News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Ο παραμικρός εφησυχασμός θα μας κοστίσει το ματς"

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Του Santiago Siguero

Ο Zidane ελπίζει να μεταφέρει την ορμή των Supercopas στην αρχή του πρωταθλήματος


Ο Zinedine Zidane δεν θέλει εφησυχασμούς. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πρώτος που εκτιμά τη μεγάλη στιγμή της ψυχολογίας που περνάει η ομάδα, αλλά δεν θέλει να μεταφραστεί αυτό ούτε στην ελάχιστη πτώση έντασης στο Riazor. Ο Zizou γνωρίζει την ποιότητα της Deportivo και γι’αυτό προειδοποίησε τους παίκτες του: "Ο παραμικρός εφησυχασμός μπορεί να μας κοστίσει το παιχνίδι".

Ήταν ένα θετικό μήνυμα. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης γνωρίζει ότι η ομάδα βρίσκεται σε μια ψυχολογική κορυφή μετά την κατάκτηση των δύο Super Cups, Ευρώπης και Ισπανίας, ενάντια σε δύο αντίπαλους του μεγέθους των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Barcelona. Οι δύο τίτλοι έχουν χρησιμεύσει για να ισιώσουν μια πορεία, αυτή της προετοιμασίας, που είχε ανησυχήσει τον Μαρσεγέζο. Αλλά, για άλλη μια φορά, έχει αποδειχθεί ότι, όπως αρέσει στον ίδιο τον Zidane να λέει, αυτή η ομάδα διατηρεί άθικτη την πείνας για τίτλους. Είναι τέσσερις σε αυτό το ημερολογιακό έτος του 2017, με την δυνατότητα αύξησης της συγκομιδής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το Δεκέμβριο.

Όμως, εν τω μεταξύ, ξεκινάει η Liga, κι ο Zidane ξέρει τα πόσα πολλά θα απαιτήσει αυτή η διοργάνωση απ’την ομάδα του, εάν θέλει η Μαδρίτη να πάρει και πάλι τον τίτλο. Ο ίδιος ο ZZ εκτιμά τη Liga πάνω απ’τους υπόλοιπους έξι τίτλους του ως λευκός προπονητής, πάνω ακόμα κι απ’τα δύο Champions League που κατέκτησε διαδοχικά.

Είναι ο τίτλος που τον έχει γεμίσει περισσότερο ως προπονητή, γιατί ξέρει τη δυσκολία που συνεπάγεται ν’αντιμετωπίζεται ένας μαραθώνιος 38 αγώνων με τον ισχυρό ανταγωνισμό της Barcelona του Leo Messi. Χωρίς να απορρίπτει, φυσικά, άλλους αντιπάλους, όπως την Ατλέτικο Μαδρίτης ή τις ανανεωμένες Βαλένθια ή Σεβίλλη.

Γι’αυτό, ο αποψινός αγώνας στο Riazor είναι σημαδεμένος με κόκκινο στο ημερολόγιο του Γάλλου προπονητή. Ο Ζιντάν θέλει η ομάδα του να μπει καλά στο παιχνίδι, με ένταση, χωρίς να πληρώσει τη φθορά των αγώνων εναντίον της United και, κυρίως, της Barça. Ξέρει ότι, αν η Μαδρίτη είναι αφοσιωμένη στο παιχνίδι, είναι πολύ δύσκολο να την αιφνιδιάσει οποιοσδήποτε αντίπαλος. Το πρώτο ημίχρονο της περασμένης Τετάρτη ενάντια στη Barça έχει επιβεβαιώσει αυτή την ιδέα. Γι’αυτό, έχει υπενθυμίσει στους δικούς του τη σημασία μιας καλής αρχής στο χόρτο του Riazor.

Σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, πέρα απ’τους ήδη δύο κατακτημένους τίτλους, ο άλλος επιμέρους που έχει βάλει ο Ζιντάν είναι να πάει στη διακοπή των εθνικών με έξι βαθμούς. Γι’αυτό το ματς της Λα Κορούνια είναι υψίστης σημασίας για τον προπονητή, ο οποίος έχει επίσης μνήμη και δεν ξεχνάει τις δυσκολίες που υπέφερε στο coruñés Κολοσσαίο ως παίκτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.