News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano προσφέρει την ενοχή του και 3,8 εκατομμύρια και η εφορία το απορρίπτει

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Του Joaquín Maroto

Δεν πρόσφερε μια λευκή επιταγή, αλλά ένα "ασήμαντο ποσό σε σχέση μ’αυτό που αξιώνεται. Πρέπει να πληρώσει τα πάντα, συν το πρόστιμο", διαβεβαιώνουν οι πηγές της έρευνας.



Η εφορία έχει απορρίψει την πρώτη συμφωνία συμμόρφωσης που τέθηκε απ’τον δικηγόρο του, José Antonio Choclán. «Ο Κριστιάνο δεν πρόσφερε μια λευκή επιταγή για να κλείσει μια συμφωνία, αλλά ένα ασήμαντο ποσό σε σχέση μ’αυτό που αξιώνεται» επιβεβαίωσαν πηγές της έρευνας που επικυρώνουν έτσι αυτό που δημοσιεύσαμε χθες στην As σε αποκλειστικότητα. Ο Choclán έχει προσφέρει για λογαριασμό του πελάτη του 3,8 εκατομμύρια και την παραδοχή της ενοχής του Κριστιάνο Ρονάλντο για να προσπαθήσει να σταματήσει την ποινική δίωξη κατά του Πορτογάλου, τον οποίο έχει καταγγέλλει η εφορία και η Δίωξη για μια υποτιθέμενη φορολογική απάτη 14.768.897,85 ευρώ. Η Φορολογική Υπηρεσία απαιτεί να επιστρέψει το πλήρες ποσό συν το αντίστοιχο πρόστιμο. Συνολικά, το αιτούμενο ποσό είναι 25.693.315,39 ευρώ.

Όπως είπε αυτή η εφημερίδα, το αποτέλεσμα της «υπόθεσης Xabi Alonso», για τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών ζητάει οκτώ χρόνια φυλάκισης για μια υποτιθέμενη φοροδιαφυγή 4,9 εκατομμυρίων, έχει κάνει ν’αλλάξει η στρατηγική του Πορτογάλου. «Ο Cristiano πρέπει να πληρώσει αυτό που του αξιώνεται συν το πρόστιμο, και κάνοντάς το αναλαμβάνει πια τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται», διαβεβαιώνουν πηγές απολύτου φερεγγυότητας που συμβουλεύτηκε αυτή η εφημερίδα. "Κι αν όχι, να δείξει μια απόφαση συμμόρφωσης στην οποία ο κατηγορούμενος δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα για τα οποία έχει ερευνηθεί". "Η άλλη επιλογή του είναι να περιμένει να δει αν το δικαστήριο βάλει την υπόθεση στο αρχείο ή, αντιθέτως, τον καθίσει στο σκαμνί και να κερδίσει τη δίκη".

Στην Φορολογική Υπηρεσία δεν έχει κάτσει καθόλου καλά που έχει διαρρεύσει ότι ο Cristiano είναι πρόθυμος να προσφέρει μια λευκή επιταγή. "Επειδή αυτό δεν είναι αλήθεια. Έχει προσφέρει ένα μικρό ποσό που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό με κανένα τρόπο", λένε πηγές της διαδικασίας που συμβουλεύτηκε αυτή την εφημερίδα. Ούτε και στην εφορία είναι ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι ο Choclán έχει καλέσει ως μάρτυρα της υπόθεσης την ερχόμενη Παρασκευή τον επικεφαλής της Διεθνούς Φορολογικής Υπηρεσίας, Néstor Carmona. Αυτή την Παρασκευή θα καταθέσει επίσης ως μάρτυρας ο Julio Senn, απ’το γραφείο του οποίου ολοκληρώθηκαν ορισμένες απ’τις δηλώσεις του παίκτη με τα δεδομένα που έστειλαν οι φορολογικοί του σύμβουλοι. Το ότι το σύμφωνο συμμόρφωσης του Cristiano, με τους όρους που αναφέρονται, ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία ήταν προφανές απ’τη στιγμή που η Caridad Gómez Mourelo, επικεφαλής επιθεωρήτρια των Φορολογικών Εγκλημάτων, δήλωσε για τον Πορτογάλο ενώπιον της Δικαστή Mónica Gómez Ferrer ότι «Έχουμε ανθρώπους στη φυλακή επειδή δεν πλήρωσαν 125.000 ευρώ».

Ο δικηγόρος του Κράτους που έχει την υπόθεση εκ μέρους της εφορίας, Edmundo Bal Francés, δεν έχει βγει απ’το σενάριο σε καμία στιγμή της διαδικασίας. «Είναι ένας υπάλληλος πολύ εξειδικευμένος, ειλικρινής και σκληρός. Φυσικά δεν θα δεχθεί ποτέ μια συμφωνία συμμόρφωσης από κανέναν που δεν δέχεται να πληρώσει τα φοροδιαφυγόντα συν το αντίστοιχο πρόστιμο», λένε οι πηγές της AS. Επιπλέον, στην περίπτωση αυτή, το σύμφωνο αυτό πρέπει στη συνέχεια να πάει στην εισαγγελία, υποχρεωμένη να ασκήσει δίωξη των εγκλημάτων απ’το Νόμο. «Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και στην περίπτωση μιας συμφωνίας, που θα’ταν πάντα μέγιστων κι όχι ελάχιστων, όπως αυτή που έχει θέσει ο Choclán, στη συνέχεια θα έμενε το δεύτερο μέρος που είναι να κλείσει η ποινή εφόσον αναληφθεί η απάτη. Ούτε κι αυτό θα’ναι εύκολο, και δεν χρειάζεται παρά να δούμε τα χρόνια φυλάκισης που ζητούν για τον Xabi Alonso για μια απάτη πέντε εκατομμυρίων, κι όχι δεκαπέντε».

Σ’αυτή την περίπτωση, η δικαστής που διευθύνει την υπόθεση Cristiano, Mónica Gómez Ferrer, μπορεί να κλείσει την εντολή την επόμενη Παρασκευή. Από εκεί και μετά η δικαστής έχει τρεις επιλογές: να διατάξει την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και να παραπέμψει την υπόθεση για εκδίκαση στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Μαδρίτης, ν’ανοίξει δίκη στο Δικαστήριο του Pozuelo ή να κλείσει την υπόθεση. Αν υπάρξει δίκη, ο Cristiano έχει δύο επιλογές: να κερδίσει ή να χάσει. Αν κερδίσει, θα ελευθερωθεί από όλες τις κατηγορίες, αν χάσει διακινδυνεύει μια πραγματική ποινή φυλάκισης. Σε κάθε περίπτωση, και τα δύο μέρη θα’χαν το δικαίωμα να προσφύγουν: εάν διαταχθεί να πάει στο αρχείο, το Υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να πάει σ’ένα ανώτερο δικαστήριο (όπως έκανε με τον Xabi Alonso), κι αν ο Κριστιάνο κηρυχθεί ένοχος θα μπορούσε επίσης να προσφύγει. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτό το σημείο της εντολής, το ψήφισμα θα δημοσιοποιηθεί πριν απ’τις 15 Ιουνίου, την ημερομηνία έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.