το 2-1, ερχόταν σε μια άλλη στιγμή κλειδί, όταν είχαν περάσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα απ’το δεύτερο μισό. Tolisso και Ulreich συνέβαλαν με μια κακή πάσα και μια κλωτσιά στον αέρα, αλλά ο Benzema έτρεξε εκεί όπου δεν το κάνει πάντα για να κυνηγήσει τη χαλαρή μπάλα και να σκοράρει σε κενή εστία. Το Bernabéu κατέβηκε κάτω με τα δύο γκολ απ’τον Γάλλο, αποχαιρετώντας τον ως ήρωα όταν ο Zidane τον αντικατέστησε 20 λεπτά πριν το τέλος.

Χαλύβδινος Keylor

Τότε θα’ρχοταν η σειρά του Keylor, ο οποίος είχε κάνει ήδη δύο καλές αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο, για να κρατήσει την ομάδα του σε πλήρη πολιορκία της Μπάγερν. Ο tico πέταξε για να κάνει μια θαυμαστή απόκρουση σε μια κανονιά του Tolisso και φάνηκε επίσης για να σταματήσει τους Lewandowski και Alaba.

Ήταν συνολικά οκτώ αποκρούσεις, τρεις αξέχαστες, που του χρησίμευσαν για να αφήσει τον αγωνιστικό χώρο ανάμεσα σε αγκαλιές απ’τους συμπαίκτες του και τις φωνές του Santiago Bernabeu, το οποίο σηκώθηκε όρθιο για να φωνάξει το όνομα του τερματοφύλακά του, πολλές φορές συζητημένος, αλλά που απέδειξε και πάλι ότι έχει θωρακισμένο κεφάλι. Ικανός να αντισταθεί στην πολιορκία των φημών και της Μπάγερν, θα παίξει στον τρίτο συνεχόμενο τελικό του στο Champions League. Τρεις στους τρεις.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.