News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το μήνυμα του Florentino στον Cristiano: θα φύγεις όταν και για όπου λέει η Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Του Fermín De La Calle

Η Μαδρίτη δεν είναι διατεθειμένη να τον ανανεώσει

Ο Πορτογάλος επιθετικός ζει τη χειρότερη στιγμή του ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει τέσσερα γκολ στον πρώτο γύρο της Λίγκα, το χειρότερο νούμερό του από τότε που είναι madridista ποδοσφαιριστής



Ο Cristiano Ronaldo ζει τη χειρότερη στιγμή του ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος έχει τέσσερα γκολ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, το φτωχότερο νούμερό του φορώντας τη λευκή φανέλα. Μια έλλειψη ευστοχίας και γκολ λόγω των οποίων υποδεικνύεται μαζί με την κακή στιγμή του στο παιχνίδι. Αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κριστιάνο στη Μαδρίτη ξεπερνά την απόδοσή του στο γήπεδο: ο Πορτογάλος ήθελε πάντα να’ναι ο Messi του Bernabeu και στα γραφεία έχουν προτιμήσει να κάνουν τη διαφορά. Ο Πορτογάλος αναμένει μια παρόμοια αντιμετώπιση μ’αυτήν που έχει το αστέρι της Barcelona στην azulgrana ομάδα, τόσο στ’αποδυτήρια όσο και στη διοίκηση και στους οπαδούς, και στη σύγκριση μεταξύ των δύο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν βγαίνει πολύ καλά.

Αυτές τις στιγμές, ο Πορτογάλος έχει νομικά προβλήματα για μια υποτιθέμενη φορολογική απάτη, κάτι παρόμοιο μ’αυτό που συνέβη στον Αργεντινό, ο οποίος στο παρελθόν κατέληξε σε διακανονισμό με το Υπουργείο Οικονομικών και υποστηρίχθηκε απ’τη Barcelona. Ωστόσο, ο Cristiano αισθάνεται μόνος στην κατάσταση του με το δημόσιο ταμείο. Ο Πορτογάλος υποστηρίζει ότι δεν έχει φοροδιαφύγει και διατηρεί την αντιδικία του, το οποίο θα μπορούσε να συνεπάγεται ένα αστρονομικό πρόστιμο που θα’πρεπε ν’αναλάβει ο παίκτης. Αν η Barca υποστήριξε τον παίκτη της και του υπέγραψε ένα βελτιωμένο συμβόλαιο, ο Florentino Pérez έχει αποφασίσει να θέσει απόσταση μεταξύ του συλλόγου και του Ρονάλντο σ’αυτό το θέμα.

Ο Cristiano απαιτεί εδώ κι εβδομάδες μια βελτίωση της σύμβασης στην Ρεάλ Μαδρίτης, ώστε να ισοφαρίσει αυτό που παίρνει ο Messi μετά τη νέα συμφωνία του (40 εκατομμύρια καθαρά). Αλλά ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει δώσει σημασία στο αίτημα για βελτίωση του Πορτογάλου, όσο κι αν ακόμα κι ο Ζιντάν έχει τοποθετηθεί στο πλευρό του παίκτη. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατανοεί ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα είναι θέμα του παίκτη και των εκπροσώπων του, εκτός απ’το ότι θεωρεί καλή την σύμβαση του Πορτογάλου. Το 2016 υπέγραψε μια επέκταση έως το 2021, όταν θα’ναι 36 ετών, για 21 εκατομμύρια καθαρά ανά σεζόν.



