News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Marco Asensio είναι ένας μάγος

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Της Patricia Terroba

Απ’τα τελευταία τέσσερα σουτ του mallorquín, τρία έχουν καταλήξει σε γκολ

Το ένα golazo μετά το άλλο. Στο Κάρντιφ στον τελικό του Champions League, στο Camp Nou στο πρώτο σκέλος του ισπανικού Super Cup, στο Santiago Bernabeu στον επαναληπτικό... Αυτή είναι η συστατική επιστολή του Marco Asensio. Ένας Marco Asensio, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να πανηγυρίζει στους τελευταίους αγώνες του με την λευκή φανέλα, πραγματικά έργα τέχνης. Θαύματα που έχουν σηκώσει στο πόδι τις κερκίδες όλων των γηπέδων στα οποία έχει βρεθεί ο balear. Διότι απ’τα τελευταία τέσσερα σουτ του στο τέρμα, τρία έχουν καταλήξει σε γκολ. Η μάλλον καλύτερα σε golazo. Ένας μάγος.

Και είναι ότι τα τρία τελευταία γκολ του έχουν μπει στις χρυσές σελίδες της Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρώτο, αυτό του Κάρντιφ. Το σκηνικό δεν ήταν άλλο από έναν τελικό Champions League. Ο πίνακας του σκορ έδειχνε το 82ο λεπτό, μ’ένα 1-3 υπέρ της ομάδας του Zinedine Zidane. Οκτώ λεπτά για να σηκώσει το δωδέκατο μετά τη νίκη επί της Γιουβέντους. Τότε, ο Isco αποχώρησε απ’το γήπεδο μέσα σε επευφημίες αφήνοντας την θέση του στον Asensio ο οποίος, μόλις στα 21 του, έπαιζε τον πρώτο τελικό του στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Και το "20" της Μαδρίτης άφησε το σημάδι του σ’αυτήν την ιστορική πρεμιέρα. Στο 90ο λεπτό, μετά από έναν χορό του Marcelo απ’τα αριστερά, πήρε τη μπάλα στην περιοχή κι έβαλε το κερασάκι στον τελικό κλείνοντας το σκορ με το τέταρτο των λευκών. Οκτώ λεπτά, ένα σουτ, ένα γκολ κι ένα Champions League. Μ’αυτόν τον τρόπο έκλεισε ο μέσος την σεζόν 16-17. Παρόμοια με το πώς ξεκίνησε τη νέα σεζόν. Με περισσότερα γκολ και περισσότερες παραστάσεις.

Ξεκίνησε με τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Supercopa της Ευρώπης. Στα Σκόπια, στις 8 Αυγούστου, αντιμετώπισαν την United του Mourinho. Τότε, ο Marco ξεκίνησε ξανά την αναμέτρηση απ’τον πάγκο και βγήκε στο γήπεδο στα 74'. Προσπάθησε να νικήσει τον De Gea και παραλίγο να το καταφέρει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από μια μεγάλη κίνηση του Lucas Vázquez. Όμως απέτυχε, το μοναδικό απ’τα τελευταία τέσσερα σουτ του που δεν τάραξε τα δίχτυα του αντίπαλου τέρματος.

Παράσταση ενάντια στη Barça

Δύο στα δύο. Δύο σουτ, δύο golazos. Δεν άφησε καμία επιλογή στην ομάδα του Valverde. Ενάντια στη Barcelona στο Supercopa Ισπανίας, ο Asensio έλαμψε σ’ολόκληρο τον κόσμο. Πρώτον, στο πρώτο σκέλος στο Camp Nou. Και πάλι, ξεκίνησε την αναμέτρηση καθισμένος στον πάγκο, κάτι που συμμερίζονται λίγοι αυτή τη στιγμή. Περίμενε τη στιγμή του μέχρι το 68', όταν ο Kovacic αποχώρησε αφού δέχτηκε ένα χτύπημα. Και 20 λεπτά αργότερα, σήκωνε μέχρι και ίδιο τον Florentino Pérez απ’την θέση του. Μετά από μια κούρσα και στην άκρη της culé περιοχής, έστειλε με το εξωτερικό ένα ασταμάτητο αριστερό ενώπιον του οποίου ο Ter Stegen δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Το τρίτο της ομάδας του Ζιζού, αυτό που ουσιαστικά καταδίκαζε την αναμέτρηση ελλείψει του επαναληπτικού.

Αλλά ο Asensio είχε φυλαγμένο κάτι παραπάνω. Ένα ακόμα γκολ που δεν άργησε. Χρειάστηκε μόνο τέσσερα λεπτά στον επαναληπτικό του Σαντιάγκο Μπερναμπέου για να σηκώσει στο πόδι όλο το λευκό στάδιο. Απ’τα 25 μέτρα, εξαπέλυσε έναν πύραυλο που χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερα άφησε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ter Stegen. Ένα ακόμα σουτ, ένα ακόμα μαγευτικό έργο με το οποίο στέφθηκε ο balear την περασμένη Τετάρτη. Ένα ακόμα για να πείσει τον Zinedine Zidane ότι η θέση του στην αρχική εντεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης αυτή τη στιγμή δεν διαπραγματεύεται. Ένας απ'τους κύριους στόχους του αυτή η νέα σεζόν: "Δουλεύω για να'χω όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για μένα και για την ομάδα", είπε μετά την κατάκτηση του Ισπανικού Super Cup στο λευκό γήπεδο. Ο έκτος τίτλος του σ'ένα έτος με τη λευκή φανέλα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.