News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα Big Data του derbi madrileño: τα αδύναμα σημεία των Atlético και Ρεάλ Μαδρίτης

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Του Lorenzo Lara

Το πρώτο του Wanda Metropolitano

Atlético de Madrid και Ρεάλ Μαδρίτης γνωρίζονται τέλεια. Έχοντας παίξει 20 derbis τα τελευταία τέσσερα χρόνια μεταξύ Liga, Champions League, Supercopa και Copa del Rey, δεν υπάρχει περιθώριο για εκπλήξεις. Ο Diego Pablo Simeone γνωρίζει τέλεια πού βρίσκονται οι κίνδυνοι της Ρεάλ Μαδρίτης κι ο Zinedine Zidane έχει ξεκάθαρους αυτούς της Atlético.

Περιμένοντας τον Griezmann και τον Cristiano

Είναι οι πιο καθοριστικοί παίκτες των δύο ομάδων κι όλα τα βλέμματα θα’ναι πάνω τους. Ωστόσο, δεν έχουν αρχίσει καλά τη σεζόν. Ο Γάλλος έχει βάλει μόνο τρία γκολ αυτή τη σεζόν. Δύο στη Liga κι ένα στο Champions League. Η επιθετική του απόδοση απέχει πολύ απ’την επιθυμητή. Έχει εκτελέσει 15 φορές στο στόχο κι έχει βάλει μόνο τρία γκολ. Η αποτελεσματικότητά του είναι στο 20%. Το χειρότερο από όλα είναι ότι έχει επτά παιχνίδια χωρίς να σκοράρει. Η ξηρασία του Γάλλου στο σκοράρισμα φτάνει πια τα 647 λεπτά.

Οι αριθμοί του Cristiano είναι κάπως καλύτεροι απ’του Antoine. Ο αριθμός των γκολ του ανέρχεται σε οκτώ, αλλά μόνο ένα απ’αυτά το΄βαλε στο πρωτάθλημα. Μετρά 275 λεπτά χωρίς να σκοράρει σ’αυτήν την διοργάνωση. Ωστόσο η Atlético έρχεται πολύ καλά στον Πορτογάλο. Είναι η δεύτερη ομάδα στην οποία έχει βάλει τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του (21) κι έχει βάλει δύο ντομπλέτες και τρία χατ τρικ εναντίον της. Δύο απ’αυτά την περασμένη σεζόν, ένα στο πρωτάθλημα κι ένα στο Champions League.

Έτσι σκοράρουν κι έτσι δέχονται

Σήμερα τίθενται αντιμέτωπες δύο εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες παιχνιδιού. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει δεχτεί 10 γκολ στους 16 αγώνες που έχει παίξει, αλλά μόνο σε δύο δέχτηκε περισσότερα από ένα, με τη Χιρόνα και την Τσέλσι, δύο σε κάθε έναν. Ο Oblak έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε επτά αναμετρήσεις. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα τεστάρει αυτό το σιδερένιο σύστημα. Το λευκό σύνολο έχει παίξει 19 παιχνίδια κι έμεινε στο μηδέν μόνο σ’ένα, εναντίον της Betis. Στο υπόλοιπο των αναμετρήσεων βρήκε τέρμα με ευκολία. Ο μέσος όρος της σε γκολ τη φετινή σεζόν είναι άνω των δύο γκολ ανά παιχνίδι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει δυσκολίες στο να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Έχει 39 γκολ, 34 εξ αυτών μέσα απ’την αντίπαλη περιοχή και 5 με μακρινό σουτ. Η rojiblanca παραγωγή είναι μικρή. Έχει 19 γκολ, αλλά απ’τις 29 Σεπτεμβρίου, δεν καταφέρνει να σκοράρει περισσότερο από ένα γκολ στους αγώνες της. Φυσικά, έχει σκοράρει στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις της.

Τα αδύναμα σημεία

Η Atlético είναι μια ομάδα που χαρακτηρίζεται απ’την αμυντική της σταθερότητα. Ωστόσο, φέτος δείχνει ιδιαίτερα εύθραυστη στην αναχαίτηση του εναέριου παιχνιδιού. 7 απ’τα 10 γκολ που έχει δεχτεί τη φετινή σεζόν έχουν έρθει απ’το κεφάλι, το οποίο την μετατρέπει στην ομάδα απ’τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα που έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ μ’αυτόν τον τρόπο, μαζί με την Watford. Ο Simeone είχε δουλειά κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας διακοπής για τις εθνικές.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποφέρει όταν ο αντίπαλος είναι ικανός να κυκλοφορήσει τη μπάλα γρήγορα. Το σαφέστερο παράδειγμα είναι η φάση που προκάλεσε το γκολ της Μπέτις στο Bernabéu. Απ’τα 17 γκολ που έχει δεχτεί η Ρεάλ Μαδρίτης, μόνο δύο ήταν από ατομική φάση, τρία τα δέχτηκε από το σημείο του πέναλτι και 12 από ασίστ μετά από παιχνίδι.

Οι πιο αποτελεσματικοί παίκτες

Δεν είναι τα πρώτα ξίφη στις αντίστοιχες ομάδες τους, αλλά μέχρι στιγμής φέτος η συμβολή τους είναι εξαιρετική. Στην Ατλέτικο, ο άνθρωπος της στιγμής είναι ο Thomas Partey. Ο Γκανέζος έχει εκτελέσει τέσσερις φορές στο τέρμα κι έχει σκοράρει τέσσερα γκολ, τα δύο τελευταία συνεχόμενα ενάντια σε Qarabag και Deportivo La Coruña. Αποτελεσματικότητα 100%. Στην Ρεάλ Μαδρίτης ο πιο αποτελεσματικός παίκτης είναι ο Dani Ceballos. Έχει πάρει πολύ λίγα λεπτά, αλλά απ’τις τρεις εκτελέσεις του οι δύο κατέληξαν στα δίχτυα. Τον ακολουθεί ο Asensio μένα 38% ευστοχίας.

Ωστόσο, και οι δύο σήμερα θα’ναι αναπληρωματικοί. Απ’τους βασικούς της madridista ομάδας, ο Casemiro είναι αυτός που έχει την καλύτερη αποτελεσματικότητα μπροστά στον στόχο, μ’ένα 33%. Πίσω απ’τον Βραζιλιάνο είναι ο Cristiano, μ’ένα 29% και πολύ πιο πίσω ο Benzema, μ’ένα 16%.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.