News Update :

powered by Agones.gr - livescore

O Isco, ενάντια στο κακό του Molière

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Του Ruben Jimenez

Αποκλείστηκε στο Ντόρτμουντ με τη Μάλαγα και πέρσι δεν έπαιξε

Ήταν ο θάνατος του Μολιέρου, στους πίνακες, που φορούσε κίτρινα, ο οποίος ξεκίνησε την δεισιδαιμονία στο προαναφερθέν χρώμα. Από εκείνη την νοσηρή αναπαράσταση του Κατά Φαντασία Ασθενή, οι καλλιτέχνες τρέχουν μακριά απ’αυτό, σα να τους στοιχειώνει η κατάρα φορώντας τη φανέλα της Borussia Dortmund. Ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να το βλέπει ο μάγος Isco, ο οποίος κρατά μια θανατηφόρα ανάμνηση απ’τις νύχτες του στη Βεστφαλία, αλλά ο οποίος επιστρέφει για ν’αντιμετωπίσει τους φόβους του σ’ένα σκηνικό στημένο πάνω σε χόρτο.

Ο Isco έπρεπε να ζήσει πάνω στο πράσινο την πιο μαύρη νύχτα της Μάλαγας του, εκείνες τις καταραμένες καθυστερήσεις στις οποίες η Μπορούσια κι ένας Σκωτσέζος διαιτητής με επώνυμο Thomson, τον απέκλεισαν απ’τους ημιτελικούς του Champions League όταν είχε φτιάξει την βαλίτσα για να ταξιδέψει στο όνειρό του. Ήταν ένας απ’τους τελευταίους αγώνες του malagueño στο σύλλογο της Costa del Sol πριν πάρει τον Α-4 και κατευθυνθεί προς την πρωτεύουσα.

Στην πρώτη του χρονιά στη Μαδρίτη οι δρόμοι του ξανασυναντήθηκαν με των Γερμανών και, αν και κατέληξε νικητής και στο τέλος σήκωσε το πρώτο του Champions League, ήταν έτοιμος να γίνει πρωταγωνιστής σε μια άλλη απ’τις νύχτες που παραμένουν αποθηκευμένες στη μνήμη, αυτή που παγώνει κι αναδύεται περισσότερο με τον φόβο παρά με την ευφορία. Η επιστροφή των προημιτελικών εκείνου του κυπέλλου Ευρώπης ήταν η πιο πραγματική ταινία τρόμου που έχει δει ο madridismo τους τελευταίους χρόνους.

Ο Ancelotti έβαλε τον Isco στο ημίχρονο κι άφησε τον Illarra στ’αποδυτήρια για να βρει τα νεύρα του και να τα βάλει σε τάξη. Εκείνο το 2-0 που άφησε τη Μαδρίτη στα πρόθυρα της τραγωδίας, ακριβώς πριν απ’το μπάνιο δόξας του Allianz ενάντια στον Guardiola, δεν βοήθησε επίσης για ν’αφαιρέσει ο παίκτης απ’τη Benalmadena την πικρή γεύση του τι έζησε στα ίδια τετραγωνικά μέτρα πριν από ένα χρόνο.

Κι ακόμη λιγότερο στην τελευταία λευκή επίσκεψη στο Ντόρτμουντ, όπου πέρασε 90 λεπτά καθισμένος στον πάγκο, συνήθης τόνος μιας φάσης ομίλων στην οποία έκανε «ντεμπούτο» στην πέμπτη αγωνιστική. 364 ημέρες, αρκετές παραστάσεις και μια ανανέωση αργότερα, ο Isco αντιμετωπίζει και πάλι την κίτρινη κόλαση, στην αναμέτρηση μιας δεισιδαιμονίας που επηρεάζει, επίσης, τη Μαδρίτη, η οποία δεν έχει κερδίσει ποτέ στο έδαφος της Μπορούσια.

Αλλά επιστρέφει με γαλόνια, ως θεματοφύλακας του καλού παιχνιδιού, αυτού που τόσο κατονόμασε ο Zidane στη συνέντευξη Τύπου του. Με μια εξασφαλισμένη θέση στην εντεκάδα και με επαρκή επιχειρήματα για να σπάσει, με ένα χτύπημα, δύο κατάρες σε μία νύχτα. Ο Isco επιστρέφει στο Waterloo για ν’αλλάξει την ιστορία και να το μετατρέψει σ’ένα άλλο Austerlitz.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.