News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η οικονομική σφαίρα που θα εξασφάλιζε η Μαδρίτη αν κερδίσει το τρίτο συνεχόμενο Champions League

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Του Fermín De La Calle

Το όνομα του γηπέδου, η αθλητική μάρκα…

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να πάρει το τέταρτο Champions League της σε πέντε χρόνια, αλλά πέρα ​​απ’τη σημασία του τίτλου είναι επίσης και η ποσότητα των ανοικτών εμπορικών συμβάσεων στις οποίες μπορεί να επηρεάσει η νίκη


Στις 26 Μαΐου, η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει στο Κίεβο το να μπει στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου Οι λευκοί θα μετατραπούν σε μια θρυλική ομάδα, αν δεν είναι ήδη, αν νικήσουν την Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο τους, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα από τότε που το Ευρωπαϊκό Κύπελλο έπαψε να ονομάζεται έτσι. Εκτός από ένα ακόμα κύπελλο στις βιτρίνες, θα’φερνε ένα άλλο είδος «θησαυρών» στη Μαδρίτη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει περισσότερα στο οικονομικό παρά στο αθλητικό. Η επίτευξη του τρίτου Τσάμπιονς Λιγκ θα έδινε στο club του Chamartin, ως οντότητα, ένα πολύ ευεργετικό καθεστώς στις διάφορες διαπραγματεύσεις που διατηρεί ανοιχτές για τις προσεχείς σεζόν. Ο Florentino Pérez ελπίζει να πάρει τον μέγιστο χυμό απ’αυτό το πορτοκάλι.

Η πρώτη διαπραγμάτευση και η πιο σημαντική που έχει ανοιχτή είναι η αναδιαμόρφωση του σταδίου του Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Απ’την πρώτη στιγμή, ο πρόεδρος έψαξε έναν επενδυτή για να χρηματοδοτήσει το έργο. Έχει χτενίσει τον Περσικό Κόλπο αναζητώντας εκείνο τον συνεργάτη, στον οποίο αναμενόταν να παραχωρήσει τα δικαιώματα για το όνομα του γηπέδου. Ωστόσο, δεν βρήκε κανέναν σύντροφο γι’αυτή την πρωτοβουλία, απ’τη στιγμή που αποσύρθηκε η International Petroleum Investment Company (IPIC), με την οποία κατέληξε σε μια συμφωνία τον Οκτώβριο του 2014. Τελικά, έχει επιλέξει να το κάνει μέσω ενός επενδυτικού ταμείου.

Για να αντιμετωπίσει αυτή την επιχείρηση, η οποία θα ανέλθει σε 400 εκατομμύρια ευρώ, η Ρεάλ Μαδρίτης θα παραχωρήσει τη μεταβίβαση κάποιων δικαιωμάτων χορηγίας του συλλόγου βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Και εκεί ακριβώς είναι όπου επηρεάζει η υπέρβαση ενός τρίτου διαδοχικού τίτλου των λευκών. Σε περίπτωση που η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ, το ποσοστό των δικαιωμάτων που θα παραχωρήσει ο σύλλογος θα εκτοξευθεί, το οποίο θα επέτρεπε μια επιστροφή αυτής της χρηματοδότησης σε πολύ λιγότερο χρόνο.


Με την Adidas μπορεί να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ετησίως

Υπάρχει επίσης μια πολύ σημαντική ανοικτή διαπραγμάτευση: αυτή που διατηρεί με την Adidas, με την οποία διαπραγματεύεται την επάρκεια της σύμβασής της στις τωρινές τιμές της αγοράς. Η Barcelona ανέμενε την βελτίωση τη σύμβασή της με τη Nike πριν από λίγους μήνες και η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να επωφεληθεί απ’αυτή τη βελτίωση. Το λευκό club ελπίζει να επιτύχει μια σημαντική αύξηση και να ξεπεράσει τη σύμβαση που έχουν υπογράψει οι azulgrana, η οποία αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ετησίως. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να πάει πάνω από αυτό το ποσό ή να ποντάρει σε μια μακρά σύμβαση μ’ένα κάπως χαμηλότερο ποσό.

Ένα άλλο απ’τα δικαιώματα που δεν έχει ακόμη κλείσει και θα αυξάνονταν με την επίτευξη ενός υποθετικού τρίτου τίτλου είναι εκείνα της "ονοματοδοσίας" του σταδίου. Εφόσον έχει αποδεχτεί να κάνει την ανακατασκευή με ένα επενδυτικό ταμείο, μπορεί να διαπραγματευτεί τα δικαιώματα "ονοματοδοσίας" του Bernabéu με ανεξάρτητο τρόπο. Το στάδιο MetLife, το στάδιο των NY Giants, το οποίο εισπράττει σχεδόν 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως μέσω χορηγίας, είναι το σημείο αναφοράς για τον Florentino. Και 50 εκατομμύρια είναι ο αριθμός που επιδιώκει, αν και φαίνεται ένα υπερβολικό ποσό, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της αγοράς.

Δικαιώματα τηλεόρασης και περιοδείες

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί επίσης να αυξήσει την αμοιβή της για τηλεοπτικά δικαιώματα, ειδικά σε μέρη όπως η Ασία και η Νότια Αμερική, ή τα έσοδα από περιοδείες στην προετοιμασία, όπου οι λευκοί έχουν εισπράξει το πολύ 20 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που θα εκτοξευόταν αν το επόμενο καλοκαίρι υποδεχτεί τους madridistas ως τρις πρωταθλητές Ευρώπης. Σε αυτό θα προστίθονταν η αύξηση των δικαιωμάτων των παικτών, απ’τα οποία το club έχει μερίδιο, τα οποία θα εκτοξευθούν με την κατάκτηση ενός τρίτου Champions League.

Στη χρέωση, ένας τίτλος του Τσάμπιονς Λιγκ θα αυξήσει τις πληρωμές στο ρόστερ, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης θα πλήρωνε ένα χυμώδες πριμ στους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, το έσοδα για την επίτευξη αυτού του τρίτου τίτλου είναι πολύ υψηλότερα απ’τα κόστη που θα συνεπαγόταν. Ο Florentino ξέρει ότι τα οικονομικά του συλλόγου θα ευνοούνταν πολύ από έναν τίτλο που θα του επέτρεπε να εκτοξεύσει τα έσοδα στις διάφορες διαπραγματεύσεις που διατηρεί ανοικτές. Στο Κίεβο, η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί όχι μόνο να επιβεβαιώσει την αθλητική κυριαρχία της, αλλά επίσης και να εξασφαλίσει τη χρηματοοικονομική της σταθερότητα μεσοπρόθεσμα.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.