News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκει στην Κύπρο μια διαδρομή διαφυγής απ’όλα τα δεινά της

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Του Jesus Garrido

Ντομπλέτες των Κριστιάνο και Μπενζεμά

Δεν θα μπορούσε να’ταν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ένα τέτοιο πρόβλημα, τόσο σοβαρό με το γκολ. Πώς να’ταν έτσι; Αυτά που δεν μπήκαν πριν, μπήκαν στην Κύπρο. Ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε όλα τα σπασμένα πιάτα

Η λογική μας λέει ότι η συγκέντρωση καλών παικτών θα’πρεπε να’ναι συνώνυμο του καλού ποδοσφαίρου. Δεν συμβαίνει πάντοτε, επειδή της Μαδρίτης τελευταία της έχει βγει περισσότερο βάτραχος παρά πρίγκιπας. Αλλά οι πιθανότητες να’ναι έτσι αυξάνονται εάν παίζουν οι καλοί, περισσότερο εάν ο αντίπαλος, προφανώς, είναι πολύ χειρότερος από σένα. Modric, Asensio, Benzema, Cristiano... Στο απλούστερο παιχνίδι της σεζόν όλα πήγαν καλά, ακόμα κι αυτό που δεν έβγαινε πια σχεδόν ποτέ, όπως οι στημένες φάσεις, όπως τα γκολ με κεφαλιά, όπως τα ριμπάουντ. Μέσω όλων αυτών η Μαδρίτη έβαλε όλα τα γκολ που της έμειναν στον καταψύκτη όλες τις προηγούμενες φορές που βγήκε για κραιπάλη.

Ξεκάθαρα έπρεπε να συμβεί. Δεν θα μπορούσε να’ταν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ένα τέτοιο πρόβλημα, τόσο σοβαρό με το γκολ. Πώς να’ταν έτσι; Ίσως μόνο η PSG να’χει μια επίθεση τόσο ισχυρή όσο οι λευκοί και φέτος φαινόταν αποσυνδεδεμένη, σβησμένη. Μερικές φορές κέρδιζε, φυσικά, επειδή τα γκολ πέφτουν ώριμα, δεν μπορεί να γίνει το αντίθετο μ’αυτό που υπάρχει μπροστά. Αλλά σε στοχοποιημένες μέρες, της κόστιζε πάρα πολύ να σκοράρει, υπέφερε ακόμα και για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Αυτά που δεν μπήκαν πριν, μπήκαν στην Κύπρο. Τι έφταιγαν αυτοί του ΑΠΟΕΛ; Δεν έφταιγαν, αλλά κάποιος έπρεπε να πληρώσει για όλα όσα υπέφεραν πριν οι λευκοί.

Όπως έπρεπε να’ναι ο αγώνας έτσι ώστε να σκοράρει ακόμα κι ο Cristiano. Όχι ένα, αλλά δύο τα γκολ που έβαλε. Αυτός ο παίκτης που είναι τώρα τόσο μακριά απ’την πληρότητά του που δεν τη βλέπει ούτε από μακριά. Επίσης κι ο Benzema, τον οποίο θα δούμε στον επόμενο αγώνα εναντίον της Μάλαγα αν το Bernabéu συνεχίζει να του υπενθυμίζει την άσχημη σεζόν του ή οι αν αυτά τα δύο γκολ βοηθήσουν στην ανακούφιση της έντασης. Ήταν μια μέρα για ν’ανακαλυφθεί εκ νέου. Η Μαδρίτη ξέρει πως παίζει, είναι μέσα στο υποσυνείδητό της μετά από σχεδόν δύο χρόνια υπό την ηγεσία του Zidane, ο οποίος κληρονόμησε μαθήματα που έχουν ήδη διδαχθεί απ’τον Ancelotti. Το έχει εκεί, στη μνήμη, πρέπει απλά να σκάψει και να βρει τον δρόμο.


Είναι όπως συμβαίνει στον Luka Modric. Δεν είναι στην καλύτερη σωματική του κατάσταση, και επομένως, του επηρεάζει την απόδοσή του, αλλά ξέρει να παίζει καλύτερα απ’τους περισσότερους παίκτες που έχουν υπάρξει. Φυσικά, ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι ένας αντίπαλος που μπορεί να συγκριθεί σε κάτι με τον δις πρωταθλητή Ευρώπης, στην πραγματικότητα ούτε στο παραμικρό, το οποίο δεν εμποδίζει έναν παίκτη σαν τον Modric να ξεχωρίσει, αισθάνεται και πάλι καλά με το ποδόσφαιρο του και το απολαμβάνει στο γήπεδο. Το golazo του είναι περιστασιακό, ο αγώνας του όχι, αν και φυσικά το να σκοράρει βοηθάει. Το πρώτο του γκολ αυτή τη σεζόν, το πρώτο του γκολ με το '10' στην πλάτη, το νούμερο που τον αντιπροσωπεύει.

Ο Ζιντάν κατανόησε το παιχνίδι ως έναν τρόπο να διασκεδάσει τους παίκτες του και να τους βγάλει απ’το μυαλό όλα τα αρνητικά αποτελέσματα που έχουν πάρει τον τελευταίο μήνα, τα οποία τους έχουν απομακρύνει τόσο απ’την πρώτη θέση της Liga όσο και του Champions League. Ένωσε ταλέντο, αφαίρεσε δύναμη. Kroos και Modric χωρίς τον Casemiro σ’άλλες περιπτώσεις ακούγεται επικίνδυνο, πάνω απ’όλα αν ο αναπληρωματικός του Βραζιλιάνου δεν είναι ο Kovacic, φυσικά ενάντια στην ομάδα της Λευκωσίας οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά μάλλον είναι λίγες. Δεν υπήρχαν πολύ σκληρές αμυντικές υποχρεώσεις, οπότε η μπάλα θα ήταν δικιά τους. Δημιουργούν παιχνίδι, προσεγγίζουν το αντίπαλο τέρμα και, αν γίνεται, σκοράρουν. Όσες περισσότερες δοκιμές, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες να σκοράρεις.

Ένας απ’τους άνδρες που είχαν παρατηρήσει αυτές τις εβδομάδες της πτώσης ήταν ο Marco Asensio. Παρατηρούνταν λιγότερο απ’τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, δεν είναι πάντα στο γήπεδο και στις εμφανίσεις του συνήθως σκοράρει. Ο Asensio του Αυγούστου επέστρεψε στην Κύπρο, σα να’χε περάσει μια χρονική πύλη και να τον μετέφερε στη Λευκωσία το Νοέμβριο του 2017, αν και στο «Υπουργείο» λένε ότι δεν γίνεται να ταξιδέψεις στο μέλλον. Δεν απαιτεί πολλές λεπτομέρειες για να φτάσει στο σημείο του, χρειάζεται μόνο γαλόνια, και φυσικά μπάλες. Ο Ζιντάν του έδωσε το κουμάντο στη θέση κι ο Asensio οργάνωσε.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.