News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το φάντασμα του De Gea δεν φοβίζει πλέον τον Keylor

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Του Jesus Garrido

Τέλειωσαν οι φήμες στο τέρμα 

Την περασμένη σεζόν επανήλθαν οι αμφιβολίες σχετικά με τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα και το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για τον De Gea, αλλά το καλό τελευταίο μέρος του διέλυσε κάθε δυνατότητα απαλλαγής απ’το νούμερο «1»

Μέσα στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο, όποια κι αν είναι η στιγμή που μιλάμε, υπάρχει ένας μαεστρικός πυλώνας πάνω στον οποίο στηρίζεται όλη η δομή και χωρίς τον οποίο θα κατέρρεε και, απ’την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα περιττό κομμάτι, που είναι εκεί όσο θα μπορούσε να’ταν σ’οποιοσδήποτε άλλη. Μεταξύ των υπαρκτών δυνατοτήτων για την ενδυνάμωση εκείνων που είναι ήδη πολύ καλοί, υπάρχει πάντα αυτή της αλλαγής αυτού του αντικαταστάσιμου ποδοσφαιριστή μ’έναν άλλο που, θεωρητικά, είναι ανώτερος. Η Ρεάλ Μαδρίτης, δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει στον Keylor Navas το ασχημόπαπό της. Είναι αλλοδαπός, ντροπαλός και δεν είναι κανένας σούπερ σταρ. Αν πρέπει να υποδειχθεί περιφρονητικά κάποιος, ο πρώτος που έρχεται στο μυαλό των Madridistas είναι ο «tico», ο ίδιος ο οποίος έχει κερδίσει δύο Champions League κι ένα πρωτάθλημα σε δύο σεζόν ως βασικός.

Ο Keylor έχει ζημιωθεί πάντα όσον αφορά την σημαντικότητα και το διεθνή σεβασμό του να’ρχεται στην Ρεάλ Μαδρίτης απ’την Levante, χωρίς όνομα και σχεδόν χωρίς αντίκτυπο. Έκανε ένα φανταστικό Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία κι έγινε γνωστός, αλλά δεν έπαυε να’ταν ακόμα ένας τερματοφύλακας ο οποίος έρχονταν σε μια μεγάλη από μια μικρή. Στην αγορά υπήρχαν πάρα πολλές επιλογές, αλλά η αθλητική διαχείριση της Μαδρίτης αποφάσισε ότι ο αντικαταστάτης του Ίκερ Κασίγιας στο μέλλον επρόκειτο να’ναι ο Navas. Δεν φαίνονταν εκ των προτέρων το όνειρο του madridista οπαδού. Ούτε του Florentino, ο οποίος αναζήτησε επιλογές κι επέλεξε τον De Gea. Πέρασε όλο το καλοκαίρι του 2015 διαπραγματευόμενος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και, όταν είχε κάνει τα πάντα, η μεταγραφή έφτασε αργά στην έδρα της Laliga. Ο Keylor ήταν στο Barajas περιμένοντας μια πτήση στο Μάντσεστερ μετά την υπογραφή της σύμβασης του σ’ένα φορείο στο Valdebebas.

Αυτή η προκατάληψη, με την πάροδο του χρόνου, έχει διαγραφεί απ’το μυαλό. Ή όχι; Οι αμφιβολίες δεν έχουν πάψει ποτέ για το αν είναι ο ιδανικός τερματοφύλακας για να βρίσκεται στο τέρμα ολόκληρης Ρεάλ Μαδρίτης και, το πιο σοβαρό, ούτε ο ίδιος ο παίκτης, ήξερε ή έχει μπορέσει να τις κλείσει με τις επιδόσεις του. Ο Keylor έκανε χειρουργική επέμβαση αμέσως μετά την κατάκτηση του Ενδέκατου κι έχασε την αρχή της περασμένης σεζόν, με τον Kiko Casilla να παίρνει τη θέση του, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Συνολικά, ο Navas συμμετείχε σε 41 επίσημους αγώνες: 27 στη Liga, 12 στο Champions League και 2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Σε 34 απ’αυτά τα παιχνίδια δέχτηκε ένα ή περισσότερα γκολ. Ήταν σε θέση να κρατήσει ανέπαφη την εστία του μόνο σε επτά αγώνες. Ένα χρέος που αντιστοιχεί όχι μόνο στον τερματοφύλακα, αλλά σ’όλη την άμυνα, αλλά που ο τελικός υπεύθυνος είναι πάντα αυτός, αυτός που καταλαμβάνει το τέρμα, αυτός που κατηγορείται ως ο κύριος ένοχος.

