News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Lopetegui βάζει τον Isco στη θέση του και (χωρίς να’ναι ένας αδέξιος) κάνει μια χάρη στη Μαδρίτη

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Του Enrique Marín

Ο malagueño επανεκτιμάται κάθε φορά που παίζει με την εθνική ομάδα, της οποίας το στυλ παιχνιδιού προσαρμόζεται περισσότερο στα χαρακτηριστικά του, με αποτέλεσμα να’χει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του λείπει στο club του



"Εμπιστοσύνη στον Isco; Είναι ο παίκτης που την δίνει στον προπονητή". Μέχρι όχι πριν πολύ καιρό ήταν περίπλοκο να’βγαζε ο Julen Lopetegui έναν τίτλο, αλλά εδώ και κάποιο διάστημα ο ομοσπονδιακός προπονητής ενθαρρύνεται να τους δίνει. Αυτή ήταν η απάντησή του όταν μετά την ισοπέδωση της Αργεντινής απ’την Ισπανία (6-1) τον ρώτησαν σχετικά με την απόδοση του εν λόγω παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος αξιώθηκε και πάλι στα κόκκινα, αν και η εθνική φορούσε, ναι, λευκά. "Εδώ έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή, ο οποίος μου την δείχνει με λεπτά, με παιχνίδια", είχε ξεφουρνίσει ο Isco λίγα λεπτά πριν, ακόμα μέσα απ’το γήπεδο του Metropolitano και δείχνοντας τον πάγκο των γηπεδούχων. Αν και πρόσθεσε: "Στη Μαδρίτη δεν έχω τη διάρκεια που χρειάζεται κι επιθυμεί ένας παίκτης, αλλά ίσως το πρόβλημα είμαι εγώ, που δεν ξέρω πώς να την κερδίσω".

«Δεν πρόκειται ν’ανακαλύψω τίποτα νέο με την αρέσκεια που έχω στο να’ναι μαζί μας. Να’ναι ευτυχισμένος στους επόμενους δύο μήνες στο club του και στη συνέχεια θα επιστρέψει σε εμάς», πρόσθεσε ο Lopetegui, ο οποίος, προφανώς, έχει υπολογίσει πάντα τον Isco παρά το ότι είναι συνήθης αναπληρωματικός στην Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, τον Guipuzcoano προπονητή τον ρώτησαν γι’αυτή την παράδοξη κατάσταση μετά τον προαναφερθέν φιλικό εναντίον της Αργεντινής, στο οποίο ο Isco έβαλε τρία γκολ. "Δεν πρόκειται να ασχοληθώ μ’αυτό. Θα’μουν ένας αδέξιος αν εξέφραζα άποψη για μια απόφαση ενός συναδέλφου όπως ο Zidane", απάντησε με μαεστρία ο Julen.

Για να κατανοήσουμε την ανταγωνιστική κατάσταση που ζει ο Isco στην εθνική ομάδα και στην Ρεάλ Μαδρίτης το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε και να σκεφτούμε τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο παιχνίδι της μιας και της άλλης ομάδας. Είναι προφανές ότι του Malagueño του’ρχεται πολύ καλύτερα το στυλ παιχνιδιού της Ισπανίας, κι όχι μόνο λόγω των τεχνικών, σωματικών και τακτικών χαρακτηριστικών του, αλλά κι επειδή το γνωρίζει απ’την εποχή του στην Κ 21 που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2013, στην οποία ήταν επίσης στις εντολές του Lopetegui μαζί με τους Κόκε, Τιάγκο, Illarra, Rodrigo, Morata, Carvajal, Bartra, Nacho ή De Gea, όλοι τους στρατολογημένοι απ’τον Julen για την ανδρών.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα που μόλις που ζυμώνει τα παιχνίδια. Δηλαδή, στην οποία η μπάλα δεν περνάει απ’το κέντρο, αλλά φτάνει ιλιγγιωδώς στο αντίπαλο τέρμα, κάτι που δεν ευνοεί τον Isco, του οποίου η δύναμη δεν είναι ακριβώς η ταχύτητα. Εξ ου και λέει ότι οι αγώνες με την Εθνική ομάδα του δίνουν ζωή. Αυτός είναι πιο άνετα όταν συνεργάζεται με τους Κόκε, Τιάγκο και πόσο μάλλον με τον Iniesta, αναμφίβολα ο παίκτης τον οποίο θα πρέπει να παρατηρεί περισσότερο ο Ανδαλουσιανός, γιατί απ’αυτόν μπορεί να μάθει καλύτερα απ’τον καθένα να’ναι πιο γρήγορος, κι όχι με τα πόδια, αλλά με το κεφάλι.

