News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεχνάει το επικό: ούτε ένα γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά (στην Liga)

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Του Ruben Rodríguez

Έχει χάσει οκτώ βαθμούς σ’αυτό κομμάτι του αγώνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ζει μια άνετη σεζόν. Όχι μάταια, έχει «ξεχάσει» ακόμη κι ένα απ’τα βασικά χαρακτηριστικά του DNA της: να παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα



Δεκαεννέα βαθμοί: αυτή είναι η απόσταση της Ρεάλ Μαδρίτης, νυν πρωταθλήτρια της Λίγκα και του Champions League, με τη Barcelona στο πρωτάθλημα. Με μόνο το μισό πρωτάθλημα να’χει διεξαχθεί, το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν έχει χάσει κάτι περισσότερο από έναν βαθμό για κάθε παιχνίδι που έπαιξε, -υπενθυμίζουμε ότι έχει ένα ματς λιγότερο-, αφήνοντας κάποιες πολύ μακρινές αισθήσεις απ’αυτές που πρόσφερε στις τελευταίες σεζόν. Ίσως, η «βενζίνη» των παικτών έχει πολύ σχέση μ’αυτό.

Είναι αλήθεια ότι φέτος οι παίκτες της λευκής ομάδας αντιμετωπίζουν μια μακρά σεζόν. Την ξεκίνησαν με τη διεκδίκηση -και την επίτευξη των τίτλων- του Supercopa Ευρώπης και του Supercopa Ισπανίας, το οποίο ανάγκασε την ομάδα να προετοιμαστεί σωματικά από πολύ νωρίς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Δεκέμβριο έπρεπε να παίξουν το Mundial Συλλόγων -έναν ακόμα τίτλο για τους λευκούς- κι ότι στο τέλος της σεζόν υπάρχει Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν προφανές ότι το ρόστερ μπορούσε να περάσει μια κοιλιά.

Αλλά αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν να αφήσει η ομάδα τις αισθήσεις που προσφέρει. Μπορούσαμε να διαισθανθούμε μια λογική κάμψη πριν απ’τα Χριστούγεννα, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σ’αυτό το στάδιο της σεζόν η Μαδρίτη θα’ταν πιο κοντά στην πτώση παρά στην κορυφή. Πολλές μπορεί να’ναι οι αιτίες που έχουν συμβάλλει σ’αυτό το πρόβλημα, αλλά υπάρχει μια που γίνεται όλο και πιο εμφανής με το πέρασμα των αγώνων. Στη Liga, η Μαδρίτη έχει χάσει ένα απ’τα χαρακτηριστικά της: το σκοράρισμα στα τελευταία λεπτά.

Ενώ στο Copa και στο Champions League έχει συμβεί, στο πρωτάθλημα οι λευκοί έχουν πάψει να’ναι τρομεροί στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ένα χαρακτηριστικό που καταγράφεται στο λευκό DNA. Φέτος, έχουν υπάρξει ανίκανοι να σκοράρουν μετά το 85ο  λεπτό στα 18 παιχνίδια του πρωταθλήματος, κάτι που, χωρίς να πάμε παραπέρα, την περασμένη σεζόν μετατράπηκε σχεδόν σε μια σταθερά. Φέτος, αντίθετα, έχουν μετατραπεί σε μια αδύναμη ομάδα στη «ζώνη Cesarini».

Μέχρι στιγμής φέτος, η ομάδα του Zidane έχει σκοράρει 23 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έναντι μόνο 9 που έχει βάλει στο δεύτερο ημίχρονο. Ή, μ’άλλα λόγια, το 71,8% των γκολ τα βάζει στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, αλλά η ανικανότητά της να κλείνει τους αγώνες την κάνει να υποφέρει στο τελικό κομμάτι. Τόσο ώστε όταν χρειάζεται περισσότερη ώθηση για να γυρίσει ένα σκορ, δίνει την αίσθηση ότι η ομάδα είναι λιωμένη και χωρίς την απαραίτητη δύναμη για να δώσει ένα χτύπημα στο τραπέζι.

Χωρίς να πάμε παραπέρα, την περασμένη σεζόν έβαλε 11 γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά του παιχνιδιού, έναντι των 12 που σκόραρε στην 2015-16 και στην 2014-15 ή των 14ων στην 2013-14. Κι αυτή τη σεζόν; Μηδέν, ούτε ένα γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά των 18 αγώνων της Liga. Αντίθετα, σ’αυτό το κομμάτι η Μαδρίτη έχει χάσει οκτώ βαθμούς: εναντίον της Μπέτις (0-1, λεπτό 94'), εναντίον της Βιγιαρεάλ (0-1, λεπτό 88') κι εναντίον της Θέλτα (2-2, λεπτό 85'). Φέτος, οι λευκοί δεν έχουν εγγραφεί στο επικό καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν.


Προφανώς, είναι πολλοί οι παράγοντες που έχουν προκαλέσει να’χει χαθεί η Liga για το σύνολο του Santiago Bernabeu κατά την άφιξή της στο μέσο της, αλλά δεν είναι λιγότερο αλήθεια ότι η τύχη δεν συνοδεύει την ομάδα σε συγκεκριμένες στιγμές. Όπως και να’χει, φέτος ελάχιστα έχει μπορέσει να συντονιστεί στο "Hasta el final, vamos Real". Φυσικά, οι λευκοί έχουν περιθώρια βελτίωσης και ποιος ξέρει αν στο τέλος της σεζόν μιλάμε για ένα ιστορικό έτος στο οποίο η Μαδρίτη έχει σηκώσει πέντε τίτλους...


Η σελίδα της στήλης στο facebook:




Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.