News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο πρωταθλητής τραβά την αυλαία

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Των Santiago Siguero και J. Yordi

Οι blancos ξεκινούν την υπεράσπιση της κορώνας στην Κορούνια


Ο πρωταθλητής μπαίνει στη σκηνή στο Riazor. Η Ρεάλ Μαδρίτης του Zidane επισκέπτεται τη Deportivo στο ντεμπούτο του πρωταθλήματος δύο ομάδων με πολύ διαφορετικές φιλοδοξίες. Για τη Μαδρίτη, πρόκειται για την επανεπικύρωση του τίτλου, κάτι που δεν έχει καταφέρει απ’το 2008. Στην περίπτωση της Dépor, η βασική προϋπόθεση είναι να μην υποφέρει, αν και η ομάδα του Pepe Mel έχει δυνατότητες να φιλοδοξεί σε κάτι περισσότερο. Ίσως στην Ευρώπη.

Και οι δύο ομάδες ξεκινούν σήμερα την πορεία τους στο πρωτάθλημα, αν και η Μαδρίτη έχει ήδη κάποια χιλιόμετρα που έχουν μεταφραστεί σε δύο τίτλους. Supercopas Ευρώπης (ενάντια στη Manchester United) και Ισπανίας (Barcelona), που επιτρέπουν στους λευκούς να ονειρεύονται μ’ένα αδύνατο. Καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει ποτέ όλους τους τίτλους που παίζει σε μια σεζόν (σ’ένα ημερολογιακό έτος ναι, η Barça του Guardiola). Οι λευκοί, προς το παρόν, έχουν δείξει σίγουρο βήμα στην προσπάθεια. Ήταν πολύ ανώτεροι από δύο ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις, επιβεβαιώνοντας το καθεστώς τους ως η μεγάλη αναφορά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σήμερα. Αλλά ο Zidane δεν θέλει εφησυχασμούς. Τα συνθήματα του είναι τα ανέκαθεν: ένταση, πείνα, φιλοδοξία.


Θα υπάρξουν αλλαγές στην εντεκάδα σε σχέση μ’εκείνη που εξασφάλισε το δεύτερο Super Cup, την περασμένη Τετάρτη. Επιστρέφουν στην ομάδα οι Casemiro, Isco και Bale, οι οποίοι ξεκουράστηκαν ενάντια στη Barça. Η οξυγόνωση του ρόστερ θα’ναι και πάλι μια απ’τις μη διαπραγματεύσιμες αρχές της διαχείρισης του ZZ, ο οποίος δεν κάνει διάκριση μεταξύ ομάδας Α και Β, μεταξύ πρώτης και δεύτερης μονάδας. Πιστεύει τόσο πολύ την ομάδα σ’αυτή την πολιτική, που η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο λόγω ποινής (ακόμη τέσσερα παιχνίδια), που σ’άλλες εποχές θα’ταν δραματική, σήμερα θεωρείται ένα μικρότερο κακό. Θεωρητικά, 4-4-2 με τον Isco επιτελικό μέσο και τους Bale, Benzema μπροστά. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, εκεί ξεπροβάλει κάποιος Marco Asensio, ο άνθρωπος του καλοκαιρού στον Λευκό Οίκο.

Η Liga είναι προτεραιότητα για τον Ζιζού. Ως προπονητής, είναι ο τίτλος που τον έχει γεμίσει περισσότερο. Απαίτησε απ’την ομάδα του μια προσπάθεια 38 αγωνιστικών που μπόρεσε να στεφθεί μόνο στην τελευταία, στο La Rosaleda. Ενώ το Τσάμπιονς Λινγκ -το ιερό δισκοπότηρο του madridismo- είναι μια διοργάνωση στιγμών, αναλαμπών, η Liga είναι η διοργάνωση μακράς διαδρομής, ο μαραθώνιος, το ψωμί και το βούτυρο του J. Β Toshack. Ένα τουρνουά το οποίο ήταν άπιαστο για τη Μαδρίτη για πέντε χρόνια. Μια ξηρασία που απ’το Chamartín συνωμοτούν για να μην επαναληφθεί.

Απ’την πλευρά της Deportivo, το ματς αναμένεται με προσδοκία, αλλά επίσης και με τη λογική πρόληψη. Η έναρξη ενός πρότζεκτ ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι ποτέ μια καλή είδηση. Ο Pepe Mel ξεκινά την πρώτη του πλήρη σεζόν στον πάγκο με την ιδέα να σχηματίσει μια τολμηρή ομάδα, η οποία να’χει τη μπάλα και να την βγάζει παίζοντας από πίσω. Αλλά αυτή η φιλοσοφία δεν είναι εύκολο να τηρηθεί εναντίον της ομάδας του Zidane.

Η Dépor, στην επίθεση

Η Dépor δεν θέλει να αφιερωθεί μόνο στην άμυνα, αλλά γνωρίζει ότι οι πιθανότητές τους περνάνε απ΄το να’ναι βραχώδεις, να’ναι συγκεντρωμένοι στο μέγιστο και ν’αποτρέψουν το παιχνίδι στο κέντρο του λευκού γηπέδου. Θέλει να κλέψει και να βγει την αντεπίθεση, έτσι ώστε οι αντίπαλοι αμυντικοί να μην έχουν έναν ήρεμο αγώνα. Ότι οι μπακ της Μαδρίτης, για παράδειγμα, να’χουν επίσης να σκεφτούν την άμυνα κι όχι μόνο ν’ανεβαίνουν και να μπορούν να συμπεριφέρονται στην πραγματικότητα σαν δύο ακόμη επιθετικοί.

Εν πάση περιπτώσει, ο Μαδριλένος τεχνικός θα ενισχύσει το κέντρο με τρεις αμυντικούς χαφ. Mosquera, Guilherme και Borges θα’χουν την αποστολή να μην έχει ο αντίπαλος ευκολίες στο να συνδυάζεται. Σε σχέση με την περασμένη σεζόν, οι gallegos θα παρουσιάσουν τρεις καινοτομίες στην αρχική εντεκάδα: ο Schar στο κέντρο της άμυνας και οι Fede Cartabia, Bakkali στις πλευρές.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.