News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Bale-Bartra: η επανένωση του Mestalla

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Του Santiago Siguero

Αναμετρώνται και πάλι μετά την κούρσα του Ουαλού στον τελικό του Κυπέλλου του 2014

Το αποψινό παιχνίδι στο Signal Iduna Park έχει πολλά κίνητρα. Η Μαδρίτη δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Ντόρτμουντ, και οι δύο ομάδες έχουν αναπτύξει στα τελευταία χρόνια μια αυξανόμενη αντιπαλότητα και στο διακύβευμα βρίσκονται πάντα τρεις σημαντικοί βαθμοί. Αλλά, επιπλέον, θα’ναι το ματς επανένωσης ανάμεσα σε δύο παίκτες που κάποτε οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν ξανά: Gareth Bale και Marc Bartra.

Mestalla. 16 Απριλίου του 2014. Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona γράφουν ακόμα ένα κεφάλαιο μιας αιώνιας αντιπαλότητας στον τελικό του Copa del Rey. Ο αγώνας είναι στο 1-1. 85ο λεπτό. Η Barça πιέζει. Ο Fabio Coentrao παίρνει μια μπάλα στην αριστερή πλευρά και ξεκινάει την κόντρα. Η μπάλα ψάχνει τον Bale. Ο Bartra βγαίνει μπροστά του, αλλά ο Μπέιλ τον αποφεύγει τρέχοντας πέρα ​​απ’τη γραμμή του πλάγιου άουτ. Φτάνει να υπάρχει επαφή. Φαίνεται ότι ο azulgrana ψάχνει το φάουλ, να γκρεμίσει τον Bale, αλλά ο Ουαλός δεν πέφτει. Επιβάλλει τη σωματική του κατάσταση. Στο μυαλό του είναι μόνο η μπάλα, κι ο ορίζοντας του Pinto. Μπροστά σ’αυτόν βγαίνει ο Bale μετά από μια θαυμάσια κούρσα. Στο τέλος, όταν φαίνεται ότι είναι έτοιμος να του κολλήσει το κοντρόλ, ευστοχεί στέλνοντας τη μπάλα να γλιστρήσει ανάμεσα στα πόδια του culé τερματοφύλακα. Ήταν το 2-1. Τίτλος για τη Μαδρίτη.

Εκείνη ήταν, χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη ατομική ενέργεια του Bale από τότε που έφτασε στη Μαδρίτη στις αρχές εκείνης της ίδιας σεζόν. Με τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων, μετατρέπονταν σ’ένα όνειδος στην καριέρα του Bartra, μέχρι τότε ένας υποδειγματικός canterano. Λίγο του χρησίμευσε το να’χε σκοράρει σ’εκείνον τον ίδιο τελικό για να εξουδετερώσει το αρχικό γκολ του Di Maria. Παρόλο που ποτέ δεν έφτασε να επιβληθεί ως βασικός στη Barcelona (30 παιχνίδια σ’εκείνη τη σεζόν, η κορυφαία του ως azulgrana παίκτης), η φάση με τον Bale σημάδεψε την καριέρα του. Δύο χρόνια αργότερα, το 2016, μάζεψε τα πράγματά του και μετακόμισε στο Ντόρτμουντ, όπου τον περίμενε μια νέα πρόκληση.

Μια πρόκληση που περιλαμβάνει το να ξανασυναντηθεί με τον Gareth Bale. Στην σεζόν 2016-17 δεν συνυπήρξαν. Ο Marc δεν έπαιξε στη Γερμανία κι ο Bale έχασε την αναμέτρηση της Μαδρίτης. Σήμερα, εκτός από μεγάλη έκπληξη, και οι δύο θα ξεκινήσουν απ’την αρχή στην αστρική μονομαχία της μέρας στο Champions League. Στόπερ ενάντια σε εξτρέμ. Οι δρόμοι τους θα ξανασυναντηθούν. Απ’το Mestalla στο Signal Iduna Park. Με την ανάμνηση εκείνης της φάσης, πλέον περισσότερα από τρία χρόνια πριν, να προεδρεύει κάθε μονομαχίας τους. Περισσότερο πικάντικο για ένα πάντα ζεστό Μπορούσια-Μαδρίτη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.