Η αλήθεια είναι ότι, χωρίς να’ναι ένας αδέξιος, ο Lopetegui έχει βάλει τον Isco στη θέση του, με την διπλή έννοια της έκφρασης. Πρώτον, επειδή στην Εθνική ομάδα παίζει εκεί όπου μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο στην ομάδα. Και, δεύτερον, επειδή λέγοντας δημόσια ότι είναι ο παίκτης αυτός που δίνει εμπιστοσύνη στον προπονητή, του ξεκαθαρίζει ότι ίσως αν δεν παίζει περισσότερο στην Ρεάλ Μαδρίτης, είναι επειδή δεν δίνει στον Zidane την ίδια εμπιστοσύνη μ’αυτόν. Η δικαιολογία του ανταγωνισμού δεν ισχύει, διότι τον έχει επίσης και με την Ισπανία και είναι ένας απ’τους σταθερούς, όχι μόνο για να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, αλλά και για να βρίσκεται στην βασική εντεκάδα.

"Δεν είμαι άδικος κι αυτός δεν το είπε", δήλωσε ο Ζιζού χθες, όταν ρωτήθηκε για τον Isco στη συνέντευξη Τύπου πριν απ’τον αγώνα ενάντια στη Unión Deportiva Las Palmas, απ’τον οποίο θα απουσιάσει ο διεθνής. «Έχω μιλήσει μαζί του μόνο για τις σωματικές του ενοχλήσεις», είπε ο Γάλλος, για να παραδεχτεί στη συνέχεια ότι «ίσως δεν έχει τον ίδιο πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ, αλλά είναι ικανοποιημένος και του’χω δείξει πάντα ότι είναι σημαντικός. Πρέπει να επιλέγω. Στη συνέχεια, ο καθένας ας ερμηνεύσει τα λόγια του».



Είναι ο Florentino αυτός που τον θέλει έξω το καλοκαίρι

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο Isco λάμπει στις εντολές του Lopetegui είναι μια μεγάλη χάρη στο club του, γιατί όχι μόνο επανεκτιμάται, αλλά και τον βάζει στην αγορά, ο στόχος του Florentino Pérez για το επόμενο καλοκαίρι. Ο malagueño κι ο Gareth Bale είναι τη σήμερον ημέρα οι δύο παίκτες απ’τους οποίους μπορεί να πάρει περισσότερα χρήματα η Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει της προσπάθειας της υπογραφής του Neymar. Όπως είναι λογικό, και οι δύο ακούγονται για την Premier, αν κι εκεί ο Ουαλός έχει περισσότερους προορισμούς απ’τον Isco, τον οποίο συνδέουν με τη Manchester City λόγω της ύπαρξης του Pep Guardiola.

«Είναι ένας παίκτης που μου αρέσει, είναι της Μαδρίτης και θα μείνει εδώ», διαβεβαιώνει ο Ζιντάν, αν κι ο Γάλλος προσθέτει ότι θέλει «να συνεχίσουν όλοι». Το’γραψα πριν από περίπου δύο μήνες, όταν ο πρόεδρος της ACS έθεσε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα και βγήκαν πληροφορίες που επεσήμαναν ότι ο Zizouήθελε να πουλήσει τον Isco το καλοκαίρι. Ο λόγος ήταν ότι, πάντα υποτιθέμενα, ο Malagueño είχε απογοητεύσει τον προπονητή του, αν και ήδη τόνισα ότι πιθανότατα ήταν το αντίθετο.

Ακούγοντας το "22" μετά το Ισπανία-Αργεντινή πιστεύω ότι δεν μένουν αμφιβολίες ότι είναι έτσι, όσο κι αν ο προπονητής του λέει ότι "δεν είναι πρόβλημά του, σκοτώνεται πάντα, τρέχει, δίνει όλα όσα έχει. Θα υπάρχει πάντα ένας που δεν παίζει: ο Bale, ο Asensio, ο Lucas... ο Isco δεν είναι ένα πρόβλημα και δεν είμαι ενοχλημένος μαζί του". Ωστόσο, το κλειδί βρίσκεται στο ότι εκείνος που έχει χάσει την υπομονή μαζί του δεν είναι ο Ζιντάν, αλλά ο Florentino, του οποίου σίγουρα δεν του άρεσε η σουβλιά του Ανδαλουσιανού.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.