News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η στρατηγική της Ρεάλ Μαδρίτης για να ξεχάσει την Liga και να μην θέσει σε κίνδυνο το Champions League

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Τώρα το Champions League είναι το «εκπληκτικό»

Florentino Pérez και Ζιντάν θέλουν να διαγράψουν απ’το κεφάλι των παικτών το απογοητευτικό πρωτάθλημα για να μην τους επηρεάσει στο τελικό του Champions League και το περιβάλλον να’ναι το πιο θετικό


Η Ρεάλ Μαδρίτης ενεργοποιεί τη στρατηγική της «FeliZidane» για να καθαρίσει τα μυαλά των παικτών και να αποκλείσει όλη την αγανάκτηση και την απογοήτευση που έχει προκαλέσει η Λίγκα. Είναι απαραίτητο ν’ανοίξουν τ’αποδυτήρια τα παράθυρα και να μπει φρέσκος ​​αέρας, επειδή οι ηγέτες κι ο προπονητής έχουν συνειδητοποιήσει ότι η απαισιοδοξία μετά την ήττα απ’την Σεβίλλη στο Sánchez Pizjuán, όπου στοχοποιήθηκαν και πάλι οι λιγότερο συνήθεις παίκτες, δεν μπορεί να θολώσει τη μεγάλη πρόκληση που έχουν μπροστά. Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ έχει μείνει στο παρασκήνιο λόγω ενός κακού πρωταθλήματος και τη διαφοράς των 18 βαθμών σε σχέση με τη Barcelona. Florentino και Zidane έχουν εντοπίσει την απαισιοδοξία στο περιβάλλον και χρειάζονται να θυμίσουν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει τον τρίτο διαδοχικό τελικό της στο Champions League και μπορεί να κερδίσει το τέταρτο σε πέντε χρόνια. Αυτό είναι το μήνυμα και το σύνθημα που έχει μεταφερθεί στ’αποδυτήρια των παικτών και πρέπει να υπενθυμιστεί στους οπαδούς για να διαγράψει, σ’αυτές τις δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι το παιχνίδι με την Λίβερπουλ, αυτό το αίσθημα της αποτυχίας που έχει αφήσει από το πρωτάθλημα.

Ο Ζιντάν έχει μιλήσει με όλους τους παίκτες για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα, καθιστώντας τους σαφές ότι είναι όλοι στην ίδια βάρκα και να τους κάνει να δουν την αξία που έχει να παίξουν και πάλι έναν τελικό Champions League. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης μετανιώνει ακόμη και για το γεγονός ότι έχει πει δημοσίως ότι είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις τη Liga απ’ότι το Champions League κι έχει θελήσει να δώσει αξία σ’αυτό που επετεύχθη στα νοκ άουτ εναντίον των Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου. Ο Ζιντάν έχει επανορθώσει ενώπιον των παικτών του και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, διότι στη συνέντευξη Τύπου πριν απ’τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος στο Μπερναμπέου για φέτος, έχει φανεί αναγκασμένος να πει ότι «τις προάλλες είπα ότι η Liga είναι περίπλοκη, το πιο δύσκολο, αλλά το Champions League είναι εκπληκτικό. Είναι κάτι που θέλουν όλοι». Ηχηρό μήνυμα κι επανόρθωση του ανθρώπου που πρέπει να ανακτήσει το κίνητρο κι όλη την ενέργεια ενός ρόστερ που έχει μείνει με την αίσθηση ότι έχει κάνει μια πολύ κακή Liga.

Αλλά δεν έχουν χαθεί όλα κι απομένει το καλύτερο. Πρέπει να φτάσουν στον τελικό του Κιέβου, στις 26, με καθαρό μυαλό και χωρίς το βάρος που έχει σημάνει το να μην έχουν βρεθεί στο ύψος της διοργάνωσης της σταθερότητας. Ο Ζιντάν πιέζει το πλήκτρο που ξέρει καλύτερα και που του έχει δώσει τα περισσότερα αποτελέσματα: αλλάζει το τσιπ στα κεφάλια των παικτών για να νιώσουν τη μοναδική ευκαιρία που έχουν να γράψουν ιστορία αν κερδίσουν το Δέκατο Τρίτο. Ο Ζιντάν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη του στο πρωτάθλημα, πάνω απ’τους παίκτες, καθιστώντας σαφές ότι μπορεί να μην ήξερε πώς να παρακινήσει ούτε να δώσει περισσότερα λεπτά σ’αυτό που ονομάζεται δεύτερη μονάδα κι αυτό τους το’χει κάνει πιο δύσκολο να αποδώσουν όταν έπρεπε να παίξουν. Σ’όλους έχει πει ότι πρέπει να σκέφτονται θετικά και να μην αποσυντονίζονται μ’ότι συζητιέται έξω, γύρω απ’τον Neymar κι άλλα ζητήματα του μέλλοντος. Το πιο σημαντικό είναι ο τελικός για να φτάσουν με τη μέγιστη συγκέντρωση, κίνητρα και ενέργεια για να κερδίσουν την Λίβερπουλ. Η επιτυχία τους περιμένει στο Κίεβο. Αυτό είναι το μήνυμα της αυτοπαρακίνησης και της ενίσχυσης σ’αυτό που θεωρείται ένα νικηφόρο ρόστερ.


Απαγορεύεται η συζήτηση για το μέλλον

Πρέπει μόνο να σκέφτονται τη νίκη στο Champions League, ο οποίος είναι ο καλύτερος τίτλος της σεζόν, αν και πριν έχουν την ευκαιρία ν’αποχαιρετήσουν με μια νίκη στο Bernabéu στον αγώνα της Liga ενάντια στην Celta. Πρέπει να ανακτήσουν την αισιοδοξία, τα καλά συναισθήματα, τη χαρά και το πνεύμα φιλοδοξίας για να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία. Να ξεχάσουν όλα τα κακά, να επικεντρωθούν στο θετικό, σ’αυτό που έχει γίνει καλά τους προηγούμενους μήνες, ειδικά στο Champions League, να’ναι ενωμένοι και να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια που μπορεί να τους δώσει τη δόξα. Σ’αυτή την κατεύθυνση πάει το μήνυμα του προπονητή και του συλλόγου για να ανακτήσουν το ηθικό και την ψυχολογία που μπορεί να’χει πληγωθεί στο ρόστερ και να μην εμφανίζονται οι δυσπιστίες ή οι ανασφάλειες.

Ο Zidane δεν θέλει να μιλήσει για τίποτα μελλοντικό μέχρι να περάσει ο τελικός. Το’χει καταστήσει σαφές. Όπως ο Florentino αναμένει επίσης το τι θα συμβεί στο Κίεβο για να ξέρει τι να κρατήσει διότι σε μια πρώτη εκτίμηση είναι σαφές ότι υπάρχουν παίκτες που πρέπει να φύγουν για να παίξουν περισσότερα λεπτά ή ότι υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις άλλων που έχουν χάσει το καθεστώς βασικού. Αλλά απαγορεύεται να μιλάνε για εξωαγωνιστικά θέματα γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, το να σώσουν την σεζόν με το τρίτο διαδοχικό Champions League.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.