News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Περισσότερο ποδόσφαιρο, περισσότερο μπλοκ, περισσότερο φαβορί

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Πάνε πολλά χρόνια που η Ρεάλ Μαδρίτης δεν εμφανίζονταν στη γραμμή εκκίνησης της Liga, έχοντας την ταμπέλα του φαβορί με τόσο εμφανή τρόπο. Ούτε καν την τελευταία φορά που επανέλαβε τον τίτλο, πριν δέκα σεζόν, δεν την έδειχναν με τέτοια ομοφωνία τα προγνωστικά.

Αν και η φυγή του Neymar έχει συμβάλει σημαντικά, η σημερινή λευκή υπεροχή επί της Barcelona έχει να κάνει τόσο με τους τίτλους όσο και με το παιχνίδι. Το ηχηρό 5-1 με το οποίο τελείωσε η πρόσφατη διπλή αναμέτρηση του Super Cup ήταν ένα πλήγμα για μια Barça που ψυχολογικά είναι στο καναβάτσο. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η περασμένη Liga δεν αποφασίστηκε μέχρι την τελευταία ημέρα.

Η σταθερότητα της madridista υποψηφιότητας υπακούει στο ότι έχει πολλούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αλλά επίσης και στο ότι από τότε που ήρθε ο Ζιντάν πριν 20 μήνες  παίζει σαν μια πραγματική ομάδα, ένα μπλοκ ικανό να φανεί με κάθε τακτικό σύστημα και κάθε εντεκάδα. Επτά τίτλοι δείχνουν ότι το καλό παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις. Κι αυτή η Μαδρίτη παίζει καλά, και μερικές φορές εξαιρετικά καλά, στο ποδόσφαιρο.

Δεν είναι τυχαίο. Χωρίς βιασύνη αλλά χωρίς παύση, αυτά τα τελευταία χρόνια στο Bernabéu έχουν συγκεντρώσει διάφορους απ'τους καλύτερους μέσους της αγοράς. Έτσι έχει καταφέρει να αντιστρέψει την azulgrana ηγεμονία στον χώρο του κέντρου που πριν από μια δεκαετία γνώριζε να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο ο Γκουαρντιόλα με τους Xavi, Iniesta και Busquets. Την επόμενη εβδομάδα, στο Gala της UEFA στο Μονακό, Modric, Kroos και Casemiro θα αγωνιστούν για το βραβείο του καλύτερου μέσου στην Ευρώπη. Η πληρότητα είναι εκπληκτική. Σ'αυτούς προστίθενται πολλοί παίκτες που είναι το παρόν και το μέλλον του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπως οι Isco, Asensio και Ceballos, επιπλέον με τον Kovacic ή τον  Marcos Llorente. Η υπεροχή στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης είναι εύκολο να εξηγηθεί: έχει την πλειοψηφία των καλύτερων. Στο σημείο που ο Ζιντάν έχει καταφέρει να μετατρέψει την αρχική του ιδέα και το παλιό αδιαπραγμάτευτο BBC δίνει τη θέση του σ'ένα 4-4-2 που εκμεταλλεύεται τους πολλαπλούς συνδυασμούς που επιτρέπει ένα ρόστερ που ξεχειλίζει τόσο από ταλέντο. Isco και Asensio απαιτούν περισσότερη παρουσία και θα την έχουν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.