News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane καθορίζει την άφιξη του Mbappé με την έξοδο του Bale

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Ο προπονητής δεν βλέπει συμβατούς στο ίδιο ρόστερ το BBC και τον Γάλλο φορ


Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μονακό για τη μεταγραφή του Kylian Mbappé, έχουν επιβραδυνθεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, αν και στο λευκό club δείχνουν αισιόδοξοι και βέβαιοι ότι η υπογραφή θα'χει αίσιο τέλος. Κάτι που, αν οι επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, το φυσιολογικό είναι να συμβεί στις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, κοντά πλέον στο κλείσιμο των μεταγραφών, όπως καθιερώνει το σενάριο της κάθε galáctico υπογραφής που σέβεται τον εαυτό της.

Η ΜΟΝΑΚΟ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η επιβράδυνση οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους. Απ'τη μία πλευρά, η monegasco ομάδα έχει αυξήσει τις οικονομικές απαιτήσεις της μετά την επίτευξη μιας αρχικής συμφωνίας κατά τη συνάντηση που έγινε στα μέσα Ιουλίου μεταξύ των Florentino Pérez, José Ángel Sánchez, Dmitri Rybolovlev και Βαντίμ Βασίλιεφ, προέδρου κι αντιπροέδρου της Μονακό.

Σ’εκείνη τη συνάντηση οι Ρώσοι μεγιστάνες έθεσαν μια αφετηρία των 190 εκατομμυρίων ευρώ για να διαπραγματευτούν την πώληση του υποσχόμενου αστέρα τους λαμβάνοντας ως αναφορά το ποσό της ρήτρας του Neymar που τόσο το λευκό club όσο και η Παρί Σεν Ζερμέν εκτίμησαν να πληρώσουν το προηγούμενο καλοκαίρι (192 εκατομμύρια). Η Μαδρίτη ενημέρωσε τη Μονακό ότι θα μπορούσε να φθάσει σ’ένα κοντινό ποσό, αλλά ελαφρώς χαμηλότερο προσθέτοντας τα σταθερά συν τα μεταβλητά για στόχους. Στην περιοχή των 150+30 εκατομμυρίων και 160+20, και δύο σύλλογοι έδειξαν διατεθειμένοι να βρουν ένα σημείο ενδιάμεσης συνάντησης στην διαπραγμάτευση και να επισημοποιήσουν τη μεταγραφή, εν αναμονή του να συμφωνήσουν όλες τις λεπτομέρειες σε μια μεταγενέστερη συνομιλία. Η συμφωνία δεν ήταν εντελώς κλειστή, αλλά φαινόταν πολύ κοντά κι απ’τις δύο πλευρές, όσο κι αν δημόσια έπαιζαν κρυφτό.

25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ

Αλλά αφού διαπίστωσαν ότι ο μεγάλος τους αντίπαλος στο γαλλικό ποδόσφαιρο, η PSG, πρόκειται να πληρώσει τα 222 εκατομμύρια της ρήτρας του Neymar, οι ιδιοκτήτες της Μονακό έχουν θελήσει να πιέσουν λίγο περισσότερο τη μηχανή κι έχουν ξεφύγει ζητώντας κάποιους στόχους οι οποίοι θα αύξαναν το τελικό ποσό πάνω απ’τα 180 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των μεταβλητών ζήτησαν, για παράδειγμα, αν ο Mbappé πάρει τη Χρυσή Μπάλα ως λευκός παίκτης, να πληρώσει η Μαδρίτη ένα μπόνους 25 εκατομμυρίων. Ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό, διαβεβαιώνουν στα γραφεία του Bernabeu.

Ο ZIDANE ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ


Ωστόσο, ο κύριος λόγος που η Μαδρίτη δεν έχει εντείνει τις διαπραγματεύσεις δεν ήταν τόσο οι οικονομικές απαιτήσεις της Μονακό όσο οι αθλητικές κατευθυντήριες γραμμές του Ζιντάν. Κι αυτό γιατί στην τελική συνάντηση που είχαν Florentino και José Ángel Sánchez με τον προπονητή στο Λος Άντζελες, αυτός τους επικύρωσε ότι παραμένει σταθερός στην αρχική του ιδέα σχετικά με την επίθεση. Παρά το ότι έχει χάσει τον Άλβαρο Μοράτα, ο Ζιντάν δεν θέλει να ενώσει τέσσερις επιθετικούς του επιπέδου των Κριστιάνο, Bale, Μπενζεμά και Mbappé στο ρόστερ του, καθώς θεωρεί ότι η διαχείριση της κατανομής των λεπτών μεταξύ τους θα συνεπάγονταν μια υπερβολική φθορά και θα’ταν μια πηγή συγκρούσεων δεδομένου ότι θα επηρέαζε τις ευκαιρίες των παικτών που καλούνται να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο όπως ο Asensio ή ο Isco. Για τον Ζιντάν είναι ζωτικής σημασίας, ενόψει της επίτευξης των στόχων, να διατηρήσει το καλό κλίμα στην ομάδα, χωρίς κανέναν καμένο παίκτη πρώτου επιπέδου. Γι’αυτό έφυγε ο James.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο BALE

Η προσέγγιση αυτή δεν είναι νέα, καθώς ο Γάλλος προπονητής τη μετέφερε στον πρόεδρο στην πρώτη συνάντηση για την σχεδίαση την σεζόν, που πραγματοποιήθηκε πριν απ’την διεξαγωγή του τελικού του Champions League στο Κάρντιφ. Εκείνη την ημέρα ο Ζιντάν ξεκαθάρισε τη θέση του: αν ο σύλλογος προτίθεται να ενσωματώσει τον Mbappé, ποδοσφαιριστή με κάποιες τεράστιες προϋποθέσεις τις οποίες γνωρίζει καλά, τις οποίες αγαπά και ταιριάζουν στο προφίλ του, πρέπει να φύγει ένα απ’τα μέλη του BBC. Και η αποχώρηση του Μπέιλ είναι αυτή που θα δημιουργούσε τις λιγότερες διαταραχές.

