News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η δεύτερη χρυσή εποχή της Ρεάλ Μαδρίτης είναι επίσης του Keylor και του Benzema

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Milan, Juve, Benfica, Ajax και Bayern έχουν επιτύχει τρεις διαδοχικούς τελικούς


Την ανάλυση του τι συνέβη στο χόρτο του Santiago Bernabéu την αφήνω για μια άλλη στιγμή, γιατί θα’ταν το να μιλήσουμε για τα πολλά λάθη της Ρεάλ Μαδρίτης και της ασύγκριτης ικανότητάς της να υποφέρει. Τώρα πρέπει να μιλήσουμε για το τι κάνει αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης, συγκρίσιμο, τώρα πια ναι, με την καλύτερη στην ιστορία, μ’εκείνη που κατάφερε να κερδίσει πέντε Ευρωπαϊκά Κύπελλα διαδοχικά.

Αυτή η ομάδα, κυρίως απ’το χέρι Ζινεντίν Ζιντάν, υπογράφει με την ισοπαλία εναντίον της Μπάγερν τον τρίτο της συνεχόμενο τελικό, τέταρτο σε πέντε χρόνια, κάτι αδιανόητο σ’αυτή τη μορφή του Champions League, στη οποία παίζουν οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κάθε χρόνο κι όχι μόνο οι πρωταθλητές κάθε χώρας.

Λέγαμε πριν πολύ καιρό ότι η Ρεάλ Μαδρίτης, μ’αυτούς τους έξι παίκτες στην εντεκάδα της FIFA, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κερδίζει την πέμπτη Χρυσή Μπάλα του, ή τον Sergio Ramos να σηκώνει τίτλους, έγραφε μια απ’τις πιο ένδοξες σελίδες της μακράς ιστορίας της. Μιλούσαμε για τη δεύτερη χρυσή εποχή της κι αυτός ο νέος τελικός το επικυρώνει πλήρως.

Το να πηγαίνεις σε τρεις συνεχόμενους τελικούς προορίζεται για τους μεγαλύτερους, τόσο που καμία άλλη ομάδα δεν το’χει κάνει από τότε που το Champions League παίζεται σε αυτή τη μορφή. Με την άλλη, το πέτυχαν μόνο η ίδια η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν, η Γιούβε, η Μπενφίκα, ο Άγιαξ και η Μπάγερν, αλλά όταν δεν επαναλαμβάνεται εδώ και 42 χρόνια οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα που το καταφέρνει, γράφει ιστορία. Κι αυτή η ομάδα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιζε τα πάντα σ’ένα χαρτί του Champions League απ’τον περασμένο Δεκέμβριο. Η ήττα απ’τη Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου, καθάρισε τη Laliga για τους λευκούς, αφήνοντας τα πάντα για την Ευρώπη. Πολύ ρίσκο, αλλά μερικές φορές φαινόταν να’ναι υπό έλεγχο. Και είναι ότι αυτή η ομάδα είναι χαρούμενη πάνω στο τεντωμένο σχοινί, ζώντας σε διαρκή κίνδυνο, δίνοντας την αίσθηση ότι το’χει υπό έλεγχο όταν αντιμετωπίζει τους καλύτερους. Ξέρει πώς να υποφέρει και ξέρει πώς να απολαύσει αυτό που θα κάνει στο Κίεβο, στον τρίτο συνεχόμενο τελικό της χρυσής Real Madrid.

Απ’αυτό που συνέβη στο γήπεδο, ξέρετε ήδη, τις αποκρούσεις του Keylor Navas και την πολλοστή αναγέννηση του Karim Benzema ακριβώς ένα χρόνο αργότερα. Πριν δώδεκα μήνες ήταν η φάση του Καλντερόν εναντίον της Ατλέτικο και τώρα τα δύο γκολ εναντίον της Μπάγερν. Και είναι ότι αυτή η χρυσή εποχή ανήκει σ’όλους τους madridistas.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.