News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο μήνας του Lucas Vázquez

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Της Patricia Terroba

Από αναπληρωματικός, βασικός στο Παρίσι... κι επιστροφή στην Ισπανία



Η κλήση του Lopetegui έχει υπάρξει το αποκορύφωμα ενός βάρβαρου μήνα του Lucas Vázquez. Ένας στρόγγυλος μήνας του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει δει σε μόλις πέντε εβδομάδες πως έχει περάσει απ’το να’ναι ένας σταθερός αναπληρωματικός στην λευκή ομάδα στο να τρυπώσει στην αρχική ενδεκάδα του Ζιντάν στο μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν. Ξεκίνησε απ’την αρχή στο Parc des Princes για να επιτύχει το στόχο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League, τη μόνη διοργάνωση στην οποία παραμένουν ζωντανοί οι λευκοί. Κι όχι μόνο εκπλήρωσε το ρόλο του με το παραπάνω, αλλά ήταν και κλειδί στη νίκη δίνοντας ασίστ στον Cristiano Ronaldo στο πρώτο γκολ των παικτών του Zizou μετά από μια ένα αριστοτεχνική κίνηση του Asensio.

Ήταν ένας ρόλος κλειδί για την αναμέτρηση, αλλά μόνο ένας ακόμη της Μαδρίτης στον οποίο ο Lucas μετατρεπόταν σ’ένα ουσιαστικό κομμάτι. Επειδή από τότε που ο Zidane βασίστηκε στον gallego στις 10 Φεβρουαρίου και τον έβαλε βασικό ενάντια στην Real Sociedad στο πρωτάθλημα, οι παίκτες του Chamartín έχουν σκοράρει 27 φορές. 22 στην εγχώρια διοργάνωση και 5 στο Champions League, στο πρώτο σκέλος και στον επαναληπτικό ενάντια στην PSG. Και σε 21 απ’αυτά τα 27 γκολ, ο Lucas Vázquez ήταν παρών στο γήπεδο. Αλλά όχι μόνο αυτό. Ο Lucas έχει συμμετάσχει επίσης σε οκτώ απ’αυτά τα γκολ. Εκείνη η ασίστ στον Cristiano στο Παρίσι προστίθεντο στον κατάλογο των συνολικά 13ων που έχει φέτος, συμπεριλαμβανομένων των πέναλτι που έχει κερδίσει.

Και σε αυτόν τον ιστορικό μήνα, έχει δώσει πέντε απ’αυτές τις 13: μια ενάντια στην Real, δύο εναντίον της Betis, μια εναντίον της Leganés κι άλλη μια εναντίον της Alavés. Απέναντι στους παίκτες του Sacristán, πανηγύρισε και το δικό του γκολ με κεφαλιά, μετά από μια πάσα του Cristiano. Το ίδιο όπως και στο Butarque, όταν ισοφάρισε τον αγώνα στο 11ο λεπτό χάρη σε μια ασίστ του Casemiro.

Το γεγονός είναι ότι, έκθεση μετά την έκθεση, ο Lucas έχει καταφέρει να αναστρέψει την κατάστασή του στο σημείο που έχει αρπάξει τη θέση από έναν αδιαπραγμάτευτο στην εντεκάδα όπως ο Gareth Bale. Έχει ξεκινήσει βασικός σε πέντε διαδοχικά παιχνίδια της Liga τον τελευταίο μήνα, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ πριν με τη λευκή φανέλα. Έχει βάλει επτά γκολ συνολικά, ένα νούμερο που δεν είχε φτάσει ποτέ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει φτάσει να’χει τον καλύτερο μέσο όρο σε πάσες για γκολ στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τον Neymar ή τον Leo Messi. Κι όλα χάρη, ιδιαίτερα, στον τελευταίο του μήνα. Τον μήνα στον οποίο έχει φέρει επανάσταση στην κατάστασή του στη Μαδρίτη, τον μήνα του Lucas Vázquez.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.