Απ’την άλλη μεριά, αυτό θα επίλυε την απροθυμία του υποσχόμενου επιθετικού της Μονακό, του οποίου οι προτιμήσεις κλίνουν σαφώς προς την Ρεάλ Μαδρίτης (έχει μια προφορική συμφωνία με το λευκό club εδώ κι εβδομάδες), αλλά που έχει δει με αμφιβολίες την πιθανότητα να’χει αρκετά λεπτά, αν πρέπει ν’ανταγωνιστεί με ολόκληρο το BBC στην κατανομή των λεπτών και των ευκαιριών.

Η PREMIER ΤΟΝ ΔΕΛΕΑΖΕΙ

Έτσι έχουν τα πράγματα, η Μαδρίτη έχει θέσει μια τιμή κοντά στα 100 εκατομμύρια κι έχει αρχίσει να βολιδοσκοπεί διακριτικά την ισχυρή αγορά της Premier, όπου ο Ουαλός απολαμβάνει μια μεγάλη εικόνα, αφού έχει ανακηρυχθεί καλύτερος παίκτης του αγγλικού πρωταθλήματος δύο συνεχόμενες σεζόν πριν τη μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2013. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο είναι ο σύλλογος που έχει δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για την υπογραφή του Bale εδώ κι αρκετά χρόνια, αν και η Τσέλσι φαίνεται επίσης να ενδιαφέρεται.

Ο παίκτης, απ’τη μεριά του, αρχικά δεν φαίνονταν πρόθυμος να δώσει πάρα πολλές διευκολύνσεις για να φύγει μετά την ανανέωση πέρυσι μέχρι το 2022 και σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τη MARCA κατέστησε σαφές ότι η επιθυμία του ήταν να πετύχει ντυμένος στα λευκά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση αλλάζει αυτές τις τελευταίες μέρες κι ο Gareth αρχίζει να μην βλέπει με άσχημο μάτι την πιθανότητα να επιστρέψει στο αγγλικό ποδόσφαιρο, γνωρίζοντας ότι οι διάφοροι και πολυάριθμοι τραυματισμοί που υπέφερε τον έχουν εμποδίσει ν’αποδώσει σταθερά κατά τη διάρκεια των τεσσάρων σεζόν που βρίσκεται στη Μαδρίτη, στις οποίες έχει αποδείξει την τεράστια ποιότητά του και μια αναμφισβήτητη δέσμευση, αλλά του έχει λείψει διάρκεια λόγω αυτών των σωματικών προβλημάτων.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ;

Εφόσον καταφέρει η Μαδρίτη να πουλήσει τον Μπέιλ, θα μπορούσε να αναλάβει την τελική διαπραγμάτευση με τη Μονακό. Μια διαπραγμάτευση στην οποία ο δρόμος έχει καθαρίσει αξιοσημείωτα δεδομένου ότι, απ’τις άλλες δύο ομάδες που παζάρευαν για την μεγάλη αίσθηση της περασμένης σεζόν, η PSG θα υπογράψει τον Neymar και η Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα έχει καταλήξει να αποσυρθεί απ’το παζάρι μετά την δαπάνη ενός ποσού άνω των 250 εκατομμυρίων. Μένει να ξεκαθαρίσει το ερωτηματικό του αν θα μπορούσε η Barcelona να μπει στη μάχη για την υπογραφή του Mbappé, επιλογή που δεν πρέπει να αποκλειστεί, αν κι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι azulgrana δεν θα μπουν στην κόντρα, δεδομένου ότι ο κύριος στόχος τους είναι ο επίσης Γάλλος Ousmané Dembele. Φαίνεται ότι η Μονακό είναι η πιο ενδιαφερόμενη στο να μπει η Μπάρτσα στο παζάρι για να διαπραγματευτεί από ένα πλεονεκτικό σημείο.

Εν τω μεταξύ, η Μονακό γνωρίζει ήδη εδώ κι αρκετές μέρες την πρόθεση του νεαρού Κίλιαν να αποχωρήσει απ’τον σύλλογο αυτό το καλοκαίρι για υπογράψει πιθανότατα για την Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά γι 'αυτό, εκτός από ολική στροφή των γεγονότων και να τον θεωρούσε ο προπονητής συμβατό με το BBC, πρώτα πρέπει να φύγει ο Gareth Bale. Και, όπως υπενθυμίζει ο Ζιντάν, κάθε φορά που τον ρωτάνε για τον Mbappé, «από εδώ μέχρι τις 31 Αυγούστου μπορούν να συμβούν τα πάντα».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.