Δεν ήταν ένοχος σ’όλα τα γκολ που δέχθηκε, αλλά ήταν σ’ένα σημαντικό ποσό και, σύμφωνα με την κερκίδα του Bernabeu, απαράδεκτος. Λάθεψε με το που επέστρεψε απ’τον τραυματισμό του στη Ντόρτμουντ, το έκανε και πάλι εναντίον της Σεβίλλης στο πρωτάθλημα κι εναντίον της Νάπολι στους 16 του Champions League και είχε δύο χοντρά διαδοχικά λάθη ενάντια σε Λας Πάλμας και Μπέτις που έκαναν να χαθεί η υπομονή και να επανέλθει το φάντασμα του David de Gea, που χάθηκε στο τελευταίο λεπτό ενός ζεστού τέλους της αγοράς του 2015. Η αποχώρησή του έμοιαζε λογική διότι χαράμιζε όλη την καλή δουλειά που έκαναν οι συμπαίκτες του, αποφασισμένοι να κερδίσουν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια.

Η προσωπικότητα του Keylor ξεγελά. Πίσω απ’αυτή την πνευματική και συγκρατημένη ψυχή κρύβεται ένας άνθρωπος με ισχυρές πεποιθήσεις, πέρα απ’τις ηθικές. Κανείς δεν μπορεί να γίνει ένας τερματοφύλακας κορυφαίου διεθνούς επιπέδου μ’ένα αδύναμο μυαλό που απορροφάει, σαν ένα σφουγγάρι το νερό, όλες τις κριτικές που δέχεται, τις δίνει αξία και τις κάνει χειρότερες από ό, τι είναι. Ο Navas άκουσε το Μπερναμπέου κι αντί να βυθιστεί, μεγάλωσε. Δεν έπαψε να δέχεται γκολ, αλλά έπαψε να αποτυγχάνει. Κράτησε την Ρεάλ Μαδρίτης στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και, κυρίως, εμφανίστηκε ως αμυντική αναφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, σ’αυτούς τους αποφασιστικούς γύρους, όπου κάθε λεπτομέρεια μετράει πάρα πολύ. Ανέκτησε την έκδοση που απέρριψε τον De Gea το 2016 και το έκανε ξανά με τον Courtois και το Μαδριλένο αυτό το καλοκαίρι.

Τα σχόλια στους διαδρόμους σχετικά με την ανάγκη εναλλακτικών στον Keylor συνέβησαν πριν απ’τον Απρίλιο. Από τότε και μετά, απλές επαφές, περισσότερο για παν ενδεχόμενο παρά για οτιδήποτε άλλο. Ο Ζιντάν εμπιστεύονταν τυφλά τον βασικό τερματοφύλακά του κι έχει πείσει τον Florentino Pérez να μην πάει στην αγορά για να ενισχύσει το τέρμα. Μια πλήρης προετοιμασία τον κάνει να ξεκινήσει τη σεζόν επικεφαλής της Μαδρίτης και το πρώτο πιάτο του ήταν το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, όπου ήταν και πάλι ο Keylor όλης της προηγούμενης σεζόν. Αυτό που σου παίρνει, καταλήγει να στο δίνει και με τόκο. Έδιωξε δύο φορές στο κέντρο πριν δεχτεί το γκολ του Lukaku γι’αυτόν ακριβώς το λόγο. Σε αντίθεση με τον De Gea, ο οποίος ώθησε μακριά απ’το τέρμα του τα σουτ που μπόρεσε να εμποδίσει απ’το να καταλήξουν σε γκολ. Δεν είχε σημασία στο τέλος, γιατί ο De Gea έφαγε δύο κι ο Keylor έσωσε την ισοφάριση στο 80ο λεπτό σ’ένα τετ α τετ στο οποίο έδειξε το κύριο χαρακτηριστικό του: τα αντανακλαστικά. Ο ανέκαθεν Keylor.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.