News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το «galáctico» συμβόλαιο του Zidane ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια €

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Του Ramón Fuentes

Ο προπονητής παίρνει 10 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά σεζόν στη νέα του σύμβαση μέχρι το τέλος της σεζόν 2019-2020.



Την περασμένη Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, ανακοινώσαμε στις αρχές του πρωινού στην εφημερίδα AS ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε πληρώσει μόλις μία ημέρα πριν το πρώτο μέρος του μισθού που αντιστοιχεί στη φετινή σεζόν 2017-2018. Συμπεριλαμβανομένου επίσης και του προπονητικού επιτελείου του πρώτου ρόστερ.

Ήταν ήδη αυτόν τον Ιανουάριο όταν ο Zinedine Zidane έχει λάβει τις οικονομικές συνθήκες της νέας σύμβασής του που ανανεώθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Συμφωνία που υπογράφηκε αρχικά στις πρώτες μέρες του Μαΐου του 2016 όταν ο Ζιντάν ανέλαβε υπεύθυνος για το πρώτο ρόστερ αντί για τον Rafael Benítez.

Η επέκταση, η οποία περιελάμβανε τρία ακόμα χρόνια συμβολαίου μέχρι το τέλος της σεζόν 2019-2020, ερχόταν συνοδευόμενη από μια σημαντική αύξηση των αποδοχών του. Λοιπόν, όπως έχουμε μπορέσει να μάθουμε στην εφημερίδα AS, οι όροι αυτής της νέας σύμβασης του Zidane είναι πρακτικά galácticos. Επειδή ο Γάλλος προπονητής παίρνει επί του παρόντος 10 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κι όχι 8,5 όπως σχολιάστηκε στο παρελθόν. Δηλαδή περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ μικτά ανά σεζόν. Αριθμοί που ανταποκρίνονται στα επιτεύγματα που έχει πετύχει σ’αυτά τα δύο χρόνια, όπου έχει πάρει οκτώ απ’τους δέκα τίτλους που έχει παίξει ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αριθμοί που επιπλέον έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ με αφορμή αυτή την πρώτη πληρωμή του μισθού αυτής της σεζόν 2017-2018. Έτσι ο Γάλλος εισέπραξε αυτήν την περασμένη Πέμπτη τον ανεκτίμητο μισθό των 5 εκατομμυρίων ευρώ καθαρά· με τα υπόλοιπα πέντε εκατομμύρια να απομένουν στη δεύτερη ημερομηνία πληρωμής του μισθού που έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Ιούλιο. Επιπλέον, όπως έχουμε μπορέσει να μάθουμε στην εφημερίδα AS, η βελτίωση της σύμβασης του Γάλλου προπονητή είναι διπλάσια απ’τα νούμερα που είχε στην προηγούμενη συμφωνία του με την Ρεάλ Μαδρίτης, γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά σεζόν.

Αυτή η κατάσταση δεν αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα για τον Γάλλο προπονητή που έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν τελειώσει αυτή η σεζόν. Έτσι άφησε να πέσει στην εμφάνισή του την ημέρα που έκλεινε δύο χρόνια στην θέση: «Το λυπηρό είναι ότι εδώ δεν ξέρεις. Θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε και πάλι. Είναι αυτό που με ενθαρρύνει. Δεν βλέπω πιο πέρα ​​απ’τους έξι μήνες που έχω μπροστά». Κάτι στο οποίο επέμεινε ξανά λεπτά αργότερα: "Έχω δύο χρόνια στη θέση και τώρα θα ξεκινήσω το τρίτο έτος μου. Κι ό, τι κι αν συμβεί στο τέλος της σεζόν, θα’χουν περάσει δυόμισι. Τον Ιούνιο θα δούμε τι συμβαίνει".

Όπως έχουμε μπορέσει να μάθουμε στην εφημερίδα AS, ο Ζιντάν είναι ήρεμος γιατί γνωρίζει ότι απομένουν πολλοί μήνες μπροστά. Αν έρθει η υπόθεση δεν θα’χε κανένα πρόβλημα να παραιτηθεί απ’το πόστο, όπως ενημέρωσαν οι συνάδελφοί μας του Telemadrid την περασμένη Παρασκευή, κι απ’τα 20 εκατομμύρια του συμβολαίου του για τα άλλα δύο χρόνια που θα του απέμεναν ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε περίπτωση άμεσης παραιτήσεως, και λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της madridista ομάδας, θα μιλούσαμε πρακτικά για 25 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός απ’τα 20 εκατομμύρια για τις δύο σεζόν, το τμήμα που αντιστοιχεί στην τρέχουσα σεζόν 2017-2018. Το έκανε ήδη ως παίκτης όταν παραιτήθηκε απ’το τελευταίο έτος του με την Ρεάλ Μαδρίτης ευρισκόμενος τότε στον μισθό των 6 εκατομμυρίων ευρώ καθαρά ανά σεζόν.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.