News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πέντε σημεία για βελτίωση απ’την Ρεάλ Μαδρίτης πριν απ’τον τελικό του Κιέβου

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Του Rubén Jiménez

Αμυντική ευθραυστότητα, έλλειψη ελέγχου και συγκέντρωσης στα παιχνίδια...


Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται πια στο Κίεβο. Οι παίκτες του Zidane θα βγουν στο γήπεδο του Ολυμπιακού Σταδίου λίγα εκατοστά μακριά από ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο, το οποίο, στην πραγματικότητα, θα βρίσκεται ακόμα αρκετά χιλιόμετρα μακριά απ’τα χέρια τους. Η αναμέτρηση εναντίον της Bayern και η ταχυκαρδία στο δεύτερο σκέλος εναντίον της Γιουβέντους, έχουν αφήσει κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τη λευκή ομάδα, κάποιες προσαρμογές προς τελειοποίηση και μια αίσθηση απώλειας κυριαρχίας που πρέπει να ανακτήσει πριν πετάξει προς την Ουκρανία.

Δεν ελέγχει τους αγώνες

Η Μπάγερν είχε ένα 60% κατοχή στο Bernabéu και στο Μόναχο το σενάριο ήταν το ίδιο. 55,6% στο πρώτο μέρος και 64,9% στο δεύτερο. Kroos και Modric δεν μπόρεσαν να επιτύχουν την κοινή επιμέλεια της μπάλας κι έπρεπε να συμβιβαστούν με τις λίγες άδειες πατρότητας που τους χορήγησαν οι Βαυαροί. Σε μια απ’αυτές, φυσικά, η Μαδρίτη υπέγραψε ένα ομοιογενές golazo που έβαλε σε καλό δρόμο τον τελικό, με τον Benzema να βάζει την σφραγίδα με κεφαλιά.

Έλλειψη συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά

Η ανατροπή της Ρόμα επί της Barcelona έβαλε σε συναγερμό μια Ρεάλ Μαδρίτης που χρειάστηκε δύο λεπτά για να δεχτεί το πρώτο γκολ απ’τη Juve. Και σαν εκείνο να μην ήταν αρκετό, σαν το σοκ εκείνης της νύχτας στο Bernabeu να μην ήταν θανατηφόρο, επανέλαβε το λάθος ενάντια στη Μπάγερν. Τρία λεπτά ήταν αρκετά έτσι ώστε ο Kimmich να καθιστούσε σαφές στους λευκούς οπαδούς ότι τους απέμεναν ακόμα λίτρα ιδρώτα απ’την ταλαιπωρία. Δύο αποδείξεις έλλειψης συγκέντρωσης που δεν μπορούν να επιτραπούν σ’έναν τελικό.

Ανάκτηση του Cristiano

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπόρεσε να αποκλείσει τη Μπάγερν χωρίς να’χει πανηγυρίσει ο Ρονάλντο ένα γκολ, κάτι πρωτοφανές σ’αυτή την έκδοση του Champions League και πρακτικά επίσης και στα τελευταία χρόνια. Στο πρώτο σκέλος, φάνηκε αποσυνδεδεμένος και χωρίς ευκαιρίες για γκολ. Στο Bernabéu ήταν πολύ συνδεδεμένος στις εργασίες ανάκτησης και δουλειάς, αλλά σχεδόν χωρίς ευκαιρίες μπροστά απ’το τέρμα του Ulreich. Αυτή που είχε, αυτή που θα μπορούσε να’ταν το 3-1, την έστειλε στα σύννεφα. Είναι δουλειά ολόκληρης της ομάδας και του Zidane να ξανασυναντηθούν με τον Cristiano στο Κίεβο. Η επιτυχία είναι στα πόδια του.

Αίσθηση αμυντικής ευθραυστότητας

Αν και η έμφαση δίνεται στην απουσία του Casemiro στο ματς του Μπερναμπέου, η αλήθεια είναι ότι στη Μαδρίτη, με τον Βραζιλιάνο (βασικός στο Μονάχο και στον επαναληπτικό κατά της Juve) ή χωρίς αυτόν, δημιουργούν ευκαιρίες με μεγάλη ευκολία. Απέναντι στη Μπάγερν δημιουργήθηκε μία τρύπα μεταξύ της αμυντικής γραμμής και του κέντρου που ο James ανέλαβε να μεγεθύνει με κάθετες πάσες που επέτρεψαν τους Γερμανούς να πατούν στην περιοχή του Keylor από συνήθεια. Ένα στυλ επίθεσης, πολύ κάθετο, το οποίο είναι ακριβώς το καλύτερο όπλο της Λίβερπουλ, η οποία ξεκινάει με πλεονέκτημα για’ναι ο λευκός αντίπαλος  στο Κίεβο.

Κάνει ένα βήμα πίσω με το σκορ υπέρ

Αν και είναι φυσιολογικό μια ομάδα που χρειάζεται να ανατρέψει να γυροφέρνει στην αντίπαλη περιοχή, το γεγονός είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης το έκανε εύκολο σε Γιουβέντους και Μπάγερν για να πιστέψουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι λευκοί, βασιζόμενοι υπερβολικά στην ικανότητά τους να αντεπιτίθενται, μαζεύτηκαν πάρα πολύ στην περιοχή τους, επιτρέποντας έτσι στους Ιταλούς και στους Γερμανούς να βρουν ευκαιρίες και γκολ στο αγωνιστικό τους φύλλο.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.