News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το να πείσει τον Isco πάει καλά στη Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Του Jesús Garrido

Ήταν ο καλύτερος κόντρα στη Manchester United

Στα μέσα της περασμένης σεζόν διαμαρτυρήθηκε για την περιορισμένη συμμετοχή του στην ομάδα κι απείλησε να φύγει, αλλά δύο συνεχόμενοι τελικοί ως βασικός και μια παχυλή ανανέωση τον έχουν πείσει


Ο Isco έχει αλλάξει την έκφραση. Για μια μέρα, ο malagueño ήταν ο πρωταγωνιστής μιας μεγάλης madridista νύχτας. Σε τέσσερα χρόνια, είχε μια πάντα υψηλή συμμετοχή στην Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς να’χε υπάρξει μια αστρική στιγμή στην οποία η ομάδα να’χε κερδίσει λόγω αυτού, που να’ταν το βασικό στοιχείο που να’κανε τη διαφορά στο γήπεδο ενάντια σ’έναν πραγματικά ισχυρό αντίπαλο. Έχει παίξει ντέρμπι, Clásicos, νοκ άουτ γύρους του Τσάμπιονς Λινγκ, τελικούς... του έλλειπε να’ναι καθοριστικός σε κάποιο απ’αυτά. Ήταν επιτέλους στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν, μ’έναν τίτλο στο διακύβευμα. Έδειξε το ποδόσφαιρο που τον έκανε να υπογράψει για τη Μαδρίτη και την αποφασιστικότητα που του απαιτείται για να’ναι σημαντικός. Μετά από ένα σπουδαίο γκολ κι ένα καλύτερο παιχνίδι, η UEFA τον ανακήρυξε άνθρωπο του τελικού. Ήταν η μέρα του, έπρεπε να’ρθει και το έκανε πια μετά από μια δύσκολη αλλά σωστή απόφαση.

Ο Florentino Pérez το’χει πει σε διάφορες περιπτώσεις αυτό το καλοκαίρι: δεν χρειάζεται ν’αλλάξει το ρόστερ. Η Μαδρίτη έχει λειτουργήσει σ’αυτά τα τελευταία δύο χρόνια και η υπάρχουσα βάση είναι περισσότερο από καταλυτική για να συνεχίσει να εξελίσσεται στα προσεχή έτη. Έπρεπε μόνο να συμβούν κάποιες πολύ σημαδεμένες αποχωρήσεις, οι οποίες έχουν αντικατασταθεί από παίκτες του ίδιου προφίλ ή θέσης. Ένας επιτελικός μέσος έπρεπε να εγκαταλείψει το Bernabeu. Ο Ζιντάν υπολόγιζε τον Isco και τον James και μετά από τρεις σεζόν στις οποίες έχουν ανταγωνιστεί σκληρά για να κερδίσουν μια θέση ως ο παίκτης νούμερο «12», είχε έρθει η στιγμή ν’αποφασίσει με ποιον θα μείνει. Η απόφαση ήταν ειλημμένη εκ των προτέρων: ο Isco ήταν μπροστά απ’τον James και ήταν αυτός που επρόκειτο να’χε διάρκεια.

Όταν έφτασε το φινάλε της σεζόν και στο λευκό πρόγραμμα συσσωρεύονταν τα σημαντικά παιχνίδια, στον Ζιντάν ήρθε η ιδέα του να κάνει rotation στο ρόστερ σχεδόν ολοκληρωτικά. Και μεταξύ των βασικών κατέληξε να’ναι ο Isco Alarcón μετά απ’τον τραυματισμό του Gareth Bale. Ήταν αυτός κι όχι ο James, αυτός που εμφανίστηκε στις εντεκάδες για ν’αντικαταστήσει τον Ουαλό. Έπαιξε εναντίον της Μπάγερν, εναντίον της Ατλέτικο, εναντίον της Γιουβέντους. Κι έπαιξε πάντα καλά.

Τα κατσουφιασμένα πρόσωπα του Isco και τα παράπονα που πρόφερε μετά από έναν αγώνα πρωταθλήματος εναντίον Εσπανιόλ, ξεχάστηκαν. «Είμαι ήρεμος, αυτό που με ανησυχεί είναι το να’χω λεπτά, η καριέρα ενός παίκτη είναι μικρή. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και θα’μουν για πολλά περισσότερα χρόνια. Από τώρα και μέχρι το τέλος της σεζόν θα πάρουμε μια απόφαση, αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον μου. Θέλω να’μαι βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αν δεν μπορώ εδώ, δεν θα’χα πρόβλημα να ψάξω μια έξοδο», είπε το “22”, όταν αισθάνθηκε αναξιοποίητος απ’τον Γάλλο προπονητή. Ήταν μέρος αυτής της δευτερεύουσας εντεκάδας, η «Μαδρίτη Β» αποκαλούνταν τότε, που έπαιζε τα λιγότερο σημαντικά παιχνίδια του πρωταθλήματος παρά το ότι έκανε πολύ πλήρη παιχνίδια και, γενικά, επιλυμένα με ευκολία. Isco και James ήταν οι ηγέτες των αναπληρωματικών.


