News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το κέντρο του ποδοσφαίρου

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Του Santiago Siguero

Κασεμίρο, Kroos, Modric και Isco συνθέτουν τη μεσαία γραμμή που σηματοδοτεί την τάση στην Ευρώπη

Ο José Μουρίνιο υποκλίθηκε στους «Fantastic Four» στα Σκόπια, μετά την συνδυαστική απόδοση των λευκών μέσων αρπάζοντας απ'τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ για να το δώσουν στη Μαδρίτη. Οι έπαινοι του Πορτογάλου τεχνικού δεν είναι ποτέ δωρεάν. Αυτή τη φορά, χρησίμευσαν για να αντικατοπτρίσουν την τεράστια απόσταση που χώρισε τις δύο ομάδες για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Ζιντάν ήταν, όπως πάντα, πιο διακριτικός. Ίσως επειδή αισθάνεται το πρόβλημα. Με τον Ρονάλντο στην γραμμή εκκίνησης, επιστρέφει η συζήτηση για το BBC. Ή δεν υπάρχει συζήτηση εκεί; Χωρίς το BBC, δηλαδή, με τους τρεις μέσους σημαία της (Case, Modric και Kroos, επιλέχθηκαν οι καλύτεροι του τελευταίου Τσάμπιονς Λινγκ από μια κριτική επιτροπή τεχνικών και δημοσιογράφων) συν τον Isco, η Μαδρίτη κέρδισε τη Liga, το Champions League κι έχει κατακτήσει το Supercopa. Τ'αποτελέσματα υποστηρίζουν το κουαρτέτο -επτά νίκες σε οκτώ ματς-, ο καθένας με μια καλά καθορισμένη λειτουργία: ο Casemiro κόβει και ράβει· ο Kroos υφαίνει το παιχνίδι· ο Modric βάζει τη φαντασία· κι ο Isco, τα αραβουργήματα και το εγχειρίδιο.

Το νταμπλ, στο οποίο προστίθεται το Super Cup της Τρίτης στα Σκόπια, υποστηρίζει την εξαιρετική φόρμα της τετράδας των μέσων της Μαδρίτης. Στην τελική ευθεία της περασμένης σεζόν, με το 4-4-2, το επίπεδο του παιχνιδιού της ομάδας αυξήθηκε σημαντικά στα πιο καθοριστικά ματς της σεζόν. Η κορυφαία στιγμή του ήρθε αναμφίβολα στον τελικό του Champions League στο Κάρντιφ ενάντια στη Γιουβέντους. Στο δεύτερο μισό αυτού του παιχνιδιού, οι λευκοί μέσοι ξήλωσαν τη Γιούβε συνοπτικά. Ήταν μια παράσταση. Όπως το πρώτο ημίχρονο ενάντια στη ManU.

Στον τελικό του Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου σκόραρε ο Casemiro. Την Τρίτη, στις 8 Αυγούστου, επίσης. Αλλά ακόμα πιο σημαντικό, ήταν και πάλι το τέλειο φράγμα στη μεσαία γραμμή. Κυριάρχησε στη ζώνη του και ήρθε πάντα σε συγκεκριμένες βοήθειες στους συμπαίκτες του. Επιπλέον, ήταν μια εγγύηση με τη μπάλα στα πόδια: 98% επιτυχημένες πάσες, το μέγιστο του παιχνιδιού. Ακριβώς αυτό που περιμένει από αυτόν ο ZZ: αξιοπιστία.

Δυναμικό δίδυμο

Kroos (95%) και Modric (96%) έκαναν επίσης τη μπάλα, madridista μονοπώλιο, για όσο είχαν οξυγόνο. Μέχρι που άρχισαν να βαραίνουν τα πόδια και να θολώνει ο εγκέφαλος, δεν επέτρεψαν στους μέσους της United να μυρίσουν τη μπάλα. Παρά τα μαν του μαν του Μουρίνιο (ο Ander Herrera ως λαγωνικό στον Kroos), κυριάρχησαν το παιχνίδι κατά βούληση και σχεδόν πάντα σηματοδότησαν το ρυθμό του παιχνιδιού.

Και τέλος ο Isco. Ο malagueño, έτοιμος ν'ανανεώσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει ενισχύσει το παιχνίδι του στους τελευταίους μήνες. Στη ντρίμπλα και στην τελική πάσα έχει προσθέσει γκολ. Έχει έντεκα γκολ στο 2017, καθόλου αμελητέο νούμερο για έναν παίκτη που αρχίζει να δείχνει στη Μαδρίτη το ίδιο προφίλ σκόρερ που πιστώθηκε στη Μάλαγα. Κι ότι ταιριάζει σαν γάντι με την τρίαινα της καλής εντεκάδας του Zizou: 15 πάσες του Kroos στον Isco, η πιο γόνιμη σύνδεση στον τελικό των Σκοπίων.

Τώρα, όπως πάντα, η ψηφοφορία είναι για τον Ζιντάν. Την Κυριακή, στη Barcelona, δεν θα πρέπει να επιλέξει λόγω της ποινής του Modric. Αλλά με όλους υγιείς, μ'έναν Cristiano όλο και πιο κοντά στην πλήρη αποκατάσταση, απλά δεν χωράνε. Επειδή Μπενζεμά και Bale ήταν επίσης σε καλό επίπεδο ενάντια στην ομάδα του Old Trafford. Ευλογημένο πρόβλημα ή προβληματάρα. Όλα είναι θέμα προοπτικής. Αν και Mou και Zizou, το'χουν πολύ ξεκάθαρο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.