News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano αισθάνεται σταυρωμένος

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Του Jesús Sánchez

Περίμενε ότι θα του μειώσουν την ποινή


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προπονήθηκε χθες με ομαλότητα στο Valdebebas. Ο θυμός βρίσκεται εντός. Την περασμένη Πέμπτη μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία απ’το χόρτο του Μπερναμπέου με το τρόπαιο του Σούπερ Καπ Ισπανίας μαζί με τον γιο του κι έναν φίλο του μικρού. Χαμογελούσε. Προηγουμένως είχε βγει την οικογενειακή φωτογραφία με το τρόπαιο μαζί με τους συμπαίκτες του. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το φανταστικό παιχνίδι της Μαδρίτης και η αγάπη του madridismo, σε ό, τι ήταν η πρώτη του εμφάνισή του στο γήπεδο μετά το εξώφυλλο της Α Bola στην οποία έβγαζε στον αέρα την επιθυμία του να φύγει απ’την Ισπανία, είχαν κατευνάσει την οργή του. Αλλά παραμένει θυμωμένος, ενοχλημένος, αηδιασμένος. Νιώθει διωκόμενος.

Ο Κριστιάνο πέρασε τη μέρα της Τετάρτης αναμένοντας η Επιτροπή Εφέσεων να μείωνε την ποινή κατά έναν αγώνα. Είχε μεγάλες ελπίδες ότι θα συνέβαινε αυτό. Φαίνονταν πιο λογικό αφότου φάνηκε το βίντεο με τις εικόνες της φάσης του με τον Umtiti στο πρώτο σκέλος του του Super Cup Ισπανίας. Ο επιθετικός της Μαδρίτης ήξερε ότι είχε κάνει λάθος με το σπρώξιμο στον De Burgos Bengoetxea, ότι η ποινή, σύμφωνα με τον κανονισμό, είναι δίκαιη. Αλλά ήταν πεπεισμένος ότι η Επιτροπή επρόκειτο να του αφαιρέσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, που πήρε για μια βουτιά, κάτι που δεν συνέβη. Όταν επικυρώθηκε η ποινή του, εξερράγη.

Ένιωσε βυθισμένος. Σταυρωμένος. Ζητούσε εξηγήσεις αναφορικά και δεν τις έπαιρνε. Έβρασε, όπως όταν ήθελε να φύγει απ’την Ισπανία λόγω των προβλημάτων του με το Υπουργείο Οικονομικών και την κατηγορία της υποτιθέμενης φορολογικής απάτης για περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί δεν του την έσβηναν; Γιατί δεν μείωναν την ποινή των πέντε αγωνιστικών εάν οι εικόνες ήταν ξεκάθαρες; Γιατί; Το αστέρι της Μαδρίτης σκέφτηκε ότι κάτι παράξενο συμβαίνει μαζί του, ένα συναίσθημα που βιώνει εδώ και πολλά χρόνια. Αισθάνεται κακομεταχειρισμένος. Όπως τον εξέπληξε, όταν ήταν σε διακοπές, η παρέμβαση της τελωνειακής αστυνομίας στο γιοτ του στη Φορμεντέρα για να ελέγξει την τεκμηρίωση του σκάφους του σα να’ταν ο μόνος που έπλεε σ’εκείνα τα ύδατα, έτσι δεν κατανοούσε ότι δεν μειώνονταν η ποινή του, αν όλα φαίνονταν πολύ ξεκάθαρα.


Η Μαδρίτη έμαθε την οργή του. Μάλιστα, η αλλαγή στο συνηθισμένο ύφος του Ζιντάν στη συνέντευξη Τύπου πριν απ’το Clásico του Bernabeu ακούει σ’ένα νεύμα στον παίκτη βιτρίνα του. Ήταν η πρώτη φορά που ο Γάλλος προπονητής έδειχνε την οργή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η φράση "κάτι συμβαίνει εκεί", για την οποία μπορεί ακόμα και να διερευνηθεί απ’την Τεχνική Επιτροπή των Διαιτητών, έμεινε στην ιστορία. Αλλά ο Zidane δεν έδειχνε μόνο την ενόχλησή του. Άρχιζε να περιβάλλει τον Ρονάλντο, ο οποίος έχει αισθανθεί πολλές φορές ν’αγνοείται απ’τον σύλλογο υπό αυτή την έννοια.

Ώρες αργότερα, ο Florentino Pérez έδινε μια γροθιά στο τραπέζι στο επίσημο γεύμα του Supercopa, όπου ο πρόεδρος του λευκού club δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του με την RFEF, με την Επιτροπή Διαιτησίας και με τις Επιτροπές Προσφυγών. Ήταν ένας άλλος τρόπος να πει ότι η Μαδρίτη επρόκειτο να παλέψει για τον Cristiano μέχρι τις τελευταίες συνέπειες. Μάλιστα, έχει καταφύγει στο TAD.

Όταν Cristiano έφτασε στο Μπερναμπέου για να δει το Clásico απ’τις κερκίδες, η συμπεριφορά των οπαδών του άρεσε. Στο 7ο λεπτό, αντί για την συνηθισμένη υπενθύμιση στον Juanito Gómez, οι οπαδοί της Μαδρίτης φώναξαν έντονα το όνομα του Ρονάλντο. Στη συνέχεια, ο παίκτης κατέβηκε στο χορτάρι για να γιορτάσει τον τίτλο με τους συμπαίκτες του και το γιο του. Τώρα του μένει μόνο να περιμένει για να παίξει και πάλι. Θα το κάνει με την Πορτογαλία και στην πρεμιέρα της Μαδρίτης στο Champions League το Σεπτέμβριο. Ο χρόνος θα σβήσει την αηδία του. Ξέρει ότι μπορούν να βελτιωθούν τα πάντα, απ’τη στάση του προς τους διαιτητές μέχρι τη μεταχείριση που λαμβάνει μερικές φορές.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.