News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η λακκούβα του Juanfran ενθυμούμενος τους "vikingos" της Ρεάλ Μαδρίτης στη Lyon

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Ο Juanfran πήρε το μεγάφωνο στον εορτασμό μετά την κατάκτηση του Europa League για να τραγουδήσει: "Να μάθουν οι vikingos ποιος κάνει κουμάντο στην πρωτεύουσα!". Ο madridismo είναι πολύ θυμωμένος


Η ευφορία σου παίζει άσχημα παιχνίδια και μπορεί να σε οδηγήσει να καταπιείς τα ίδια σου τα λόγια. Να το πουν στον Juanfran, ο οποίος μετά την κατάκτηση του Europa League πλησίασε τις κερκίδες των οπαδών της Atlético για να πάρει το μεγάφωνο και να τραγουδήσει ένα τραγούδι που αρχίζει να τσούζει ανάμεσα στον madridismo. "Να μάθουν οι vikingos ποιος κάνει κουμάντο στην πρωτεύουσα!", φώναζε ο rojiblanco ποδοσφαιριστής ενώ πηδούσε πίσω από ένα απ’τα τέρματα και τον ακολουθούσαν, ομόφωνα, οι οπαδοί. Ήταν μια υπερβολή λόγω χαράς ή μια πρόκληση; Μόνο ο Juanfran ξέρει γιατί το έκανε και γιατί θυμήθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά την κατάκτηση του Europa League, αλλά αυτό που έχει προκαλέσει είναι ότι ξυπνάει την αντιπαλότητα και θίγει την υπερηφάνεια των madridistas. Μην αμφιβάλλετε ότι οι παίκτες (πρώτος ο Sergio Ramos, ο οποίος μαθαίνει τα πάντα) το’χουν ήδη στο κομοδίνο τους.

Το θέμα του Juanfran είναι μια μεγάλη γκάφα, γιατί αυτό που προσπάθησε είναι να ταπεινώσει τον madridismo όταν δεν έχει ακόμη γίνει ο τελικός του Champions League στο Κίεβο. Αν η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει την Λίβερπουλ, ο συμπαθής Juanfran θα πρέπει να απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο για κάποιο διάστημα επειδή θα’χει κλήσεις και μηνύματα που θα του υπενθυμίζουν ποιος κάνει κουμάντο στην πρωτεύουσα. Μπορεί να του βγει καλά αν η Μαδρίτη δεν κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ και να ενισχύσει το τραγούδι του μετά από ένα Europa League και μια δεύτερη θέση στη Liga. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει κάνει είναι πολύ επικίνδυνο κι έχει υπάρξει μια τεράστια τόλμη που μπορεί να τον οδηγήσει σε μια γκάφα. Κι αν δεν είναι έτσι πείτε το στους Fernando Torres και Saúl, τους επόμενους που πήραν το μεγάφωνο στη Λυών, αλλά που μετά το ολίσθημα του Juanfran αποφάσισαν ότι τα τραγούδια τους έπρεπε να’ναι πιο μετριοπαθή. Ο Torres φώναξε: "Σ'αγαπώ Atleti!" κι ο Saúl περιορίστηκε σ’ένα "Campeones, campeones...!".

Ποιο μπορεί να’ναι το αποτέλεσμα του τραγουδιού του Juanfran; Λοιπόν, μην έχετε αμφιβολίες ότι έχει ξυπνήσει, ακόμη περισσότερο, το κτήνος και στην Ρεάλ Μαδρίτης θα θέλουν να κερδίσουν την Λίβερπουλ για να πάρουν ένα νέο Τσάμπιονς Λινγκ, να θυμίσουν στον Juanfran ποιος κάνει κουμάντο στην πρωτεύουσα και να συναντηθούν με την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup που γίνεται στις 15 Αυγούστου στο Ταλίν (Εσθονία). Προσωπικά πρέπει να ευχαριστήσω τον Juanfran γιατί, πρόκληση ή όχι, αυτή είναι η σάλτσα του ποδοσφαίρου αν δεν πυροδοτεί οποιοδήποτε είδος βίας. Το πικάρισμα έρχεται πάντα καλά μεταξύ των αντιπάλων και στους εορτασμούς έχουν υπάρξει πολλοί παίκτες που, σ’όλη την ιστορία, έχουν αμαρτήσει εις βάθος. Ο Juanfran δεν είναι ο πρώτος ούτε και θα’ναι ο τελευταίος.

Το επικίνδυνο κακό χούι των μεγαφώνων

Το άλλο πρόβλημα με το τραγούδι του Juanfran είναι ότι του θυμίζουν, μέσω των κοινωνικών δικτύων, ότι ήταν αυτός που έστειλε ένα πέναλτι στο οριζόντιο δοκάρι στον τελικό του Champions League του 2016 ενάντια στη Real Madrid στο Μιλάνο. Πάμε, δεν ήταν ο ιδανικότερος για να θυμηθεί τους «vikingos» που κάνουν κουμάντο στην πρωτεύουσα. Εκτός απ’το ότι υπάρχει κάτι προφανές. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει τρία Champions League τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δύο συνεχόμενα και μπορεί να υπάρξει κι ένα τρίτο συνεχόμενο. Ιστορικό. Για να μην αναφέρουμε ότι οι «vikingos» έχουν αποκλείσει τους «indios» απ’την Ευρώπη σε δύο νοκ άουτ (2015 και 2017). Εν ολίγοις, ο Juanfran θα ξέρει γιατί το’χει κάνει, αλλά έχουμε χάος και περισσότερο εάν κερδίσει η Μαδρίτη το Champions League στις 26 Μαΐου.

Τα μεγάφωνα γίνονται της μόδας μεταξύ των ποδοσφαιριστών επειδή πριν τον Juanfran είχαμε δύο παρόμοιες σκηνές με τους Sergio Ramos και Piqué. Όλα ξεκίνησαν με τον Sergio Ramos, όταν, μετά τον αποκλεισμό της Μπάγερν Μονάχου στο Μπερναμπέου, πήρε το μεγάφωνο των οπαδών του νότιου πετάλου και σήμανε ένα άλλο τραγούδι: «Βασιλιάδες της Ευρώπης, είμαστε οι βασιλιάδες της Ευρώπης...». Ο αρχηγός, χωρίς να’χει παίξει τον τελικό, φούσκωσε το στήθος για την πρόκριση. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο Piqué μετά το τελευταίο Clásico της Liga, πήρε το μικρόφωνο κι αμάρτησε ζητώντας ένα "autopasillo". "Μιας και δεν έχουν θελήσει να μας κάνουν pasillo, ζητώ απ’το τεχνικό επιτελείο μας να μας το κάνει", ξεφούρνισε για να στείλει ένα μήνυμα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν άσχημο να βλέπεις τον Ερνέστο Βαλβέρδε και το επιτελείο να κάνουν ένα άψυχο pasillo. Έτσι είναι η αυλή όταν αρχίζουν οι πρώτες ζέστες του Μαΐου.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.