News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Neymar κι αυτό που θα’ταν τρομερό

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Τις προάλλες μίλησε ο Messi κι έβαλε ένα soundtrack νιώθοντας όλους εκείνους τους «blaugrana ανθρώπους» που παρά το πρόσφατο νταμπλ είναι αυτές τις μέρες προβληματισμένοι: για το Κίεβο και για το άλλο.


Το άλλο είναι ο Neymar. «Θα’ταν τρομερό να τον δούμε στη Ρεάλ Μαδρίτης, για όλα όσα σημαίνει για τη Μπάρτσα. Το να καταλήξει στη Μαδρίτη θα’ταν ένα πλήγμα για όλους τους ανθρώπους, για τον barcelonismo. Και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο θα’κανε τη Μαδρίτη να’ταν πολύ ισχυρότερη απ’αυτό που είναι ήδη». Λόγια του Θεού για κάποιους ή του πιο εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του barcelonismo για άλλους.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο Messi ανησυχεί η κοινωνική μάζα τρέμει. Σοκάρει να βλέπεις αυτή την ανησυχία σε κάποιον που συνήθως παρουσιάζεται αδιάφορος, ξένος μ’όλα όσα δεν είναι η μπάλα και το αντίπαλο τέρμα. Όταν ο δημοσιογράφος της αργεντίνικης τηλεόρασης TyC τον ρώτησε αστειευόμενος "Έτσι, μιλήσατε μαζί του και του είπατε: 'Μη γαμιέσαι... '", το 10 απάντησε επίσης μέσα σε γέλια: "... Αλλά αυτός το ξέρει ήδη... ".

Πρέπει να θυμόμαστε ότι το περασμένο καλοκαίρι οι παίκτες της Barcelona έμαθαν ότι ο Neymar επρόκειτο να φύγει απ’το club κατά τη διάρκεια του γάμου του Messi, όπως παραδέχτηκαν αργότερα. Εκείνο συνέβη περισσότερο από ένα μήνα πριν οι δικηγόροι του Βραζιλιάνου καταθέσουν στην έδρα της LFP την ρήτρα τερματισμού ύψους 222 εκατομμυρίων στις 3 Αυγούστου. Τις προηγούμενες εβδομάδες οι φήμες για την έξοδό του ήταν σταθερές και σταθερές ήταν επίσης και οι αρνήσεις απ’το azulgrana club, όπως συμβαίνει και τώρα.

Το να σπεκουλάρει ο Messi δυνατά για τις συνέπειες της υποθετικής μεταγραφής του φίλου του για την Ρεάλ Μαδρίτης πιστοποιεί αυτό που μέχρι τώρα διαισθάνεται όλος ο κόσμος παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της PSG ν’αρνηθεί το προφανές: ο Neymar θέλει να φύγει και η μηχανή για να προκαλέσει την έξοδό του έχει ξεκινήσει. Μάλιστα, ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό.

Η ΠΙΟ ΛΕΠΤΗ ΦΑΣΗ

Αν και ο οδικός χάρτης που ακολουθεί ο παίκτης κι ο πατέρας του έχει πολλές ομοιότητες μ’εκείνον τον οποίο πριν μόλις δέκα μήνες τους έφερε απ’τη Βαρκελώνη στο Παρίσι, υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά: δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη τιμή για την έξοδο του Neymar. Η επιχείρηση βρίσκεται τώρα στη πιο λεπτή και σύνθετη φάση της, να πειστεί ο σεΐχης του Κατάρ Tamim bin Hamad Al Thani να δεχτεί να διαπραγματευτεί και να ορίσει μια τιμή για το μεγάλο αστέρι του. Ψιλοπράματα.

Γι’αυτό, όπως είπαμε στη MARCA την περασμένη εβδομάδα, ο πατέρας του Neymar έχει γνωστοποιήσει ήδη στον πρόεδρο της PSG, Nasser Al Khelaifi, τη σταθερή απόφαση του γιου του να φτάσει σε μια συμφωνία για να ακυρώσει τη σύμβαση. Την ίδια στιγμή που ο παίκτης διαχειρίζεται οριακά μια υπολογισμένη ασάφεια στις δηλώσεις του και στις δημόσιες χειρονομίες του για το μέλλον του, παράλληλα και ιδιωτικά οι απεσταλμένοι του μεταφέρουν στο γαλλικό σύλλογο ότι η αποφασιστικότητά του είναι μέγιστη: θέλει να φύγει τώρα.

Είναι πιθανόν σήμερα να μην γνωρίζει κανείς πώς θα τελειώσει αυτό το επεισόδιο στη ταραχώδη ζωή του Βραζιλιάνου αστέρα. Δεν το ξέρει ούτε ο Neymar, ούτε ο Al Khelaifi, ούτε ο Florentino Pérez, ούτε ο Messi. Υπάρχουν αυτοί που διαβεβαιώνουν ότι αν δεν είναι αυτό το καλοκαίρι θα’ναι το επόμενο, αλλά ο Neymar και η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνονται καταδικασμένοι να ενώσουν τις μοίρες τους. Κι αυτό, το λέει ο Μέσι, που κάτι γνωρίζει γι'αυτό, θα’ταν τρομερό για τον barcelonismo. Ή μ’άλλα λόγια, καλό για τη Μαδρίτη.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.