News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Λύσεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Του Rubén Jiménez

Ποιες τακτικές αλλαγές μπορεί να κάνει ο Zidane;



Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται μια αλλαγή. 19 βαθμούς πίσω απ’τη Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, με μια αυξανόμενη αίσθηση της κατάθλιψης και την επίσκεψη της Παρί Σεν Ζερμέν στο Μπερναμπέου μετά από ένα μήνα, ο Ζιντάν πρέπει να πειράξει κάτι στο σύστημά του που να πάψει να μετατρέπει την ομάδα του σε προβλέψιμη, που να της ξαναδώσει τη χαμένη σπίθα και να της επιτρέψει να παλέψει για τους δύο τίτλους που έχει ακόμα στη φετινή σεζόν.

Αλλά τι αλλαγές μπορεί να κάνει ο Zidane; Λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη εμπειρία και τα προηγούμενα, δεν γίνεται να περιμένουμε μια επανάσταση του Γάλλου προπονητή. Και ίσως επίσης να μην ήταν αυτή η λύση. Με μόνο κανά δυο κινήσεις γίνεται να πλυθεί το πρόσωπο σ’ένα μαυροπίνακα που διατρέχει τον κίνδυνο σκουριάς.



Asensio στον Casemiro και υψηλή πίεση

Χωρίς τον Casemiro και με τον Asensio, η Μαδρίτη θα’κανε ενστικτωδώς ένα βήμα μπροστά στην πίεση και στη δημιουργία, εκτός απ’το να κερδίσει ταχύτητα για την επίθεση. Η καλύτερη έκδοση της λευκής ομάδας αυτή τη σεζόν έχει φανεί στο δεύτερο σκέλος του Supercopa και στη μονομαχία του πρωταθλήματος κατά της Σεβίλλης. Και στις δύο μονομαχίες ο Asensio ήταν στην εντεκάδα κι ο Casemiro όχι. Η υψηλή πίεση έπνιξε τη Barcelona και τους hispalenses και το αίσθημα της κυριαρχίας και του καλού παιχνιδιού ήταν εξαιρετικό.



Τρεις στόπερ και μπακ χαφ

Είναι σαφές ότι η πλάτη των μπακ, ειδικά αυτή του Marcelo, εξακολουθεί να’ναι μια τρύπα απ’την οποία τρυπώνουν οι αντίπαλοι. Ένας πονοκέφαλος για έναν Ζιντάν που θα μπορούσε να ενισχύσει την άμυνά του με τρεις στόπερ και ν’αφήσει περισσότερη ελευθερία επίθεσης στον Carvajal και στον Βραζιλιάνο. Ένα πείραμα που δοκίμασε ήδη το περασμένο έτος και που θα μπορούσε να’χει ως πρωταγωνιστή έναν τρίτο στόπερ, όπως τον Nacho, μαζί με τους Varane και Ράμος, ή τον ίδιο τον Casemiro, που γνωρίζει ήδη αυτή τη λειτουργία.



Επαναφορά του BBC

Ο Benzema επιστρέφει και, παρά τη χαμηλή του απόδοση και το γεγονός ότι επιστρέφει μετά από τραυματισμό, φαίνεται δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο Zidane θ’άφήσει στον πάγκο τον συμπατριώτη του. Θα επιστρέψει το BBC; Εκείνο το BBC που πετούσε και σκόραρε; Πάει πολύς καιρός από τότε που τα τρία συστατικά του έπαιξαν μαζί κι έχει υπάρξει τόσο φτωχή η ατομική τους συμβολή ώστε η σκέψη για μια «επανένωση» δεν ενθουσιάζει τον madridismo. Αλλά ίσως η λύση να’ναι η πιο απλή. Πίσω σε ό, τι δούλεψε. Πίστη στο ότι θα λειτουργήσει ξανά.



4-2-3-1 και παιχνίδι με εξτρέμ


Ο Λούκας είναι ένας απ’τους λίγους «αξιέπαινους» που ανταποκρίνεται στα παιχνίδια που του δίνει ο Ζιντάν. Κι ενόψει του ότι η λευκή δημιουργικότητα στην επίθεση περιορίζεται σ’έναν βομβαρδισμό με κορεσμό από σέντρες στην περιοχή, γιατί να μην καθορίσουμε αυτό το παιχνίδι απ’τον μαυροπίνακα; Lucas και Bale, με ψυχή εξτρέμ, θα έδιναν στην Ρεάλ Μαδρίτης ένα βάθος που δεν βρίσκει στο εσωτερικό παιχνίδι. Και με τον Κριστιάνο ως '9', ως εκτελεστή, ίσως η πυρίτιδα και οι αριθμοί του να επέστρεφαν σ’αυτούς του παρελθόντος.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.