News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane υποβάλει τον Cristiano σε μια ακόμα συνθηκολόγηση

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Του Antonio Sanz

Ο προπονητής του παραχώρησε την επιθυμία να τον καλέσει για το Supercopa, αλλά αυτή τη φορά επέβαλε την εξουσία του κι έστειλε τον Cristiano να ζεστάνει τον πάγκο των αναπληρωματικών 

Πολιτική εντεκάδα. Αυτή τη φορά ήταν με τον Μπέιλ. Το ερώτημα φαινόταν απλό: αν ο Ζιντάν άφηνε τον Ουαλό εκτός εντεκάδας εναντίον του Μουρίνιο, δημιουργούσε ένα μεγάλο σχίσμα ... κι ο Γάλλος ήταν προειδοποιημένος. Έτσι, το πήρε ήρεμα, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήγε για ένα όλα ή τίποτα για να μπει στην αποστολή. Το στοίχημα δεν ήταν εναντίον του, αλλά ενάντια στους εφαρμοσμένους κανόνες συνύπαρξης που έσπαγαν με τα σχήματα του παρελθόντος. Κι αυτό ο Ζιντάν το ήξερε. Φυσικά και το ήξερε. Γι’αυτό αποφάσισε ότι η καλύτερη λύση ήταν να τον αφήσει στον πάγκο, παρά το ότι αυτή η αποφασιστικότητα υποστηρίζονταν μ’ένα σημείο προδοσίας σχετικά με την απόφασή του στον τελικό του ίδιου τροπαίου το 2016. Τότε, με μόλις τρεις μέρες δουλειάς με την ομάδα (Σας θυμίζει κάτι;), ο προπονητής άφησε εκτός αποστολής τους Bale και Kroos. Το σχέδιο με τον CR7 ήταν το ίδιο. Αλλά ο Πορτογάλος ζήτησε απ’τον προπονητή να αποτελέσει μέρος της αποστολής. Αυτό του το χορήγησε, αλλά κάνοντάς του νέα συνθηκολόγηση. Αν κατάφερε να τον κάνει να καταλάβει ότι το rotation ήταν απαραίτητο, αυτή τη φορά ο Ζιντάν επέβαλε την εξουσία του τεχνικού κι έστειλε τον Κριστιάνο να ζεστάνει τον πάγκο των αναπληρωματικών.

Δεν ήταν ένα απλό καλοκαίρι για τον Πορτογάλο αστέρα. Γι’αυτό, μέχρι κι ο Florentino Pérez πήγε να τον περιβάλει στην πρώτη προπόνηση της σεζόν. Ο πρόεδρος αποτίναξε, χωρίς να τσαλακωθεί, την κοινωνική κρίση που προκάλεσε η προσπάθεια φυγής του αγοριού. Την έλυσε με κανά δυο συνεντεύξεις, με κανά δυο τηλεφωνήματα και κάποιο άλλο πράγμα με θόρυβο. Η στρατηγική ισχύος ήταν ξεκάθαρη: έπρεπε ν’αφήσει να περάσει ο καιρός. Επειδή το αφεντικό γνώριζε πώς βρίθει η μεταγραφική αγορά, πάμε, ότι υπολόγιζε ότι κανείς δεν θα πόνταρε στην υπογραφή του νικητή της Χρυσής Μπάλας. Η ηλικία του και το μέγεθος της επιχείρησης αποτρέπουν ακόμα κι οποιαδήποτε προσέγγιση. Επιπλέον, ο πρόεδρος διέταξε όλη τη θεσμική υποστήριξη της οντότητας στην πικρή νομική κατάσταση που ζει ο παίκτης. Δεν θα μπορούσε να’ναι διαφορετικά. Ο Perez, σε μια συνομιλία με τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης που αποκάλυψε η «La Gazzetta dello Sport», δικαιολόγησε την παρουσία του επιθετικού: «Να πουλήσω τον Κριστιάνο; Ποτέ. Δεν θα τον πουλούσα ούτε ακόμα κι αν πληρώσουν το βάρος του σε χρυσό. Μόνο οι μεγάλοι παίκτες φέρνουν μεγάλα έσοδα». Και παρόλο που το αστέρι δεν περνάει την καλύτερη δημόσια στιγμή του, ο ηγέτης έχει επίγνωση του μεγαλείου που φέρνει, προσθέτοντας επιπλέον ότι η αιώνια αντίπαλος βγαίνει αποδυναμωμένη απ’αυτό το μεταγραφικό παράθυρο.

