News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane ψάχνει να γκρεμίσει έναν ακόμα τοίχο

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Του David G. Medina

Το Ντόρτμουντ είναι μία απ’τις λίγες πόλεις του Champions που δεν μπόρεσε να κατακτήσει
 
Έδρες στις οποίες δεν έχει κερδίσει ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions Leauge/Κύπελλο Πρωταθλητριών
Το σπίτι της Ντόρτμουντ, το Iduna Park Arena, είναι ένα απ’τα λίγα γήπεδα στα οποία η Μαδρίτη δεν έχει κερδίσει ακόμη (τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες). Είναι μια ακόμη πρόκληση για τον Zinedine Zidane, συνηθισμένος να γκρεμίζει φράγματα. Ήδη πέρυσι κατάφερε να κερδίσει στο Μόναχο, κατέκτησε και πάλι τον τίτλο του Champions League, έκανε το πρώτο double (Liga and Champions League) στην ιστορία του συλλόγου απ’το 1958.

Αν έχει κάνει κάτι ο Γάλλος προπονητής από τότε που έφτασε στον πάγκο της Μαδρίτης, είναι να γκρεμίζει τείχη. Κάποια του μεγέθους του να’ναι ο πρώτος που κατακτά διαδοχικά το Champions League ή να ολοκληρώνει το double σχεδόν έξι δεκαετίες μετά το τελευταίο, της εποχής του μύθου Ντι Στέφανο. Αυτά, που φέρνουν τους τίτλους, δημιουργούν επιτυχίες, αναγνώριση και λαοθάλασσες με τις επισκέψεις στη θεά Cibeles. Αλλά υπάρχει πληθώρα μικρών κατορθωμάτων (ρεκόρ αήττητων παιχνιδιών, αναμετρήσεων σκοράροντας διαδοχικά, νικών σε έδρες όπου πριν ήταν αδύνατο να κερδίσει) που διακρίνουν την καριέρα του ως λευκός τεχνικός.


Ένα άλλο βουνό

Και σήμερα, στην επίσκεψή του στο Ντόρτμουντ, έχει να σκαρφαλώσει ένα άλλο μεγάλο βουνό. Στην περίπτωση αυτή η κορυφή, ειδικής κατηγορίας, έχει κίτρινο χρώμα. Αυτό το πετάλου του Signal Iduna Park, το οποίο έχει μετατραπεί σ’ένα απ’τα πιο θορυβώδη, διαβόητα και ζωντανά στάδια του κόσμου του ποδοσφαίρου. Σ’ένα απ’τα πιο δύσκολα να νικήσεις στάδια λόγω μιας ατμόσφαιρας στην οποία, ας μην ξεχνάμε, μπαίνουν 67000 οπαδοί.

Εδώ λοιπόν, σ’αυτό το περιβάλλον, η Μαδρίτη δεν μπόρεσε να κερδίσει στις έξι επισκέψεις της. Τρεις ισοπαλίες (η τελευταία με 2-2 το προηγούμενο έτος) και τρεις ήττες (κάποια οδυνηρή όπως τη μέρα της παράστασης του Lewandowski).

Στο άλλο χαράκωμα, θα’ναι ο πρωτοπόρος της Bundesliga, αλλά ο Zizou ξέρει ότι μια νίκη θα εξάλειφε τις αμφιβολίες που έχει προκαλέσει το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα στο Μπερναμπέου (έχουν χάσει επτά βαθμούς απ’τους πιθανούς εννέα) και θα εξαπέλυε μια ομάδα που, να μην ξεχνάμε, είναι η σημερινή πρωταθλήτρια της Liga, του Champions League, των δύο Super Cup και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Με λίγα λόγια, όλων των πιθανών τουρνουά εκτός του Copa del Rey.

Ο θρίαμβος, επιπλέον με το να σπάσει το κακό σερί στο Ντόρτμουντ, θα’δινε ένα σχεδόν οριστικό χτύπημα στον μεγάλο αντίπαλο του ομίλου. Η ομάδα του Bosz θα’μενε έξι βαθμούς πίσω απ’τους λευκούς έχοντας παίξει μόνο δύο αγωνιστικές κι έχοντας ακόμα να επισκεφτεί το Santiago Bernabeu. Πάρα πολλά κίνητρα για να μην έχει σημειώσει ο Zizou με κόκκινο χρώμα αυτή την αναμέτρηση, για να μην παρατάξει την καλύτερη ομάδα του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.