News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Casemiro, το ταλέντο και το τσιμέντο

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Του Santiago Segurola

Η Μαδρίτη κέρδισε το Super Cup με μια πειστική νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θα'ναι μια σκληρή ομάδα να νικηθεί και λίγο ελκυστική στο μάτι. Ο Μουρίνιο έχει αποφασίσει να προστατευτεί με κιλά και ύψος. Οι τρεις κύριες φετινές μεταγραφές ήταν ο Lindelöf (1,88) ο μέσος Matic (1,94) κι ο επιθετικός Lukaku (1,94). Θα'ναι δύσκολο να βρεθεί μια ομάδα με τόσο υψηλό μέσο ύψος, κοντά στο 1,90 σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα της σεζόν.

Ο Μουρίνιο θέλει ασφάλεια και την βρίσκει σ'ορισμένους παίκτες με μια σωματική κατάσταση που εντυπωσιάζει. Η Μάντσεστερ δεν έχει σχεδιαστεί για την ομορφιά και την περιπέτεια. Θα χάσει λίγα παιχνίδια, γιατί υπάρχει πολύ τσιμέντο στη United, αλλά θα της κοστίσει να επιβληθεί με σαφήνεια. Θα'ναι μια ομάδα με σφιχτά αποτελέσματα, όπως συνέβη κατά της Ρεάλ Μαδρίτης, πιο ελαφριά, λιγότερο προβλέψιμη και πιο ελκυστική απ'την αγγλική ομάδα.

Ο αγώνας προσέφερε κάποιες ερωτήσεις για τη Μαδρίτη, η οποία έφτανε στον τελικό του Supercopa με αρκετά άσχημα αποτελέσματα, κακή δραστηριότητα στο σκοράρισμα και αρκετά υποτονική στο παιχνίδι. Χρειάζονταν μια αληθινή μονομαχία για να ενθαρρυνθεί και να παρέχει μια ιδέα της κατάστασής της. Η Manchester United, με ζητούμενο το κύρος της και τον Μουρίνιο στον πάγκο, ήταν ο τέλειος αντίπαλος.

Η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανής κατά το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Η Μαδρίτη πλήρωσε περισσότερο την σωματική της πτώση στο δεύτερο ημίχρονο παρά το μεγάλωμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έζησε απ'τις σέντρες στον Fellaini για να αποσταθεροποιήσει την άμυνα. Το πέτυχε κατά καιρούς, αλλά είναι ένας αφελής πόρος που θα επηρεάσει και πάλι αρνητικά την ομάδα της. Καθορίζει απολύτως το  παιχνίδι της Μάντσεστερ, το κάνει προβλέψιμο, μονοδιάστατο, πάρα πολύ πρωτόγονο.

Μακροπρόθεσμα είναι μια κακή επένδυση. Μάλιστα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει κερδίσει την Premier μετά την υπογραφή του Fellaini. Δεν φταίει ο Βέλγος, αλλά πολλή ευθύνη έχει πέσει στους προπονητές που τον έχουν χρησιμοποιήσει ως βασικό μέρος του παιχνιδιού. Περισσότερο ταλέντο και πόρους διαθέτει ο νεαρός Rashford, ίσως ο καλύτερος παίκτης λίβρα προς λίβρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η παρουσία του Ιμπραΐμοβιτς και τώρα του Lukaku τον ζημιώνει αρκετά επειδή αναγκάζει τον Rashford να παίζει απ'έξω περισσότερο από ό, τι πρέπει.

Η ανωτερότητα της Μαδρίτης ήταν προσανατολισμένη στο τεχνικό κεφάλαιο. Η λεπτότητα των μέσων της δεν συνάντησε απάντηση στην αγγλική ομάδα, ακόμα κι αν ήταν ο Casemiro, ο λιγότερο λεπτός απ'όλους αυτούς, ο ήρωας του αγώνα. Ο Casemiro είναι ένας σπουδαίος παίκτης, σχεδόν χωρίς ρωγμές στο παιχνίδι του. Στην εξαιρετική του αμυντική ικανότητα, θεμελιώδης σε μια ομάδα όπου δύο και τρεις παίκτες διαγράφονται στην ανάκτηση, προσθέτει τη νοημοσύνη για να προβλέπει τις λεπτές καταστάσεις και μια διανομή του παιχνιδιού περισσότερο από σωστή.

Τον Casemiro τον αμφισβητεί περισσότερο ένας μικρός τομέας της δημοσιογραφίας παρά οι οπαδοί της Μαδρίτης. Είναι ένας παίκτης που αρέσει στους απλούς ανθρώπους, που δεν του προσάπτουν τίποτα. Στο Μπερναμπέου δεν τον δυσφημεί το ότι έφτασε για 5,5 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς τη λάμψη άλλων μεταγραφών. Ο Ramón Martínez είχε αξία όταν συνέστησε την απόκτησή του κι ο Ράφα Μπενίτεθ είχε δίκιο όταν ζήτησε την επιστροφή του μετά τον δανεισμό του στην Πόρτο.

Κανείς δεν φανταζόταν, όμως, τη συμβολή του Casemiro στον λογαριασμό των γκολ της Μαδρίτης. Τον τελευταίο χρόνο έχει σκοράρει περισσότερο απ'ότι ο Kroos κι ο Modric, και πάνω απ 'όλα έχει καρφώσει αρκετά απ'τα γκολ των πιο σημαντικών παιχνιδιών της σεζόν: εναντίον της Νάπολι στους 16 του Champions League, στην Γιουβέντους στον τελικό του Κάρντιφ και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Σούπερ Καπ. Κοιτώντας τον καλά, ο Casemiro είναι ένα ορυχείο για τη Μαδρίτη.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.