Στην επιχείρηση Neymar και PSG

Μπροστά σ’αυτή τη θέση της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Cristiano έχει διαρρεύσει στ’αποδυτήρια ότι το επόμενο καλοκαίρι θέλει να πάει στη Manchester United. Κάτι που έχει ήδη σχολιάσει σε προηγούμενες περιπτώσεις. Αλλά ο Florentino Pérez έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν θ’αλλάξει τη θέση του σχετικά με τον παίκτη. Ο πρόεδρος έχει προειδοποιήσει ότι ο Cristiano έχει υπογράψει μια σύμβαση κι ότι θα την τηρήσει πάντα εφόσον ενδιαφέρει τη Μαδρίτη, εκτός απ’το να υπογραμμίσει ότι θα φύγει μόνο και για όπου αποφασίσει ο σύλλογος ότι πρέπει να πάει. Μάλιστα, ο Florentino εξετάζει το ενδεχόμενο να τον συμπεριλάβει στην επιχείρηση της υπογραφής του Neymar αν ο πρόεδρος της PSG, Nasser Al-Khelaifi, ενδιαφερόταν ν’αποκτήσει τις υπηρεσίες του Ρονάλντο.

Ο Cristiano, ο οποίος έφτασε στην Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιούνιο του 2009, είναι πια ένας παίκτης αποσβησμένος με το παραπάνω τόσο αθλητικά όσο και οικονομικά, κι έτσι έχει ενημερώσει ο πρόεδρος το διοικητικό του συμβούλιο, σε περίπτωση που υπήρχε κάποιος σκεπτικιστής... Γι’αυτό, η Μαδρίτη δεν είναι διατεθειμένη να ξοδέψει περισσότερα χρήματα στον μισθό του, ακριβώς τώρα που έχοντας περάσει τα τριάντα το ποδόσφαιρό του έχει χάσει αποτελεσματικότητα μπροστά απ’το τέρμα και στην ταχύτητα. Η απόφαση του Florentino είναι σταθερή κι ο παίκτης ξέρει ότι δεν θα ενδώσει παρά τις πιέσεις του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια τριβή μεταξύ των δύο. Σε μια απ’τις πρώτες ανανεώσεις, ο Cristiano απαίτησε ένα βελτιωμένο συμβόλαιο και μπροστά στην άρνηση του προέδρου απείλησε ν’αποχωρήσει, ακριβώς όπως και τώρα. Η απάντηση του Pérez ήταν πειστική: «Αν θέλεις να φύγεις, φέρε μου τα χρήματά της ρήτρας σου και μ’αυτά τα χρήματα θα υπογράψω τον Μέσι». Ο Cristiano το κατανόησε εκείνο ως μια προσωπική προσβολή, δεδομένης της αντιπαλότητας του με τον azulgrana, κι από τότε η σχέση με τον Florentino έχει υπάρξει απομακρυσμένη. Στο σημείο που όταν μπόρεσε πήρε τα δικαιώματα της εικόνας του για την Ασία απ’το σύλλογο και παραχώρησε την εκμετάλλευσή τους στον Peter Lim, φίλο του Jorge Mendes και ιδιοκτήτη της Βαλένθια. Κάτι που εξόργισε, και πολύ, τον λευκό πρόεδρο.

Αυτή τη φορά, ο Cristiano φαίνεται ν’απειλείται από ένα σοβαρό πρόστιμο του Υπουργείου Οικονομικών και αισθάνεται ότι, μακριά απ’το να τον υποστηρίζει, όπως έκανε η Barca με τον Μέσι, η Ρεάλ Μαδρίτης τον έχει εγκαταλείψει. Εξ ου ο θυμός του και το μήνυμά του στ’αποδυτήρια για την αναχώρησή του στην United το καλοκαίρι. Το πρόβλημά του είναι ότι θα φύγει μόνο αν θέλει ο Florentino και θα το κάνει για όπου πει το club. Ο Ρονάλντο, χωρίς γκολ, στοχοποιημένος απ’το Υπουργείο Οικονομικών κι αντιμέτωπος με τον πρόεδρο, περνάει τη χειρότερη στιγμή του ως madridista παίκτης. Και στα λευκά αποδυτήρια κανείς πια δεν παίρνει σοβαρά τις απειλές του Ρονάλντο...


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.