Δεν ξέρω αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλησε ή όχι δεν να’ναι σούπερ κατά τις ημέρες πριν απ’την επανένταξή του στην ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι ο παίκτης, μετά την κατάθεσή του στο δικαστήριο, διασκέδασε τους οπαδούς με φωτογραφίες τρέχοντας στα βουνά του Pozuelo. Έβρισκε φόρμα, ενώ οι συμπαίκτες του ήταν απασχολημένοι στην περιοδεία της Βόρειας Αμερικής. Ο ίδιος προτίμησε να μην καταφύγει στο φρούριο του Valdebebas για να συνεχίσει στάσης δημόσια τον πόνο του, για ότι κατανοεί μια δίωξη λόγω του ότι είναι αυτός που είναι. Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ των σχεδίων του βρίσκονταν πλέον να ζητήσει απ’τον Ζιντάν να τον συμπεριλάμβανε στην αποστολή για τα Σκόπια. Η επιθυμία, κι έτσι ενημέρωσε τον τεχνικό, ήταν να μπει στην δυναμική το συντομότερο δυνατόν. Μετά από ένα καλοκαίρι όπου έχει αναμίξει την ξεκούραση με τις διαφημιστικές υποχρεώσεις στην Ασία, η ανάγκη να αισθανθεί εκ νέου ικανός να καθοδηγήσει την αγέλη, υποχρέωνε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Γι’αυτό η ξαφνική κι απρόσμενη ένταξη στην αποστολή που ο προπονητής δικαιολόγησε έτσι: «Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ότι σωματικά είναι όπως την ημέρα του τελικού του Champions League πριν από δύο μήνες. Κι αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Το ότι είναι μαζί μας σημαίνει πολλά. Μετά από τρεις μέρες, αν είναι μαζί μας είναι γιατί μπορεί να παίξει. Το σημαντικό είναι ότι είναι μαζί μας», επαναλάμβανε για να δώσει αξία στην ειλημμένη απόφαση. Ένα χρόνο νωρίτερα, ούτε ο Bale ούτε ο Kroos έπρεπε να’ταν σωματικά όπως ήταν τώρα ο CR7.

"Η αρχή της ισότητας, με την οποία διαχειρίζεται το ρόστερ ο Ζιντάν θα’χε ανατιναχτεί αν είχε βάλει τον Κριστιάνο βασικό στο Σούπερ Καπ"

Ο Γάλλος προπονητής γνώριζε ότι επαναλαμβάνοντας την εντεκάδα του Κάρντιφ και αφήνοντας και πάλι τον Bale εκτός ήταν μια πάρα πολύ σκληρή προσβολή για τον Ουαλό... και για την ομάδα. Το αστέρι είναι το αστέρι κι έτσι του έκανε χώρο στον πάγκο, αλλά η αρχή της ισότητας με την οποία αντιμετωπίζει το ρόστερ θα’χε ανατιναχτεί αν τον είχε βάλει βασικό. Παρ 'όλα αυτά, κι ως αναγνώριση, του έδωσε τα λεπτά στα χασομέρια για να βάλει άλλον έναν τελικό στα επιτεύγματά του και να αισθάνεται συμμέτοχος για να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο στις βιτρίνες. Απ’τους 12 καθοριστικούς αγώνες, ο Πορτογάλος έχει καταφέρει να κερδίσει 9. Ένα πραγματικά αξιοσημείωτο ρεκόρ. Γι 'αυτό δεν θέλησε να επαναλάβει τη σειρά και να μείνει στη Μαδρίτη βλέποντας απ’την τηλεόραση, όπως συνέβη την περασμένη σεζόν μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο Παρίσι παίζοντας για την Πορτογαλία.

Το ερώτημα τώρα είναι εάν η Ρεάλ Μαδρίτης θα υπογράψει ή όχι έναν ακόμα για την επίθεση. Ο Florentino Pérez, μετά την κατάκτηση του τροπαίου, έπαιξε κρυφτό και διαβεβαίωσε ότι το καλύτερο «ήταν να αφήσουμε τα πάντα όπως είναι». Δεν μπορεί να δώσει μια άλλη ομιλία, θα ακρίβαινε περισσότερο το κομμάτι. Για τον Κριστιάνο, μια άλλη μορφή, θα’ταν η αύξηση του επιπέδου του ανταγωνισμού. Με τον Μπέιλ, ο οποίος αποκλείει το να φύγει απ’τον σύλλογο, παρά την επιμονή του Μουρίνιο, και με τον Μπενζεμά ως άθικτα μέλη της επίθεσης, ο Πορτογάλος πρέπει να αποσυνδεθεί απ’τα εξωαγωνιστικά προβλήματα. Αυτό που του απομένει είναι να αποδεχτεί ότι η στρατηγική πίεσης που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου Ιουνίου αποδείχτηκε ένα σοβαρό λάθος. Η ενδιαφερόμενη διαρροή στα μέσα επικοινωνίας των συμπατριωτών και η οποία αναπήδησε με τόσο ηχώ στον madridismo, αραίωσε όπως η ζάχαρη στον καφέ. Ούτε και πέτυχε τον επιθυμητό στόχο: να μαλακώσει κάποιος με τη μορφή του. Ως εκ τούτου, μετά από εκείνη την πρώτη συνθηκολόγηση του να μείνει γιατί δεν μπορούσε να φύγει, τώρα του έρχεται η δεύτερη, αυτή αθλητική και λόγω του Ζιντάν. Φυσικά, η δυσκολία στο γκολ στην προετοιμασία αναγκάζει τον madridismo να παραμείνει κολλημένος πιστά στον ‘cristianismo’.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.