Η madridista κερκίδα άρχισε να εκτιμά ότι η ομάδα της λειτουργούσε καλύτερα με τέσσερις μέσους αντί για τρεις, και είχε πάντα σοβινιστική προτίμηση για τον Isco έναντι του James. Το Μπερναμπέου έχει εκτιμήσει τον Isco από τότε που έκανε το ντεμπούτο του πριν από τέσσερα χρόνια. Κάθε μικρή λεπτομέρεια, κάθε αδύνατο κοντρόλ και μια ντρίμπλα σε μισό τετραγωνικό έχει εγείρει τα «ω!» του αξιοσέβαστου λευκού, που ενώ έχει υπομείνει τον Ανδαλουσιανό ανά πάσα στιγμή κι έχει υπάρξει επιεικής μαζί του, έδειξε αδίστακτος με τον James Rodríguez, τον οποίο έφτασε ν’αποδοκιμάσει σε διάφορες περιπτώσεις. Ο James πήρε το μήνυμα του madridismo και του τεχνικού του κι αποχαιρέτησε στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε στο σπίτι, εναντίον της Σεβίλλης. Δεν υπήρχε τίποτα υπογεγραμμένο, αλλά ήξερε ότι δεν επρόκειτο να συνεχίσει, όπως το διαισθανόταν όλοι οι οπαδοί. Ο Isco είχε κερδίσει τη μάχη.

Σ’αυτή την μονομαχία είχε πολλή σχέση η νέα πολιτική του πρόεδρου να ισπανοποιήσει το ρόστερ. Επιπλέον με το να δημιουργήσει μια ομάδα με θέα στο μέλλον, του Florentino του μπήκε στο μάτι να δημιουργήσει μια Μαδρίτη περισσότερο εθνική, με προϊόντα από εδώ. Ο James ήταν ένα στοίχημα που έδωσε την απόδοσή του και που θεωρήθηκε ότι δεν άξιζε τον κόπο να συνεχίσει να υποστηρίζει. Ο Isco, εκτιμώμενος απ’τον madridismo και τον Ζιντάν, είναι επιπλέον Ισπανός και, ως εκ τούτου, έχει μια εγγενή αξία που ήταν αδύνατο να επιτευχθεί για τον νυν παίκτη της Μπάγερν. Φυσικά για να πραγματοποιηθεί αυτή η απόφαση πρέπει ακόμη να υπογραφεί η ανανέωση της σύμβασης του Isco, στην οποία εργάζεται για αρκετούς μήνες και που, όπως επιβεβαιώθηκε απ’τον ίδιο τον παίκτη, θα κλείσει σύντομα. Μια επέκταση του συμβολαίου που αποτελεί επίσης μια σημαντική βελτίωση του μισθού του Isco που θ’ανέβει ένα σκαλί στη madridista μισθολογική κλίμακα. Δεν επρόκειτο να βγει δωρεάν, ούτε και φθηνό, το να πείσει τον Isco.

Η πρώτη μεγάλη μέρα του χωρίς τον ανταγωνισμό του James έχει υπάρξει ασυναγώνιστη. Ο Isco ήταν βασικός κι ο καλύτερος. Στο πλάι του Kroos και του Modric ολοκληρώνει τη μεσαία γραμμή με την περισσότερη τεχνική ποιότητα στον πλανήτη και, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, αισθάνεται πιο σημαντικός από ό, τι πριν. Δεν βλέπει, τουλάχιστον για την ώρα, τον Dani Ceballos ως μια απειλή για τη θέση του και λιγότερο μετά απ’το πως έπαιξε εναντίον της Γιουνάιτεντ και του να’ναι, σχεδόν σίγουρα, απ’την αρχή ενάντια στη Barça στο πρώτο σκέλος του Supercopa της Ισπανίας λόγω της ποινής του Luka Modric (κουβαλάει μια κόκκινη απ’τον επαναληπτικό του ίδιου τουρνουά το 2014, το οποίο κέρδισε η Ατλέτικο απ’τη Μαδρίτη). Έτσι, ο Ζιντάν έχει στην διάθεσή του έναν απελευθερωμένο Isco, χωρίς αμφιβολίες στο κεφάλι και με όλη την όρεξη του κόσμου να συνεχίσει να προσθέτει τίτλους. «Τον τελευταίο καιρό έχω περισσότερες ευκαιρίες. Πιστεύω ότι δουλεύω καλά, ήταν πάντα σημαντικό για μένα να’χω την εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών μου». Έχουμε τον Isco για κάποιον καιρό.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.