News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Tottenham 1-1

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία, αν έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε κάποιος, αυτή ήταν η Ρεάλ. Στο θέμα της πρόκρισης, αυτή που βρίσκεται πλέον στο χείλος του αποκλεισμού, είναι η Ντόρτμουντ. Με δεδομένο ότι Ρεάλ και Τότεναμ θα πάρουν το παιχνίδι τους με τον ΑΠΟΕΛ, αν το μεταξύ τους παιχνίδι στο Λονδίνο έρθει ισόπαλο, τότε η Ντόρτμουντ είναι έξω. Ακόμα κι αν υπάρξει νικητής, τα πράγματα για τους Γερμανούς είναι δύσκολα. Από’κει και πέρα, για την πρωτιά υπάρχει ακόμα δρόμος. 

Η Ρεάλ είχε την πρωτοβουλία, είχε την κατοχή (66.4%), πράγματα τα οποία βλέπουμε και θα βλέπουμε φέτος απ’αυτήν. Και είχε και τις περισσότερες ευκαιρίες. Πρώτη και ανεπανάληπτη μόλις στο ξεκίνημα όταν μετά από γύρισμα του Άσχραφ, ο Ρονάλντο έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο κάθετο, και στην επαναφορά ο Μπενζεμά προς κενής εστίας την έστειλε έξω, είχε το σουτ του Ρονάλντο από γωνιακή θέση, μετά από συνδυασμό με τον Μπενζεμά, που πέρασε μόλις άουτ, είχε την προσπάθεια του Ίσκο που έδιωξε ο Dier, και το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε. Η Τότεναμ είχε την κεφαλιά του Κέιν που έδιωξε ο Νάβας με μεγάλη επέμβαση, και το αυτογκόλ του Βαράν, σε μια φάση που ο Κασεμίρο απέτυχε να κόψει, ο Μαρσέλο πιάστηκε εκτός θέσης κι ο Aurier έκανε ανενόχλητος τη σέντρα.

Στο δεύτερο μέρος οι λευκοί είχαν την κεφαλιά του Μπενζεμά μετά από σέντρα του Κασεμίρο, όπου ο Γιορίς κάνει την επέμβαση του αγώνα, είχαν το σουτ του Ρονάλντο από γωνία, μετά από σέντρα του Κασεμίρο, όπου ο Γιορίς κάνει άλλη μια μεγάλη επέμβαση, και την επέλαση του Πορτογάλου, που ξέφυγε από τρεις παίκτες, κι έκανε το σουτ με το αριστερό, που έβγαλε εύκολα ο Γιορίς. Οι Άγγλοι είχαν δυο μεγάλες απανωτές ευκαιρίες, πρώτα στο 70’, στη μεγαλύτερη στιγμή τους μετά το αυτογκόλ, όταν η λευκή άμυνα πιάστηκε ανοργάνωτη κι ο Νάβας έκανε μεγάλη επέμβαση στο τετ α τετ με τον Κέιν, και δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρσέλο βρέθηκε εκτός θέσης, ο Έριξεν μπήκε από δεξιά, και το πλασέ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Δημιουργικά, το κέντρο έκανε μεγάλο ματς, ήταν η γραμμή που ξεχώρισε. Κυρίως οι Κρος και Ίσκο. Ο malagueno θα μπορούσε να’χει και πιο εύστοχες σέντρες και επιλογές. Σ’όλο αυτό συμμετείχε κι ο Κασεμίρο, ο οποίος θα μπορούσε να΄χε μετρήσει και ασίστ, αν ήταν πιο εύστοχοι οι συμπαίκτες του, κι ο οποίος αμυντικά έχασε κάποιες μονομαχίες. Ο Ρονάλντο στάθηκε άτυχος στο δοκάρι κι από’κει και πέρα δεν βρήκε άλλη παρόμοια ευκαιρία. Είχε το τετ α τετ στο δεύτερο μέρος, στο οποίο βγήκε οφσάιντ, ενώ μπορεί και να μην ήταν, και στο οποίο η επιλογή του ήταν τραγική, αλλά η φάση κρίθηκε άκυρη. 

Ο Μπενζεμά, συνδυαστικά έκανε μεγάλο παιχνίδι με όλους τους μέσους. Αποκορύφωμα η φάση που κερδίζει το πέναλτι ο Κρος, όταν αρχικά ο Μόντριτς περνάει κάθετα στον Μπενζεμά, κι αυτός βγάζει τον Γερμανό σε πλεονεκτική θέση.  Εκτελεστικά, μέτρησε άλλη μια ιστορική χαμένη ευκαιρία, απ’αυτές που θα περάσουν στην ιστορία ως οι ευκαιρίες Μπενζεμά. Αυτός είναι ο Καρίμ. Αυτό που τον εξιτάρει, αυτό που τον συναρπάζει, είναι να δημιουργεί, να συνδυάζεται. Για το γκολ δεν καίγεται. Δεν είναι το πρώτο πράγμα στο μυαλό του. Δεν έχει ένστικτο κίλερ. Αν καίγονταν, αν είχε το ένστικτο, αν ήταν αυτή η πρώτη έννοια του, θα’χε ακολουθήσει προ πολλού τον δρόμο των Ιγκουαίν, Μοράτα. 

Η άμυνα πήγε έτσι κι έτσι. Υπήρξαν στιγμές αστοχίας κι ασυνεννοησίας. Μεγαλύτερο πρόβλημα το κλασικό του Μαρσέλο, που δεν είναι σπάνιο να πιάνεται εκτός θέσης. Κι ο οποίος δεν μπόρεσε να προσφέρει και πολλά στην δημιουργία. Ο Άσχραφ το πάλεψε, και δεδομένων των συνθηκών, και με το ότι πρόκειται για έναν 18χρονο, μόλις στην τρίτη συμμετοχή του με τη φανέλα της Ρεάλ, πήγε καλά. Στάθηκε αμυντικά, και επιθετικά πήρε κάποιες προσπάθειες, και θα μπορούσε ακόμα και να’χε μια ασίστ, αν η κεφαλιά του Ρονάλντο, δεν κατέληγε στο δοκάρι. Τεράστιο ματς απ’τον Νάβας. 

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.