News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Benzema έπαψε να’ναι ένας «γάτος» για να γίνει ο κατεργάρης που δεν ήταν ποτέ

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Του Gonzalo Cabeza

Είναι το τέταρτο Champions League του

Ο Karim Benzema έβαλε το πρώτο γκολ του τελικού του Champions League στο Κίεβο, εκμεταλλευόμενος το λάθος του τερματοφύλακα Karius. Κάποτε ο Μουρίνιο τον απεικόνισε σαν ένα κάπως κοιμισμένο επιθετικό


Ποιος να το’λεγε στον Benzema ότι θα περνούσε στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ ως ένας ξύπνιος παίκτης, σχεδόν σαν ένας αρουραίος περιοχής. Ακριβώς το αντίθετο απ’τον γάτο για τον οποίο μίλησε μια μέρα ο Μουρίνιο, ο οποίος ζητούσε περισσότερη αγριάδα απ’τον φορ του. Ήταν περισσότερο ένας παράξενος φορ, απ’αυτούς που είναι πιο χαρούμενοι δημιουργώντας ποδόσφαιρο παρά σκοράροντας, μερικές φορές κάπως κοιμισμένος, σα να μην ήταν ποτέ σε θέση να προβλέψει τα γεγονότα. Στο Κίεβο απέδειξε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Αυτό το Champions League δεν είχε αυτό το σενάριο, επιπλέον, η ταινία έχει αλλάξει τόσο πολύ που μπόρεσε να σκοράρει δύο σημαντικά γκολ σα να’ταν ένα κάθαρμα της γειτονιάς, καταλαβαίνοντας ότι ο αντίπαλος μπορεί να αποτύχει και πρέπει να’ναι εκεί για να το βάλει. Ο Karius, μια καταστροφή στο τέρμα, δεν συνειδητοποίησε σε μια πάσα με το χέρι ότι ο Γάλλος επιθετικός τον γυρόφερνε. Νόμιζε ότι ήταν μόνος, αλλά δεν ήταν έτσι. Ο Benzema τέντωσε το πόδι, έβγαλε λίγο την άκρη κι έβαλε το πόδι με την επαρκή δύναμη ώστε η μπάλα να αναπηδήσει και να μπει στο τέρμα κλαίγοντας.

Ήταν το πρώτο γκολ ενός Γάλλου σε τελικό απ’το 2002. Ο πρόγονος σ’αυτή την καταγωγή δεν είναι κανένας άλλος απ’τον Zinedine Zidane. Από μόνος του, πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας. Ο Karim Benzema έπαιξε αυτόν τον τελικό του Champions League όπως και πολλά άλλα παιχνίδια αυτή τη σεζόν, εναντίον ενός καλού μέρους των λευκών οπαδών που δεν φτάνει να κατανοήσει πλήρως τον επιθετικό του και την διάρκειά του στην βασική εντεκάδα. Πολλοί αμφισβητούσαν, οι αριθμοί του δεν ήταν οι κατάλληλοι ούτε στο ελάχιστο, αλλά ο τεχνικός του δεν έχει πάψει να τον εμπιστεύεται.

Δεν είναι μόνο αυτό το γκολ του κατεργάρη στον τελικό, είναι κι ότι επίσης στα ημιτελικά βρέθηκε ο καλύτερος Benzema. Κι ο πιο κατεργάρης, επειδή και στον ημιτελικό επίσης εκμεταλλεύτηκε το καψόνι του τερματοφύλακα, του Ulreich. Εκείνη τη στιγμή ήταν ένα παράλογο άφημα της μπάλας την οποία ο τερματοφύλακας, ανεξήγητα, ήταν ανίκανος να πιάσει και που ο μόνος που είδε ότι αποτύγχανε ήταν ο ίδιος ο Benzema.




   Το τέταρτο Champions League του

Αυτά τα γκολ δικαιώνουν έναν παίκτη και τον προπονητή του, αλλά δεν αποτελούν την ουσία του παίκτη. Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Γάλλος επιθετικός παίζει πάντοτε δεν έχει να κάνει τόσο με την παραγωγή του στο σκοράρισμα, που είναι σημαντική, όσο με το παιχνίδι του και την ικανότητά του να βοηθάει τους συμπαίκτες του μέχρι να κάνουν τη Ρεάλ Μαδρίτης μία απ’τις καλύτερες επιθέσεις στον κόσμο. Τα τέσσερα Champions League σε πέντε χρόνια έχουν άλλα πιο εντυπωσιακά ονόματα όπως Κριστιάνο ή Ράμος, αλλά έχουν επίσης και την απαραίτητη, σχεδόν καθοριστική συμβολή του Καρίμ Μπενζεμά.

Η απόδειξη είναι σε ολόκληρο το παιχνίδι, απ’το πρώτο λεπτό, ένα απ’τα καλύτερα του Γάλλου στη σεζόν. Όταν η Λίβερπουλ κυριαρχούσε, πριν απ’τον τραυματισμό του Salah, ο Benzema ήταν απ’τους λίγους που δεν φοβούνταν, που έπαιρνε τη μπάλα και την έπαιρνε με κριτήριο, δίνοντας λίγο οξυγόνο σε μια ομάδα κάπως εγκλωβισμένη. Σ’όλο το παιχνίδι επέδειξε κριτήριο και ηρεμία, την εμπειρία του να γνωρίζει πώς να παίζει αυτού του τύπου τους αγώνες. Αυτό το’χει πέτυχει ντυμένος στα λευκά, καθώς εδώ κι αρκετό καιρό ξέρει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει για να επιστρέψει στην εθνική Γαλλίας.

Ο Benzema έχει μισό χαμόγελο στο στόμα, δεν ήταν ποτέ ο πιο κοντινός ούτε κι ο πιο εκφραστικός, αλλά οι προπονητές αργά ή γρήγορα καταλήγουν να τον εμπιστευτούν. Ο Ζιντάν έχει τσαλακώσει τα μούτρα του για τον παίκτη του, τον έχει βάλει πάντα βασικό και ποτέ δεν αμφέβαλε για την αξία ενός παίκτη πάντα κάπως ψυχρού. Αυτός, σ’αυτή την τελική ευθεία του Champions League, τον έχει πληρώσει αξιοσημείωτα. Το πρώτο του γκολ, ως κατεργάρης, είναι επίσης πολύ Benzema.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.