News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Camp Nou, έδαφος για κατάκτηση

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Του Javier Lluch

Ο νικηφόρος κύκλος της ομάδας απαιτεί μια συμβολική νίκη στην έδρα του πιο άμεσου αντιπάλου της


Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχεί στην Ευρώπη. Η υπεροχή της είναι αναμφισβήτητη, η συγκομιδή των τίτλων τα τελευταία χρόνια μιλάει από μόνη της. Ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αλλά στην λευκή κληρονομιά δεν μένουν μόνο τα τρόπαια. Η Ρεάλ Μαδρίτης των Κριστιάνο, Ramos, Modric και σία έχει αφήσει επίσης το σημάδι της σε κρίσιμες στιγμές, σε ματς κλειδιά. Σ'αυτό το διάστημα αυτή η γενιά madridistas έχει αφήσει τις παραστάσεις της σε μερικά απ'τα μεγαλύτερα στάδια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το τελευταίο μεγάλο έργο αυτής της Μαδρίτης πηγαίνει πίσω μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, στον τελικό του Κάρντιφ. Η Γιουβέντους περίμενε τους άνδρες του Ζιντάν. Το σύνολο των Άλπεων έρχονταν ως ένα με τις καλύτερες άμυνες. Αλλά στο γρασίδι το λευκό πυροβολικό κατέληξε να επιβάλει την εξουσία του, τρυπώντας μέχρι και τέσσερις φορές το juventino τέρμα, υπογράφοντας έναν διασυρμό που θα μείνει στην ιστορία (1-4).

Καθοδόν προς το Κάρντιφ η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ήδη δείξει την υπεροχή της. Το πρώτο σκέλος των ημιτελικών εναντίον της Ατλέτικο ήταν μια απόδειξη αυτού. Ο Cristiano  ντύθηκε ήρωας κι έδωσε ένα master class για το πώς πρέπει να τελειώνει ένας επιθετικός. Μ'ένα χατ τρικ τούμπαρε την γείτονα της πρωτεύουσας σε μια νέα λευκή παράσταση (3-0).

Η διάσημη κούρσα του Μπέιλ στο Mestalla που έδωσε ένα Copa del Rey ενάντια στη μέγιστη αντίπαλο (2-1), είναι άλλη μια απ’τις αναμνήσεις αυτού του νικηφόρου κύκλου. Μια εικόνα που παραμένει ακόμα στον αμφιβληστροειδή των madridistas οπαδών. Λίγοι μπορούσαν να πιστέψουν την υπεροχή με την οποία επιβλήθηκε ο Ουαλός σ’εκείνη τη μονομαχία με τον Bartra.

Σ’εκείνη την ίδια σεζόν, ο ημιτελικός του Champions League εναντίον της Μπάγερν στο Allianz ήταν η επιβεβαίωση ότι μετά από εκείνο θα’ρχονταν κάτι μεγάλο για τον madridismo. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έδωσε καμία επιλογή στην ομάδα του Γκουαρντιόλα, απ’την οποία πέρασε από πάνω απ’την αρχή μέχρι το τέλος (0-4). Ο Ramos ήταν το αστέρι της αναμέτρησης συμβάλλοντας με μια ντομπλέτα.

Αυτές είναι οι καλύτερες εμφανίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Ματς που απεικονίζουν τη μεγάλη στιγμή που απολαμβάνει σήμερα ο μαδριλένικος σύλλογος.

Αλλά σε πολλούς οπαδούς λείπει ένα τελευταίο μεγάλο έργο, απ’την Ρεάλ Μαδρίτης λείπει να επιβεβαιώσει την ηγεμονία της σ’ένα στάδιο, στο σπίτι του νούμερο ένα εχθρού της. Αυτό το μέρος είναι το Camp Nou. Παρά το ότι κυριαρχούν στην ποδοσφαιρική σκηνή, οι λευκοί δεν έχουν καταφέρει ακόμη να καταστήσουν σαφή την κυριαρχία τους στο γήπεδο της Barcelona, είναι κάτι σαν τον κρυπτονίτη για τον Σούπερμαν.

Η αντιπαλότητα μεταξύ αυτών των δύο ομάδων είναι τόσο μεγάλη, ώστε μια μεγάλη νίκη στο σπίτι του άλλου θα μπορούσε να’χει σχεδόν την ίδια αξία μ’έναν τίτλο. Για τον οπαδό αυτό το ραντεβού είναι ιδιαίτερο. Ένας απ’τους λόγους που θέτουν στα ψηλά αυτό το Supercopa της Ισπανίας. Μια νέα ευκαιρία για την ομάδα του Ζιντάν ν’αναζητήσει αυτή τη μεγάλη απόδοση στο barcelonista προπύργιο και να κατακτήσει ένα απ’τα λίγα πράγματα που λείπουν απ’αυτή τη Μαδρίτη η οποία έχει κερδίσει πλέον τα πάντα σ’αυτές τις τελευταίες τέσσερις σεζόν.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.